跳至

首頁
23456...68

尾頁

複式洋房

見妳地傾得甘開心, 我又入來八下先 , 我都係全職媽媽, 不過番工都好得閒, 好多時都上 bk 八掛下架 !

我仔仔九月升小二喇 ! 呢一年真係捱得好辛苦呀, 唔怪之得以前成日聽人講, 依家 d 小學讀書都已經好大壓力喇 ! :( :(

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

哎呀, 原來我打錯左, 我係在職媽媽先對

hui1206,
我仔仔都覺得今年小一番學好開心, 冇乜壓力, 不過有壓力個個係我就真.............. 睇見佢 d 功課就頭暈喇........... :tongue: :tongue:

原文章由 hui1206 於 07-7-7 21:06 發表

仔仔今年讀得幾開心.無乜壓力

禁止訪問

水晶宮

carol

多謝你PM給我話我知呀
無上BK一排,變左咁樣,好似比以前複習左!
你近來點呀,仔仔派左成績未呀?

水晶宮

各位好嗎?
小龍會多左幾位新朋友:mrgreen:

大口會長,IVMAN,STARRY>>你地好嗎?就快放暑假,時間真係過得好快,9月大家小朋友升小二!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

hin_bb,

我終於等到你返o黎啦.......你唔記得o左我地拿?? 成日都唔返o黎

原文章由 HIN_bb 於 07-7-7 21:27 發表
各位好嗎?
小龍會多左幾位新朋友:mrgreen:

大口會長,IVMAN,STARRY>>你地好嗎?就快放暑假,時間真係過得好快,9月大家小朋友升小二!

民房

hui1206: 係呀,每日十幾樣功課連worksheet 和 改正,其實她可以早些做完,但好多時係circle,夜睡早起,放學回家小睡一小時後,等我們回家再查未完成和溫書,咪會攪成敢law。

原文章由 hui1206 於 07-7-7 20:53 發表

每晚做功課到深夜 ?? 咁咪好多功課要做?

民房

Hin_bb,
你好呀,請問在bk內經常見到寫 "pm" 是甚麼意思呢,我不太知 icq short form? 你地學校還未派成績表和升那班嗎? 你的小寶貝在那間school? 讀得開心嗎?

[ 本文章最後由 aggie0316 於 07-7-7 23:18 編輯 ]

男爵府

呀甲,

呢個女仔好得意

原文章由 路人(甲) 於 07-7-6 17:00 發表
5係wor, 我地5係成日撞倒, 而且就算見倒面
都5得閒應酬對方, 因為大家都趕著返學or去街:)
不過我仲記得有一次個妹妹眼定定望著我, 仲問我
“哥哥呢?”跟著佢呀嫲就話“佢成日都好掛著你
個靚仔哥哥架 ...

男爵府

呀甲,

我緊係有試過呢個情況 la ~ 有時仲打極都打唔出d中文字
我老公成日都話我: "係咪無決定錯呢" 咁又真係無決定錯 hehe

原文章由 路人(甲) 於 07-7-6 17:17 發表
真係激c我啦! 我頭先回應左你呢段, 但係又5見左,
冇計, 再黎過啦! 你有冇遇過呢個情況呢???

我頭先話我有個朋友都係意外有左bb,
但係個情況就啱啱同你相反, 係佢老公5想要個bb,
仲 ...

男爵府

hihi aggie0316,

歡迎你加入
我有一個小龍仔升小二 & 一個小蛇女升小一:lol 都係在職媽媽, 得閒多d 入黎呀 ~

原文章由 aggie0316 於 07-7-6 17:35 發表
Hello, 你們好! 我想加入你地個chat room,我是在職媽媽有個小龍女準備升小二,請多多指教。

男爵府

gillian19,

唔係呀, 我地有入黎架 ^^ (不過我係入黎就覆幾個message,一走又好幾個鐘) 仲有我逢期五返呀媽度嗎, 佢地無電腦....咪要返到屋企先至有得入黎lor :lol

原文章由 gillian19 於 07-7-6 20:50 發表

hi homacarol ,路人甲&mama,

轉咗新版面大家好似少咗入黎傾計,妳哋快D出來啦!

男爵府

hui1206,

我仔上星期已派左lu, 呀女既小一新書都尋日買埋 hehe
原文章由 hui1206 於 07-7-6 21:51 發表

我好少咁夜上網,咁早派書???我仔仔10-07先派

男爵府

hi, tobygin888

welcome joining us ~
我都係一得閒就入bk 架 ^^

原文章由 tobygin888 於 07-7-6 22:58 發表
hi, 大家好, 我又黎報到,
我有兩個公主, 大既小龍女9月升小二,
細公主兩歲, 出年讀k1,
平時要返工, 一得閒就上 bk, 哈哈!
好開心可以join埋你地一齊chat 吓.

男爵府

shirleen 媽媽,
hihi, 好耐無見你lor, shirleen 近來好嗎 ??

原文章由 Shirleen媽媽 於 07-7-7 09:05 發表
大家好~~~

男爵府

aggie0316,

吓??? 每晚做功課到深夜 ?? 咁咪好辛苦 小朋友同大人都辛苦 .....
我既感想係.....來年要好好plan 下我既時間, 因為九月呀女都升小一....到時左一個右一個...我都唔知到時點死 ~

原文章由 aggie0316 於 07-7-6 23:52 發表
P.S. 不明白為何總是有些字出不齊的,激c 我。
Hi hui1206,
我個小龍女也是準備升小二,基本上開始放假啦,九號回校多一天就放暑假。 我和她也可以抖抖,不用每晚做功課到深夜。 感想是一年班要學如何配合學 ...

男爵府

呀甲,

我有時都有好似你咁諗, 想佢地唔好咁快大, 但有時又好想佢地快d 大....成日都有d矛盾 ~

見到佢地好可愛咁又唔想佢地大, 但有時佢地好激我我心時, 我又想佢地快d 大, 快d 識諗.......hehe, 係咪好煩呢 ~

原文章由 路人(甲) 於 07-7-7 09:12 發表
wa! 好開心!!! 多左咁多位mami加入
我仔龍仔係向龍尾個幾日出命,
所以佢向今年9月先入讀小一,
好擔心佢5適應:( 不過呢一日始終都會黎,
點都要面對, 今年暑假我已經同佢報左好多
暑期興趣班, ...
其實我好多時都有向到諗“5捨得佢咁快大”
你地有冇曾經咁樣諗過???

冇咁樣諗過.快高長大好D

我都好讚成 hui1206咁講 希望佢快高長大, 健健康康好d:lol

[ 本文章最後由 homacarol 於 07-7-8 22:58 編輯 ]

首頁
23456...68

尾頁

跳至