跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

原文章由 tung0503 於 08-4-2 02:59 發表
我大囡都識反身啦,,但係細囡就仲未識mouth:

你兩個BB好得意呀,好羡慕你對囡囡

大宅

自從天氣回暖,解除束縛後,好快就識反身(細B個時4個半月大,哥哥都係差不多時間,仲早d添).到e+技巧純熟仲轉得好快,但就未識再反翻轉,有時太攰頭仔趴左落床就會大叫.識反身之後就好鍾愛打側身瞓.

BB未識反身的媽媽可以係BB瞓醒未食奶前趴多D,佢仰臥時捉住佢對手慢慢兩邊搖,都會有幫助.我隻B每次都玩得好開心.e+仲會用玩具引佢,等佢伸手去拿.

禁止訪問

複式洋房

我個女都未識反身,凈係反到一半就返回頭,認真豬豬

複式洋房

雪嵐BB都係呀... 轉一半就番轉頭, 佢仲以為自己好叻添!! mouth:

複式洋房

myy bb cannot turn by herself yet

複式洋房

我隻懶豬都未識呀,只係換片時攞起佢對腳,佢就轉吓攞,佢鍾意瞓响張床道玩我地d手指,真係瞓得悶悶地先要我放佢坐吓,但係佢條頸仲係有時'中中吓'...

別墅

My daughter could just turn by herself on 4/4!

複式洋房

各位成功bb的媽咪,我想請教點可以train bb反身

大宅

我個囡同你一樣, 4月4日開始識反身, 仲要瞓前成日身, 但自己唔識反番轉.

原文章由 bigchicken6 於 08-4-7 19:30 發表
My daughter could just turn by herself on 4/4!

大宅

如果反到一半, 你可以幫下佢轉另一半, 試多幾次就得. 我都係咁樣做, 做完仲要話佢叻囡, 鼓勵佢試多幾次, 但佢識咗之後就成日做, 仲要成日幫佢反反轉.

原文章由 drewnamom 於 08-4-5 14:19 發表
我個女都未識反身,凈係反到一半就返回頭,認真豬豬

大宅

我個囡而家可以反到一大半嘞! 但係佢對手成日頂住左, 無辦法反得晒囉! 除非我幫佢拉出嚟佢咪唔返轉頭囉! 如果唔係佢就會大叫架嘞!
我個囡又係好早之前就好似好想反身咁, 而且佢算係大b, d頭頭腳腳好早已經好硬淨, 我都以為佢會好快就反身架嘞! 點知佢反反下, 早前就好鬼凍, 包到成身衫, 到熱翻之後, 佢著小左衫佢都好似無意識要反身嘞! 而我係由我媽湊! 佢會覺得會反就自然會反, 使咩教佢反喎! 所以只係我每日收工先得閒教佢反囉! 我唸咩全職媽媽個d會好d囉!
仲有呀! 好似話係床度反係難d架, 鋪地席係地下硬d會好d喎! 不過我仲未買地席呀! 可能買左即時係咁反添呀!:;pppp:

子爵府

報告: mani b 已經反到身啦,

案發日期: 上星期六 05 APR

案發地點: 愛巢客廳地下(舖咗o嘢)

發生次數: 反到一次之後, 就不停咁反, 又唔識反轉頭,
幫佢反轉頭, 佢又再反....真係!!!

見到佢反身...真係好開心!!!

~~報告完畢~~

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

男爵府

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-4-8 13:48 發表

見到佢反 ...

好開心o甘話

心心仲未識呀

男爵府

畀面勳章

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-4-8 13:48 發表

見到佢反 ...

心明要幚就得, 不過佢好懶惰5係好鐘意反身
敏妮好叻呀

大宅

畀面勳章

好開心呀,今朝亞囡飲完奶奶就自己系度左擰右擰,擰下擰下時就自己反到啦,反到一次之後, 我就幫佢反返轉頭,佢自己又唔識再反轉頭,不過已經好叻啦!

大宅

畀面勳章

見到佢反 ...

敏妮好叻,我地呢個豬豬都系今日先識者,哈哈~~真系好開心呀

大宅

報告, 我驊驊都係今晚上反身嘞! 之前都有聽人講話鋪地墊比bb係地下玩, 因為地墊硬d, bb會易d反身, 不過因為我一直懶, 無去洗d地墊, 一直都只係放囡囡係大床比佢試反!
今日終於的起心肝, 洗乾淨晒d地墊抺乾淨晒佢, 放囡囡係地下玩, 之後因為我洗墊洗到身水身汗走去沖涼, 婆婆坐係驊驊側邊陪佢, 但隻眼就係度睇電視, 無耐佢望返驊驊, 驊驊已經扒左係度嘞! 唉! 無人睇到呢個歷史性時刻添, 不過之後佢好懶, 又無話係咁反喎, 無耐仲扭眼瞓添呀!

複式洋房

恭喜, 我個亭亭已經6個月, 但仲未得喎, 佢淨反到下半身, 上半身條手硬係唔知點放, 又唔係好夠力, 幫佢反左, 一分鐘唔夠就喊, 真係唔知幾時先識反身...佢o甘懶, 真係驚佢樣樣都慢過人...
原文章由 penny998 於 08-4-9 22:47 發表
報告, 我驊驊都係今晚上反身嘞! 之前都有聽人講話鋪地墊比bb係地下玩, 因為地墊硬d, bb會易d反身, 不過因為我一直懶, 無去洗d地墊, 一直都只係放囡囡係大床比佢試反!
今日終於的起心肝, 洗乾淨晒d地墊抺乾淨晒佢, 放 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我bb三月尾(差唔多五個月果時)都識反身..而家識坐..不過坐唔穩....唔知幾時識爬呢..

首頁

尾頁

跳至