時政擂台

跳至

首頁
23456...10

尾頁

子爵府

澳門媽媽 發表於 19-9-23 14:02
當然最好的做法係報警而非私了啦,私了一向都吾岩,但完全幫曬個伯伯又咪係吾岩,冇人叫個伯伯拎個玻璃樽 ...

你捉住佢報警,警察放走亞伯,拉你告你非法禁錮,又應該用咩心態面對

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

澳門媽媽 發表於 19-9-23 15:01
有片,我睇過所以先敢甘講,tbb新聞冇播反個前面出來。
咩呀?我睇到同聽到TVB新聞報導話阿伯攞住玻璃樽喎!你唔好係度有意無意玩誤導呀?

大宅

sandylaw 發表於 19-9-23 14:49
咁果個人有無手持攻擊性武器?

https://m.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20190829/s00001/1567083878369/%E7%BE%8E%E5%AD%9A%E9%80%A3%E5%84%82%E7%89%86%E6%89%93%E6%9E%B6%E8%AD%A6%E6%8B%983%E4%BA%BA-%E7%94%B7%E5%AD%90%E7%B4%A2%E5%B8%B6%E7%B6%91%E7%B6%81%E4%BB%96%E4%BA%BA%E6%B6%89%E9%9D%9E%E6%B3%95%E7%A6%81%E9%8C%AE%E8%A2%AB%E6%8D%95

珍珠宮

班死黑衣持住人多一定打嬴人,可以打到人地驚!所以就唔需要警察,仲要趕走罵走警察添!

但如果黑衣人少,俾人掂親或打下,就大張其鼓報警,仲要警察9秒9到並立即進行拘捕,否則就發動文宣抹黑製造仇恨對立!

男爵府

澳門媽媽 發表於 19-9-23 14:31
黑衣打人是錯丫,但伯伯先拎玻璃樽亦不是岩,只能說伯伯理虧在先。

唔使幫暴徒洗白啦

侯爵府

ChingYee123 發表於 19-9-23 15:32
咩呀?我睇到同聽到TVB新聞報導話阿伯攞住玻璃樽喎!你唔好係度有意無意玩誤導呀?
...

咦?我見tbb冇播之前伯伯同個女人鬧交之後拎個玻璃樽追人打哥段,我淨係見伯伯比人圍個段咋,甘我冇睇曬甘多tbb時段的新聞,我個度冇播,甘有錯咪指正囉,我點叫有意玩誤導?而且我一直有話伯伯拎著玻璃樽追人打喎,我幾時話伯伯岩?我一直話兩邊都錯,甘又吾得?

侯爵府

goldmedal 發表於 19-9-23 15:40
唔使幫暴徒洗白啦

我中立啦,冇洗白幾時連中立都吾得,兩邊都錯又吾岩?

珍珠宮

澳門媽媽 發表於 19-9-23 13:54
反而我覺得有立場的人去睇野只會睇到自己想睇的。好像個白衣伯伯甘,其實是佢先去同人鬧交之後再用玻璃樽 ...

如果用先撩者賤嘅定義,咁白衣打黑衣根本就係正確,唔係黑衣發起示威,搗亂香港,令好多人返工受阻,連落街都怕咗,影响哂啲生意,咁就唔會搞到人哋想打佢啦!

黑衣要申訴,咪控訴囉,破壞公物,又放火,封路,圍人,搞人到生意,同申訴有咩關係呢?

珍珠宮

澳門媽媽 發表於 19-9-23 15:42
咦?我見tbb冇播之前伯伯同個女人鬧交之後拎個玻璃樽追人打哥段,我淨係見伯伯比人圍個段咋,甘我冇睇曬甘 ...
伯伯件事,我呢兩日都無發表任何個人意見!

你睇清楚我想表達既真正原意先啦!

侯爵府

KHBaba 發表於 19-9-23 15:35
https://m.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20190829/s00001/1567083878369/%E7%BE%8E%E5%AD% ...

其實非法禁固個定義好似好廣甘點為之非法禁固?我聽電視d律師講只要圍住吾比人走就已經干犯左,甘吾通捉賊,捉完叫佢企定定等我報警咩?呢排d新聞都好癲覆我的認知層面

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

72leelily 發表於 19-9-23 14:34
中立都唔得?
如果對世界大事國內局勢知D唔知D
太多資訊唔知信邊個
聲討對家都仲唔夠
放過自己啦
呢個世界咁多種聲音

你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

JoanC 發表於 19-9-23 15:44
如果用先撩者賤嘅定義,咁白衣打黑衣根本就係正確,唔係黑衣發起示威,搗亂香港,令好多人返工受阻,連落 ...

所以我當時都是黑白都吾幫,因為黑衣人(當時連X話入去搞元朗)理虧在先,白衣人又打人私了係吾岩,根本正常就吾可以係呢個惡性循環中啦。而家政府又冇方法解決呢個循環,真心覺得市民受害

男爵府

ricecooking 發表於 19-9-23 13:58
好一句先撩者賤,就可以任意圍毆打到人頭破血流!

對,白衣人出動時,都係話黑衣人搞事先,抵打

黑衣人出行動前,都係話林鄭撩人先

先撩者賤,呢句真係萬能

珍珠宮

超級特務 發表於 19-9-23 15:48
聲討對家都仲唔夠
放過自己啦
呢個世界咁多種聲音

好多事以訛傳訛失去理智
譚校長單新景園小小花邊新聞
已有多個不同版本

大宅

回覆樓主:

自稱中立的不如講下呢三個多月來每個星期咁搞究竟係為咗爭取D乜?
良知?公義?自由?民主?
你地覺得要搞到咩境況先可以放過香港呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

其實,黑衣暴徒咁既暴行都仲有人撐,有人話理解既話!咁政府及警方就咪再理佢地啦,由得佢地打橫行,鍾意點搞就點搞啦!

周圍設施破壞,機場封閉都無所謂啦,反正果啲 "市民" 都話理解諒解啦!

禁止訪問

珍珠宮

澳門媽媽 發表於 19-9-23 13:54
反而我覺得有立場的人去睇野只會睇到自己想睇的。好像個白衣伯伯甘,其實是佢先去同人鬧交之後再用玻璃樽 ...

所以照你咁講林卓亭被人打就係佢先撩人者賤囉~最後咪一樣被人打爆嘴。

侯爵府

長琦良美 發表於 19-9-23 15:53
對,白衣人出動時,都係話黑衣人搞事先,抵打

黑衣人出行動前,都係話林鄭撩人先

所以黑衣人好多雙重標準,甚至幾重標準,為既係搬到個龍門要自己射到為止,一射唔到就係人地唔啱,唔夠人講一係就話人9588,一係就話“費時同你講”,大家做個行為測試,睇下身邊黃人係咪咁?

伯爵府

開心吸收勳章

hellomiki 發表於 19-9-23 14:10
你指......黃豬豬? 第一時間諗起就是佢

我都係想起她

首頁
23456...10

尾頁

跳至