夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

下,隔日就講離婚,甘不如就成全佢啦,要黎都無意思,你同小朋友重新生活好過,最後的尊嚴留給自己吧

大宅

buibui1123 發表於 21-5-14 11:23
開得口叫你帶小朋友回娘家住,即係佢都唔想小朋友跟佢。
而佢知道你計劃,會擔心之後照顧小朋友既係佢,甘 ...

我冇跟佢既計劃去行,佢可能想請到工人,先決絕d.
始終未安排好小朋友既事!

男爵府

minikobe 發表於 21-5-13 22:04
就因為佢放假都陪我地,番工錢又唔多,我完全都唔知佢講既係真定假

公司同事即係返工都對夠啦,放假陪你有乜所謂,出面啲女初時都會包容,可能仲覺得維持好老公形象加分

大宅

lucinda715 發表於 21-5-14 14:11
下,隔日就講離婚,甘不如就成全佢啦,要黎都無意思,你同小朋友重新生活好過,最後的尊嚴留給自己吧
...

佢成日話 佢講左成件事出來之後,係番唔到轉頭,佢覺得我頂唔住,佢之後一要出去公幹,我就會亂諗嘢,唔會相信佢,所以佢都覺得我地最後會離婚!

別墅

minikobe 發表於 21-5-14 14:24
佢成日話 佢講左成件事出來之後,係番唔到轉頭,佢覺得我頂唔住,佢之後一要出去公幹,我就會亂諗嘢,唔會 ...

覺佢咁講即想你原諒佢 接受佢 否則就離

大宅

Airwayairline 發表於 21-5-14 15:37
覺佢咁講即想你原諒佢 接受佢 否則就離

我都唔知,但佢過一排又提起話 分開個d事

男爵府

回覆 minikobe 的帖子

佢將呢個波交俾你。
佢原本打算叫你同對仔女去外家住,好明顯係不付責任。

依家係佢有外遇,佢話要離婚,你頂唔頂順得順佢,唔係重點。 唔關佢事,佢一啖砂糖(返工前又攬又錫),一啖屎(離婚),係想你亂。

大宅

我覺得你C6講d咁嘅嘢都係藉口,佢想將決定離婚呢件事推去你度,跟本就係佢自己想離婚。男人比老婆發現有婚外情大多數都會又跪又喊叫老婆比機會,佢三日唔埋兩日就嗌離婚,我相信佢好想離開。既然佢做到咁,樓主放手對自己好啲吧!

別墅

chukamchun 發表於 21-5-14 17:12

我覺得你C6講d咁嘅嘢都係藉口,佢想將決定離婚呢件事推去你度,跟本就係佢自己想離 ...

推測佢心態:唔怕俾你知有小三 目的引你主動離婚 佢間中錫你 對你好 只是做表面野 話到尾唔想做衰人 你接受嘅就繼續 否則就離婚 重點佢唔會為你改變,亦唔希罕個家。

大宅

Belavizio 發表於 21-5-14 17:07

佢將呢個波交俾你。

我宜家就係好亂,成日俾佢影響到心情(emoji)

子爵府

以你所言你死佬都幾賤,諗到仔女跟你返外家,無後顅之憂,深信都係個小三提議!咁佢哋就可以雙宿雙棲!
你話仔女跟佢,即刻打亂晒佢!小朋友真慘!

複式洋房

我都係過來人,已經年幾但係其實嗰個傷口真係好難愈合。我真心覺得唔好太執着錯係邊,唔使急住做決定,首先要令自己心情好先。如果個人亂做嘅所有決定都有機會會後悔!
一係你搵朋友傾吓計,出去同朋友食下野,又或者同啲小朋友去玩下,總之放鬆咗心情先。到時你就會慢慢決定到!
其實真係好難,我過咗成年幾,到呢一刻都放唔低,但至少我可以正常生活正常社交。

大宅

ACR824 發表於 21-5-13 23:32
比人呼之則來 揮之則去 你都肯制?
下次佢又識到個又分居同人住埋 散左又返黎你又肯制?做人要有底線 佢 ...

我都知道如果佢無後果既話,佢之後有小四、小五既機會會好大。

大宅

Airwayairline 發表於 21-5-13 23:56
太多例子 原諒完繼續玩過 仲loop左幾round 因為小朋友而咁樣委曲求全? 唔明咩價值觀
...

其實我真係無信心再同佢一齊佢會改,佢亦有機會有小四、小五。但我又唔捨得段婚姻,我知道我要理性d,所以我一直都唔比佢返屋企,佢成日話要返來,我都唔比,因為我放唔低佢,但又接受唔到佢,處於這個矛盾情況都幾辛苦

大宅

Shirleypatrick 發表於 21-5-14 21:10
其實我真係無信心再同佢一齊佢會改,佢亦有機會有小四、小五。但我又唔捨得段婚姻,我知道我要理性d,所以 ...

其實仲有什麼值得留戀?還是趁有時間識另一個人好過啦!免得又再重複痛楚!唔好比對方覺得你仲想一齊,要決絕點!今天心軟就會有日再心痛,加油自強!

大宅

cupid0627 發表於 21-5-14 08:18
呼之則來揮之則去,當頭家係酒店
如果你接受返佢,相信都只能好似同屋主咁生活落去,但係你可以容忍這種關 ...

我都覺我情緒會出事,我成個腦都係佢既野。

別墅

Shirleypatrick 發表於 21-5-14 21:10
其實我真係無信心再同佢一齊佢會改,佢亦有機會有小四、小五。但我又唔捨得段婚姻,我知道我要理性d,所以 ...

你所謂唔捨得嘅「婚姻」事實已變質 就算兩邊點努力都難返回彼此初心
不如大家分開住下先 得閒先出嚟見面 食飯當拍拖 每日又傾下電話 從而了解彼此更多 最重要測試下佢個心,到有返信心先一齊住。總好多夾硬一齊住 唔夠信心咁生活會好辛苦。

大宅

Airwayairline 發表於 21-5-14 21:26

你所謂唔捨得嘅「婚姻」事實已變質 就算兩邊點努力都 ...

我依家就係打算咁,我依家接受唔到佢,亦對佢無信心,所以我無同佢一齊住,我比自己3個月時間,如果呢3個後,我都係接受唔到佢,我就同佢離婚,如果呢3個月內能夠接受佢,對返佢有少少信任,先考慮同唔同佢一齊。

別墅

Shirleypatrick 發表於 21-5-14 21:48
我依家就係打算咁,我依家接受唔到佢,亦對佢無信心,所以我無同佢一齊住,我比自己3個月時間,如果呢3個 ...

無小朋友就離婚 有嘅只好過住拍拖生活 有番信心先一齊 見得太多 男人想一齊返只為小朋友 有番個家 但對太太未必有愛同感情 所以一齊住無意思 除非自己接受到同個無愛嘅人生活 就另計。

大宅

Airwayairline 發表於 21-5-14 21:55
無小朋友就離婚 有嘅只好過住拍拖生活 有番信心先一齊 見得太多 男人想一齊返只為小朋友 有番個家 但對太 ...

有時候真係感受唔到C6係愛我,就算係有愛,都一定唔係愛情既愛,最多都只係親情既愛。我Foresee自己要用好長時間先可以有番信心。

首頁

尾頁

跳至