自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

伯爵府

畀面勳章

如果因為去一個廁所會攪到個女心理會做成問題的話,你個女係大陸既廁所一早嚇死左啦香港既廁所一定唔夠大陸既廁所情況恐怖囉

呢個真係一個叫人思考既問題,首先巳經令我自己思考左先,我得出既結論係.如果要求插隊既係一個香港人or日本人or英國,美國,黑人,非洲人,巴基斯坦人,印度人,如果我唔係超急的話,我都會讓比佢,但如果係大陸人的話,我會猶疑,什至拒絕

可能呢位b6太太會覺得唔好受,但係我想講,這是狼來了的故事,因為大陸人基本上巳經出左名係打尖,b6一直的打尖方法真係無所不用其技,所以呢位太太今次真係比同胞累到"狼到了"但又係咪真係怪得哂人呢?個hk位太太點解唔讓比你,我唔清楚原因,但如果換著是我,而我點解會唔讓比你呢?就係因為我覺得你是想打尖,因為你地出名不願排隊,所以我也未必會讓,我覺得唔關愛心既問題,而係唔相信的問題.本人也試過在長隆旅行時狂比人打尖,在香港就見過,但未算試過,與其你發呢個post話香港人,不如你開個post叫同胞唔好成日打尖.攪到你地唔打尖既人都會比人標籤埋一份

你可以話香港人無愛心,但我覺得只是懂得保護自己姐,與其我未必盡信你是真的,又或者曾比人騙過,猶疑是一點都不出奇的.

悅媽媽    發表於 12-1-10 13:12

禁止訪問

回覆:viewer 的帖子

伯爵府

玩具勳章

回覆:viewer 的帖子

成條隊咁多人,佢話一個唔讓有可能,但係話個個都唔出聲,這點我覺得佢好似扭曲。無論大人或細路,只要係香港人見到話好急都會讓,除非佢做咗好黑人憎的事,唔係唔會冇人讓。

仲有, 佢有口話香港人,我唔相信成條隊冇佢地的同胞,連同胞都唔幫就返省吓!

大宅

PK B6, EAT C.......:;pppp:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

係呀, 香港真係好衰架, 麻煩千祈5好黎搞亂我地檔攤
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:香港人又被Big 6投訴:被攔著不讓插隊....

妖精

男爵府

畀面勳章

男爵府

畀面勳章

回覆:香港人又被Big 6投訴:被攔著不讓插隊....

唔係得你個囡先會急...你打尖就係你問題..你冇問下人肯唔肯讓俾你先仲教壞個囡打尖先,仲係到惡人先告狀..我地香港人係好有秩序....遇上冇秩序冇禮物既人係唔會忍...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有禮貎咁問吓,一定有人讓,小朋友5忍得嗎…………

而問都5問,,,,,叫小朋友去~~~~~比你都傻:;pppp::;pppp:一定出聲la

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

六歲啦! 唔係兩三歲小朋友! 唔係急到要賴先識叫去廁所呀話!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

引用:唔識教個囡有禮貌地嘗試問人可唔可以讓佢去

原帖由 天雪 於 12-01-08 發表
唔識教個囡有禮貌地嘗試問人可唔可以讓佢去先架?教個囡有空位有走上去打尖,真係好 ...
對,這才是,只要有禮貌開口問,我相信一定會讓!!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔比佢打尖,會影響佢個女嘅成長喎 !! 香港人實在太過份啦

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

香港人又被Big 6投訴:被攔著不讓插隊....

甘急,點解唔去男廁我見有d6歲男孩入女廁

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

珍珠宮

大宅

香港人又被Big 6投訴:被攔著不讓插隊....

就咁行上去打尖真系強國先做得出,我相信禮貌啲先問左人,可能會有人讓

水晶宮

BK Milk勳章 畀面勳章

Seems we are living in different planets!!

大宅

Carmenmentse 發表於 12-1-8 19:50
其實佢地可以唔好來,無人想佢來囉
打尖就打尖啦,懶係有原因咁,你好 ...

有次係火車度聽到個B6係度講:「遲實禾都唔係巧中意來鄉講架JA」
咁你又黎???
另一次不過唔係打尖既,係新城市有間賣APPLE產品既鋪頭係度問:「請問梨地有某得姐碧(jailbreak)」=_="

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係呀, HK人係好高貴架....因為我地5會隨地痾, 5會隨地踎, 5會打尖, 5會高談闊論....
個女6歲都忍5到尿, 咪就係你做老母既問題囉.....
而家3歲咩....真係忍5到, 咪比佢著片出街囉....挑....:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

歪理當道理.........

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

我同個囡去親排隊上洗手間 有時阿囡都會話急 我都係話忍多陣 正常都會忍到ga 又唔係要等十幾廿分:;pppp:
通常都有人讓俾阿囡 除咗多謝人哋之外 都唔好覺得應份ge 訓練下小朋友耐心都好ga

首頁
23456...10

尾頁

跳至