自由講場

跳至

首頁
23456...15

尾頁

寶石宮

引用:Quote:原帖由+silvia_ng+於+12-11-15+發表

原帖由 Chowying 於 12-11-15 發表
我都覺得一定要有道歉信,否則我必報警! 尤其係小朋友在校經常被欺負,當迫學校睇緊d都好。

...
同意,點可以一而再,再而三發生!

男爵府

回覆:急問..小朋友在學校比同學剪左頭髮家.長可以做.什麼

明白樓主好憤怒亦好肉赤如果唔係單一事件真係要正視

大宅

邊間小學黎架?不如投訴佢再轉校啦,唔係下次又唔知玩咩!

子爵府

貓狗褓姆

回覆:小魚兒正正 的帖子

要求學校

伯爵府

畀面勳章

ill 發表於 12-11-15 22:23
相信副校不会無故態度不好,你是否在校大吵大鬧?
佢有啦! 我都話佢EQ 太低, 所以日後呢單野繼續跟進都應該用白紙黑字, 大家唔見面, 都會好D D 既。
不過校長講到咁串...我聽完都打個突...佢唔係應該請個家長冷靜咩?但反而似係辣得佢仲興囉...
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

水晶宮

甘你真係要俾時間校方了解處理ge嘛,坐係度等結果,要人地家長即刻黎見你做交代係唔現實,等唔到人就話報警…睇到哩度,冇再睇落去,如果校長鬧你,佢都有唔啱,但如果我係校長都會只想打發你走…

少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

太過份,要個學生同你仔仔道歉,並承諾不能再欺負同學!如再有類似情形發生,報警處理!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:小豬澄+發表於+12-11-15+22:14+有無

原帖由 silvia_ng 於 12-11-15 發表
佢有呀, 因為唔係第一次比人蝦, 所以已經請左D同學仔幫幫手, 睇睇平時發生咩事。所以呢次都有同學仔做証人 ...
有同學做証就得了 無得佢地抵賴 如果對方家長死都唔認 學校又唔處理 我會報警 或轉校

子爵府

貓狗褓姆

回覆:joetsang 的帖子

Sorry wrong touch, 要求學校先轉位遠離該學生,再發生就要求轉班

象牙宮

2024年龍年勳章

引用: 我私下識得樓主, 所以打左比佢了解左件事

原帖由 silvia_ng 於 12-11-15 發表

我私下識得樓主, 所以打左比佢了解左件事啦。佢而家係比 ...
睇完明白晒. 俾我都會噴火。你帮下樓主寫信俾學校,樓主太激動,可能表達唔清楚。

男爵府

引用:開頭個副校話,對方家長..要番工..後來會面,

原帖由 小魚兒正正 於 12-11-15 發表
開頭個副校話,對方家長..要番工..後來會面,先講佢吽仔吾c服,我吾係咄咄迫人,只不過,係事件實在太可怕,小二 ...
難為妳了媽媽,好好安慰小朋友受傷的心靈啊!鄧妳小孩心痛!

伯爵府

畀面勳章

Sumyeema1 發表於 12-11-15 22:32
睇完明白晒. 俾我都會噴火。你帮下樓主寫信俾學校,樓主太激動,可能表達唔清楚。

...
哈哈...剛剛幫佢寫左啦! 希望校方正視啦! 因為好多時都聽到佢呻。同埋有D新移民家長,返屋企唔教,旨意老師攪掂。學校又買佢地怕, 因為佢地唔洗返工, 好得閒攪事。
我只可以話....佢好黑仔囉....唉....
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

有無搞錯,一錯手把較剪,剪親咁點,校方一定要俾個交待,讚成記大過,點可以用利器傷人,請果位同學認真道歉

男爵府

silvia_ng 發表於 12-11-15 22:03
我私下識得樓主, 所以打左比佢了解左件事啦。佢而家係比較激動, 所以寫得九唔搭八, 佢請我向大家講句唔好意 ...

校方冇講....有身紀...係會面先講....有左...剛來hk一年...重講..個小妹妹巳有改善.,今年比上年好,個大肚家長話,我個女吾會做呢d野.,人証巳有,學校只想大是化小.小是化冇姐,本身見完長我情緒巳平和番點知,班主任打來,話罰抄但0個一克我接受吾到,同埋副校d態度好吾有善,我好吾好受,mouth:

Anpanmama  都唔知你up乜?  發表於 12-11-16 04:09
尼古丁  要佢白紙黑字交代件事,校方要保著個名梗係想淡化,有証據他日都可追究  發表於 12-11-16 02:21
[

王國長老

王國長老

二年班, 仲有四年....

我同意另一位家長講, 對方阿媽寧願訓覺, 唔趕去學校了解事件, 我覺得佢自己都其身不正, 拎個肚出黎講, 就算真係出唔到門口, 唔好話打個電話俾正正都打唔到

總之呢個女人恃住大肚而不負責任, 校方又驚對方個肚有事所以就推.

校方處理上我覺得有問題, 但作為家長可以點對學校呢? 投訴? 咁仲有四年仔仔冇運行又係慘.

我係較決絕既人, 我會轉校, 費事仲有幾年眼冤, 個仔又有機會俾人再蝦.

咩拎把刀"筒"你, 咁細個已經黑社會咁, 如果學校唔好好教導, 呢個細路大個真係去筒人都唔奇.

小魚兒正正  出來.老土  發表於 12-11-26 16:44
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

silvia_ng 發表於 12-11-15 22:29
佢有啦! 我都話佢EQ 太低, 所以日後呢單野繼續跟進都應該用白紙黑字, 大家唔見面, 都會好D D 既。
不過校長 ...
轉校啦
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珊瑚宮

我私下識得樓主, 所以打左比佢了解左件事啦。佢而家係比較激動, 所以寫得九唔搭八, 佢請我向大家講句唔好意 ...
處理呢件事真係要自己冷靜先會佔上風。只係一個細路咁樣針對樓主個仔, 同一班人己經有樣學樣係兩件事, 個家長嚟到點講?

如果己經係風氣, 寫信投訴(直去校長)要求有嚴正處理先得, 要俾時間學校。同聯絡學校社工睇下點啦。

珊瑚宮

處理呢件事真係要自己冷靜先會佔上風。只係一個細路咁樣針對樓主個仔, 同一班人己經有樣學樣係兩件事, 個家長嚟到點講?

如果己經係風氣, 寫信投訴(直去校長)要求有嚴正處理先得, 要俾時間學校。同聯絡學校社工睇下點啦。

男爵府

環保接龍勳章

已經不止一次,而學校坐事不理!你可以做的只有轉校

子爵府

如果學校不正視問題,之後只會更嚴重,所以我贊成樓主幫小朋友轉校..

首頁
23456...15

尾頁

跳至