自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

引用:我最憎呢句“我唔做野响屋企湊仔我唔得架”

原帖由 bikbik 於 13-04-04 發表
我最憎呢句“我唔做野响屋企湊仔我唔得架”通常呢句野係出現响啲在職媽媽同我交談時出現的,我覺得好似潤緊 ...
但係呢句真係我既事實,我係好想24小時陪住阿仔,不過要我唔做野,留係屋企湊仔…我的確做唔到

大宅

我最憎呢句“我唔做野响屋企湊仔我唔得架”通常呢句野係出現响啲在職媽媽同我交談時出現的,我覺得好似潤緊 ...
呢句係事實喎,唔係個個女人都適合係屋企湊仔,你會唔會太過敏感?

大宅

回覆:全職媽媽,你地最憎聽到咩說話?

"你咪已經過退咗休囉!“....我話:“全職揍仔打掃做曬家頭細務日煮三餐叫退休?!?!“....“你日日响屋企唔洗返工咪叫退休囉!“

男爵府

老公舅父講:佢地返左學,你都可以返出嚟做野囉!哼!老公都冇叫我出返嚟做嘢...又關佢樹

水晶宮

百毒不侵係好命,係好嘆,係有老公養……只感恩,唔怕你講

少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

"你唔駛返工咁得閒...blah blah blah \" :;pppp:

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

回覆 54heima 的帖子

我都係咁話! 不用理會無謂人說三道四!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

aliceyanyan 發表於 13-4-4 18:37
'你就好啦! 唔駛返工唔駛受氣有人養'
講到我好似大食懶咁, 查實年中無休無放工時間
仲有間中買返d ...
我媽都係咁話我:
"你做臭仔婆咋,洗咩扮ar"

大宅

引用:至憎D人問我悶唔悶,講到我好無聊咁 +

原帖由 jameytsang 於 13-04-04 發表
至憎D人問我悶唔悶,講到我好無聊咁
同感同感

男爵府

畀面勳章

引用:"你就嘆啦,+攤大手板等老公養"+

原帖由 小倩 於 13-04-04 發表
"你就嘆啦, 攤大手板等老公養"
超超超超討厭呢句!!!!!!尤其出自d99把口,好似驚死用哂距個仔d錢咁, 好彩99暫時無咁同我講過

珍珠宮

好媽媽勳章

你就好啦!做少奶奶!;你就好啦!有老公養唔使做!;你無做野?日日坐係屋企咪好悶囉?:;pppp::;pppp::;pppp:

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

我唔憎佢哋,我覺得佢係讚賞我

大宅

引用:你估我好似你甘得閒嫁,吾使做! +

原帖由 sarahmehkhk 於 13-04-04 發表
你估我好似你甘得閒嫁,吾使做!
same!!

大宅

引用:我最最最憎聽到有人話我「都唔知你點做人阿

原帖由 小manman 於 13-04-04 發表
我最最最憎聽到有人話我「都唔知你點做人阿媽」,呢句說話係我99話我,佢無句好說話同我講,我做得好既唔見 ...
x2

伯爵府

畀面勳章

最憎人話,你就好啦甘得閒:;pppp:係home做少奶奶我想話我辛苦你5知姐年中無休,又無花紅又無人工!仲要比c6覺得我係home好 疏乎囉

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

伯爵府

畀面勳章

引用:我唔憎佢哋,我覺得佢係讚賞我

原帖由 701003 於 13-04-05 發表
我唔憎佢哋,我覺得佢係讚賞我
你甘睇得開

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

珍珠宮

「幾時出返黎做野?」:;pppp::;pppp::;pppp:

唔好意思喎!無咁嘅打算!社會唔會需要我,但我囡囡同老公需要我。

輸入搜索內容

子爵府

你全職湊呀?咁你老公都幾辛苦!
我想講我全唔全職佢都係返同一份工俾同一份家用,點解只有佢辛苦呢?佢每日放工回家都有住家飯食,日日打開衣櫃都有乾淨衣物。呢d唔係變出黎㗎

子爵府

畀面勳章

你好嘆啦,唔好要老公幫手做家務啦
你就好啦有人養
你就好啦訓到咁晏

首頁
23456...7

尾頁

跳至