自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:每年的七一,純粹己見,不喜勿回

今日有個伯伯攞住回收鐵過馬路都吾俾。警察叫佢先入維園你話會吾會誤會佢搞事

大宅

回覆 jessicayin 的帖子

"我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你嘅言論自由凌駕於其他人身上,只會淪為別人的政治籌碼。和平理性嘅遊行,我相信無人會反對,不過唔好下下衝激警方防線,香港唔係每個人都會去遊行,其他人都有使用道路嘅權利。"

Agree X 10

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

定好路線行,無端又要響中間加插,即是去跑馬拉松,叫人地俾你響終點前幾公插入去,又話完成賽事,咪冇體育精神囉!

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

jessicayin 發表於 13-7-1 17:47
我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你嘅言論自由凌駕於其他人身上,只會淪為別人的政治籌碼。和平理性 ...
有同感

伯爵府

最憎啲人搞事、同警察推撞又駁上報!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你嘅言論自由凌駕於其他人身上,只會淪為別人的政治籌碼。和平理性 ...

~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

每年今日,我邊都唔敢去,因為怕返唔到屋企,因為住響鵝頸橋。

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:jessicayin 的帖子

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

完全同意...

果啲中途要喺 Sogo 插隊果啲...

基本上我對普選無乜期望,個個做特首都一定有人反架啦... 一人一票選出唻又如何?!?!?! 長毛、大嚿、癲狗... 都係一人一票選出唻做議員啦,宜家又點呢?!?!?!?!

梁先生上任先得一年,想佢點呢?!?!?! 佢曾經講大話又如何?!?!?!?! 人誰無過呢??? 點解唔往前看呢??? 最起碼佢做到零雙飛同埋限奶令、免補地價買二手居屋,雖然唔係幫到全部人,起碼都有人受惠啦... 唔係事事都可以一步登更,事事都好快見到成績... 點解硬要佢下台呢??? 佢下台後空降一個仲衰嘅,咁大家咪仲憤囉... 俾啲時間啦!

水晶宮

Agree

大宅

我心聲

大宅

我住港島區,真係覺得遊行好煩!今日全日無出街!

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

咪係,點解唔守秩序???

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Jordan_2006 發表於 13-7-1 18:11
一年一次啫

一年一次?!?!?! 你會唔會記錯呢???一年最少3、4次啦!元旦大遊行、五一遊行、六四遊行、七一遊行、十一遊行....

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆 jessicayin 的帖子

講得好!!

大宅

仲有D阿媽帶埋仔女去話要教小朋友發生咩事

我覺得唔係咁教

冇事發生就話教仔女公民教育

發生事又話警方唔控制場面
又話警方暴力
又話仔女受傷

呢D阿媽冇腦

男爵府

請不要一竹竿打一船人,其實大部分遊行人士都係和平,只有部分滋事政黨分子搗亂!大部分的人來遊行只是表示有幾多人對政府不滿, 如果為怕被政黨分子利用而不走出來,香港好快就會變大陸!

子爵府

引用:我明白每個人都有言論自由,不過不要強將你

原帖由 jessicayin 於 13-07-01 發表
絕對同意,最慘係附近商鋪比佢嘅自由欺凌,一般市民放假被封路冇車搭或阻延,警察更無辜,只是維持秩序反成出氣袋,呢d就係佢哋話嘅自由

baby_chu  同意!放假想去行街,但宜家成日都有遊行,好多時都無得...  發表於 13-7-1 19:58

男爵府

imconfusing 發表於 13-7-1 18:55
今日有個伯伯攞住回收鐵過馬路都吾俾。警察叫佢先入維園你話會吾會誤會佢搞事:zomb ...
証明警方做事一視同仁囉!

首頁

尾頁

跳至