跳至

首頁
34567...61

尾頁

男爵府

請問各位兆麟聖彼得有冇k1全日班架?

男爵府

yu-ma,

k1 只得半日, 全日班要 k2 - k3 先有.

原文章由 yu-ma 於 07-8-11 16:46 發表
請問各位兆麟聖彼得有冇k1全日班架?

男爵府

唔帶小朋友你會輕鬆d, 家長會完咗, 你係唔係下午返工?

你打算幾多月去呀? 訂咗邊隻房呢?
我同埋家人係7月中去過, 間酒店環境好靚, 好有渡假feel,
我兩個仔都鐘意游水, 所以覺得好好玩! 我哋住池畔親水房, 可以由房間露台直接跳落水再沿大小不同的水道游出去大池/按摩池, 仲有一個人造沙灘仔, 沿途風景好靚...感覺好正, 我估唔係好多酒店有呢種設施, 未試過真係要試下啦.:mrgreen:

原文章由 皓Mum 於 07-8-11 15:21 發表
thank you
咁我唔帶啦!
我遲dd都去三正半山,
係唔係好正架, chunchunmama?

男爵府

如如媽,

聰聰11月架.

呢一刻好鐘意返學, 到真正開咗學唔知係點啦.

原文章由 如如媽 於 07-8-11 12:51 發表

chunma,
...女人係善變的
聰聰幾月嫁 ......不過我諗佢咁鍾意返學,一定冇問題

洋房

我想問下29號新生參觀日,
是否一定要出席?如果唔去,得唔得?
皓皓

伯爵府

我想問下大家, 呢間幼稚園係函接邊間小學架?

大宅

好媽媽勳章

前兩日同琛琛去買整晒開學用品, 茶點袋,杯,碟,用具,手巾盒等等, 琛琛開心到暈 , 仲去埋吉之島買白色運動鞋, 今日放工就同佢去影埋學生相 (上星期六已經取了校服), 諗住過兩日將d學生相交去學校, 咁大家又預備了乜野呢? 同埋仲有無其他野要預備?-( :mrgreen: , 我驚自己大頭蝦

男爵府

原文章由 琛琛 於 07-8-13 11:09 發表
前兩日同琛琛去買整晒開學用品, 茶點袋,杯,碟,用具,手巾盒等等, 琛琛開心到暈 , 仲去埋吉之島買白色運動鞋, 今日放工就同佢去影埋學生相 (上星期六已經取了校服), 諗住過兩日將d學生相交去學校, 咁大家又預備 ...

你好快手喎...
我校服都未取 ...一樣野都未買,都要快手d啦

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原文章由 琛琛 於 07-8-13 11:09 發表
前兩日同琛琛去買整晒開學用品, 茶點袋,杯,碟,用具,手巾盒等等, 琛琛開心到暈 , 仲去埋吉之島買白色運動鞋, 今日放工就同佢去影埋學生相 (上星期六已經取了校服), 諗住過兩日將d學生相交去學校, 咁大家又預備 ...

hi 各位

我上個禮拜己經攞咗校服兼且影埋相喇,同埋我前幾日打電話去問學校我地需要買定d咩,我post出嚟,睇吓大家有無補充啦,我又係大頭蝦到死,你地睇到要提一提我呀

1)杯袋(內有無蓋水杯)
2)碗仔或碟仔,匙羮仔同叉仔
3)毛巾同毛巾盒
4)底褲仔(呢樣係以防萬一喎)

其他嗰d佢地話家長日嗰日會同我地講架,仲有20/8前要交相喎

至於name label,因為bk有其他媽咪識得做製衣d朋友,佢會幫我整個織布嗰d 囉,不過,仲有其他媽咪提我話原來鞋仔都要寫名喎,因為佢仔仔啱啱先比其掉轉咗對爛鞋番嚟,佢要買過呀

eeeeeee,真係唔知我地d小朋友會唔會同班喎,不如咁丫,我地知邊分咗班之後,咁post出嚟相認吓丫

洋房

thank you 晒禮媽,
咁我今日都去買啦!
不過 隻碗or 碟要多大?
需唔需要用袋袋住?
好多問題添~~
皓皓

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原文章由 皓Mum 於 07-8-14 08:44 發表
咁我今日都去買啦!
需唔需要用袋袋住?
好多問題添~~

hi

我又唔知要幾大隻喎,我諗住是但買隻小朋友碗仔咋,嗰d size唔算係好大,我諗ok呱,等我問吓其他媽咪先,佢地有經驗,問咗再 post出嚟丫:mrgreen:

男爵府

買普通小朋友用嘅碗仔已足夠 la, 茶點份量唔會好多.

原文章由 禮媽 於 07-8-14 10:48 發表

hi

我又唔知要幾大隻喎,我諗住是但買隻小朋友碗仔咋,嗰d size唔算係好大,我諗ok呱,等我問吓其他媽咪先,佢地有經驗,問咗再 post出嚟丫:mrgreen:

男爵府

可以用個密實袋/保鮮袋袋住.
教埋小朋友食完茶點, 將用具放落個袋先, 最後先放落杯袋,
無咁污穢, 如果唔係, 洗杯袋洗都你傻:mrgreen:

原文章由 皓Mum 於 07-8-14 08:44 發表
咁我今日都去買啦!
需唔需要用袋袋住?
好多問題添~~

洋房

我女都係今年九月返k1

咁頭果星期係唔係唔駛帶咁多野架??

因為頭星期返一兩個鐘就走得, 杯袋駛唔駛帶架??

我28號會去家長會, 不如大家約埋一齊呀,

我諗住唔帶小朋友, 你地呢???

男爵府

原文章由 rainchan 於 07-8-15 09:50 發表
我女都係今年九月返k1

Hi rainchan,

如果冇記錯開學第一開始就要帶杯袋嫁啦....

28號會長會...我仲度緊時間

男爵府

原文章由 chunchunmama 於 07-8-15 07:43 發表
可以用個密實袋/保鮮袋袋住.
教埋小朋友食完茶點, 將用具放落個袋先, 最後先放落杯袋,
無咁污穢, 如果唔係, 洗杯袋洗都你傻:mrgreen:

yes....洗得甩都好,如唔係買多幾個都唔掂

洋房

原文章由 如如媽 於 07-8-15 10:10 發表

Hi rainchan,

如果冇記錯開學第一開始就要帶杯袋嫁啦....

28號會長會...我仲度緊時間

如如媽,

唔該你呀, 我咩都唔識, 又要返工, 咁岩請左呢幾日大假
先去到家長會,
我都希望我聽完講座, 可以清楚D啦 ^^"

大宅

好媽媽勳章

rainchan,

我都想28號約埋一齊去家長會, 我都唔會帶小朋友, 咁想係兆麟邊度等, 有無其他媽咪join我地?

順便比我囡囡(琛琛)張相你地睇下

原文章由 rainchan 於 07-8-15 09:50 發表
我女都係今年九月返k1

[ 本文章最後由 琛琛 於 07-8-15 16:22 編輯 ]

男爵府

Hello rainchan,

返學都要帶杯袋架
唔駛驚, 家長會個日應該會詳細講.
28號我都唔會帶小朋友. 約埋一齊去都得.

我女都係今年九月返k1

男爵府

原文章由 琛琛 於 07-8-15 16:01 發表
rainchan,

我都想28號約埋一齊去家長會, 我都唔會帶小朋友, 咁想係兆麟邊度等, 有無其他媽咪join我地?

順便比我囡囡(琛琛)張相你地睇下

琛琛,
你囡囡好靚囡呀....
我阿囡尋日至去影相,未交相呢

首頁
34567...61

尾頁

跳至