跳至

首頁
34567...16

尾頁

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-12 18:25 發表

YEAH!!!好呀,我要知!!!!

HI! PRINCESS,

我今日照咗結構啦, 個醫生比較YOUNG, 當我問佢知道係仔定女時, 佢用不太肯定的語氣話:<應該係女...> 雖然我直覺都覺得係, 但暫時可能唔會買BB嘢住, 等再確定D先買.

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-14 15:21 發表

哈哈~~~你個b都好可愛呀~~~~
飲凍野會唔會有咩感覺家?

冇呀, 我好耐冇飲凍嘢喇! 有時都幾想飲:-| , BUT驚冇益, 暫時戒咗!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-14 15:53 發表

HI! PRINCESS,

我今日照咗結構啦, 個醫生比較YOUNG, 當我問佢知道係仔定女時, 佢用不太肯定的語氣話: 雖然我直覺都覺得係, 但暫時可能唔會買BB嘢住, 等再確定D先買. ...

hihi,有人叫我princess真開心 ,but尼排我諗緊有左bb,洗唔洗做"母后"
哈哈~~~照左就好啦~~~~:-P
o...佢有沒有說有幾多%肯定係女呀???我果時都唔係100%家,係95%,but我覺得加埋我d直覺我都信家啦
唔緊啦later先買又未遲,反正我尼排想去買bb衫時,幾間都同我講bb夏天衫未出,要到3月左右先有呀

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-14 15:58 發表

冇呀, 我好耐冇飲凍嘢喇! 有時都幾想飲:-| , BUT驚冇益, 暫時戒咗!

勁呀!!!!but我都冇咩飲lu,加上以家係冬天,飲ge意欲更低....

禁止訪問

洋房

原文章由 小吉梨 於 08-1-14 21:39 發表
我阿b就係食完野一陣會郁lor~

講起飲凍野, 我就係一向唔飲, 但而家反而成日想偷飲, 更偷飲奶茶可樂果d...不過, 真係飲少少一兩淡ja.... 阿b的口味可能似我老公lor...:tongue: ...

講開忍口, 其實我有咗之後, 久唔久都想食公仔麪, 但係又怕冇益同口渴(因我到而家都仲係唔可以好似以前咁飲好多水), 但一見到我老公食, 我都忍唔住黐佢一兩啖...

大宅

我平均一個星期都會食一次公仔面, 因為實在好難忍口, 我諗唔係日日食都無問題哇

原文章由 mimi2007 於 08-1-15 16:17 發表

講開忍口, 其實我有咗之後, 久唔久都想食公仔麪, 但係又怕冇益同口渴(因我到而家都仲係唔可以好似以前咁飲好多水), 但一見到我老公食, 我都忍唔住黐佢一兩啖... ...

大宅

原文章由 Jodi_妹妹 於 08-1-14 09:38 發表
我 6月28日預產期. 聽到你地已feel 到bb 郁,我好羨慕啊, 又好心急! 昨晚老公都試過用廁紙筒聽心跳, 但都聽唔到,最後佢用個廁紙筒同bb 講嘢

我依家16週, 呢幾日個肚間中扯住痛, 好似初懷孕時咁, 正常嗎? 你地 ...

我預產期同妳一樣,所以我老公用廁紙筒都聽唔到bb心跳聲,淨係聽到我d腸咕嚕咕嚕:mrgreen: .我個肚都係間中扯住扯住痛,好似頭個3個月咁,咁應該係正常既,不過唔知係咪會一路到生得先會無呢d感覺呢

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-15 16:17 發表

講開忍口, 其實我有咗之後, 久唔久都想食公仔麪, 但係又怕冇益同口渴(因我到而家都仲係唔可以好似以前咁飲好多水), 但一見到我老公食, 我都忍唔住黐佢一兩啖... ...

公仔麵呢排我都好想食呀!我諗一個星期食一次無問題既!仲有我巳經忍唔住要食苦瓜,2餐食咗一隻會唔會涼得濟呢?其實點解唔食得涼嘢呀係咪話食得多涼嘢會早產架?
水我都唔係好想飲,反而想飲汽水同有味既嘢!但係又唔可以成日飲唯有沖熱檸蜜飲啦!好似有益d麻!我諗到咗6,7個月可以食返多d嘢架喇!宜家唯有忍下添啦!

洋房

原文章由 kennisw 於 08-1-16 11:40 發表

公仔麵呢排我都好想食呀!我諗一個星期食一次無問題既!水我都唔係好想飲,反而想飲汽水同有味既嘢!但係又唔 ...

其實間唔中食公仔麪應該冇嘢既, 不過我食完真係勁口渴, 水就食唔到多啦, 如果飲其他嘢, 飲完又好容易覺得頂住OR個胃有D唔舒服, 所以我咪唔感食囉, 其實我阿嫂都話比我聽佢陀住阿女嗰時, 淨係想食公仔麫, 而且都成日食, 阿女都好健康. 我諗其實影響都唔係咁大既.

洋房

原文章由 kennisw 於 08-1-16 11:40 發表

仲有我巳經忍唔住要食苦瓜,2餐食咗一隻會唔會涼得濟呢?其實點解唔食得涼嘢呀係咪話食得多涼嘢會早產架?

咁啱既, 我阿媽話陀我嗰陣, 佢勁鐘意食苦瓜, 試過半夜起身煮苦瓜餸飯食. 而我係足月出世架,出世仲有7磅幾.

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-16 12:08 發表

咁啱既, 我阿媽話陀我嗰陣, 佢勁鐘意食苦瓜, 試過半夜起身煮苦瓜餸飯食. 而我係足月出世架,出世仲有7磅幾.

聽妳咁講我就可以放心食喇!
我同事都話佢有咗既時候夜晚會好肚餓,
晚晚要佢老公煮公仔麵比佢做宵夜.
咁見佢個女出世都無咩嘢呀!好正常呀!
我諗都係我地太過緊張啫!我有咗都好似食過一次咋!
唔得..今日買返幾包嚟食先 !

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-16 12:03 發表

其實間唔中食公仔麪應該冇嘢既, 不過我食完真係勁口渴, 水就食唔到多啦, 如果飲其他嘢, 飲完又好容易覺得頂住OR個胃有D唔舒服, 所以我咪唔感食囉, 其實我阿嫂都話比我聽佢陀住阿女嗰時, 淨係想食公仔麫, 而且都成 ...

我都係...唔知點解成日都想食公仔麵...
以前真係掂都唔掂架bor??
特別係出前一丁麻油麵呀!!
成日早餐都好想食...
有次仲忍唔住要食2個添....
食咁多防腐劑落肚...
我都驚會影響小b女

大宅

頭先個肚好似比小b掃咗2嘢呀!感覺好得意呀!
唔知今次係咪堅既呢!

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 kennisw 於 08-1-16 12:58 發表
頭先個肚好似比小b掃咗2嘢呀!感覺好得意呀!
唔知今次係咪堅既呢!

我又未試過有掃下掃下既感覺....
不過而家每日個肚都有d跳下跳下既感覺...
唔知係咪都係胎動呢???

大宅

我在頭三個月時就想食出前一丁, 依家就無咁想了. 反而係口淡淡, 成日都想食零食! 我以前唔好呢味嘢的! 反而到依家唔應該食時才想食

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #1 Jodi_妹妹 的文章

我都同你一樣.開初有咗好想食出前一丁.宜家又唔多想喎!宜家成日想食糖囉!
爆愛車縫作

洋房

原文章由 叉燒媽 於 08-1-16 13:47 發表

不過而家...

我都係呀, 淨係FEEL倒每日個肚有d跳下跳下咁,始終感覺唔到掃下掃吓。 不過我都好肯定嗰D跳係阿B郁,因為有一次瞓醒佢跳得好勁,仲由右面郁到中間,連肚皮都有少少彈起。

大宅

原文章由 叉燒媽 於 08-1-16 13:47 發表

不過而家每日個肚都有d跳下跳下既感覺...

我都係第一次有掃一掃既感覺,之前都係跳下跳下,
但係人地話第一胎通常要20w開始先有好明顯既胎動,
所以我都唔知咁算唔算呢!不過唔緊要啦!
大家好快就過20w嫁喇!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 蜜棗 於 08-1-16 14:33 發表
我都同你一樣.開初有咗好想食出前一丁.宜家又唔多想喎!宜家成日想食糖囉!

我之前一排都係勁喜歡食糖,尼排好d啦...but後遺症係重多左...

首頁
34567...16

尾頁

跳至