自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我嘔到趴低個女難湊到喊不過大左就好乖
感激遇上你~

子爵府

冇關係

wcpcelia    發表於 17-4-12 21:03

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我陀女時,嘔左7個月,生佢時差D上天堂(失血過多....)
亞女細女除易嘔,其它都好好湊,依家大個仲好乖,好孝順
順順利利 大吉大利       

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

陀得好舒服,唔暈唔嘔,bb出世頭三年超易湊,中。依家四歲半……可能我肯花多啲心機陪佢,佢都係一個聽教聽話嘅小朋友嘅

珍珠宮

回覆樓主:

細仔舒服 細仔乖過大仔

珍珠宮

陀亞仔時冇嘔冇吾舒服,亞仔出世吾難湊,冇成日喊幾乖啦

子爵府

回覆樓主:

我陀得好辛苦,嘔左7個月,但呀B唔難湊,好小喊,就算餓都係叫2聲,有人應左就唔叫,唔扭抱,一個月左右已經戒左夜奶,同埋爆片都唔會嘈

wcpcelia    發表於 17-4-12 21:04

大宅

我陀b輕鬆
BB出世到而家4個月都好易湊

伯爵府

我陀得好舒服,係初生好難湊,成日喊,飲奶就好乖,當佢越大就變得越乖,好小喊,食飯仔亦坐定定食得好快

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主:

陀時不辛苦,但而家頑皮(2歲)

侯爵府

陀得舒服,生得輕鬆,都算易湊,大左算乖,成績中上

公爵府

koalamlam 發表於 17-4-9 00:42
無聊問下,有無聽過陀 b 時陀得舒服,無咩不適既媽媽,bb 第時係咪都乖啲?相反陀得辛苦既,bb 第時係咪曳啲 ...

相反

公爵府

hashtag影視迷勳章

我陀B超辛苦,嘔到生,但阿B強壯又好湊,開心成日笑

子爵府

koalamlam 發表於 17-4-9 00:42
無聊問下,有無聽過陀 b 時陀得舒服,無咩不適既媽媽,bb 第時係咪都乖啲?相反陀得辛苦既,bb 第時係咪曳啲 ...

我陀得好舒服,個仔的確好易湊同乖。

大宅

回覆樓主:

我覺得關媽媽心情事,我三個都陀得辛苦,但我第一個因返工個人好暴躁,成日發脾氣鬧人,點知大女一出世就百日哭,到而家4歲都成日好易炆憎同發脾氣,第二個我無返工,但因為抑鬱成日喊,阿二一出世係好好湊,但愈大愈鐘意喊,到陀阿三,我個人平靜咗好多,阿三出世好易湊亦好少喊,肚餓過哂鐘都係呀兩聲,到而家一歲多d,成日笑。
另外我亦認同有d JM講易湊唔代表乖。

翡翠宮

2018復活節勳章

我佗得舒服, 印象中只嘔過1-2次, BB時的確易湊, 鍾意飲奶, 無咩扭計, 但大大下就好曳, 勞氣C我

男爵府

我陀得好輕鬆,但我個仔唔易湊,因為佢好活躍。

珍珠宮

回覆樓主:

我陀得好舒服沒有嘔過,bb好靜動作幾溫柔,出世好易湊,1個半月戒夜奶,我以為是文靜bb, 到10個月左右開始發出嚟,原來係超爛玩bb, bb由細到大都瞓得好好,一覺天光爛瞓豬,而家4歲性格乖巧爛玩樂天。

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

jasmine0527 發表於 17-4-9 01:00
唔覺得有關陀得算舒服,但啲女唔係特別易湊

agree, 阿女曳

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

無關架嘛
我陀b 嘔左4個幾月,嘔到要睇醫生胎動好似打拳咁,腰骨又長期好痛算唔算辛苦??
不過bb 都算幾乖,唔係點喊,食玩訓,訓得幾好,係活躍d 鍾意咩都伸手玩,好鍾意笑爆片都唔會喊
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至