懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

可遊3日無痾屎,大爆炸,手臂都係屎,半件底衫都係屎,原來10蚊店洗血漬支水可以洗屎漬,gi落件衫到等十幾秒,再擦幾下就搞掂
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

咁都俾你搵倒, 勁喎, 全露天架??

原帖由 kennisw 於 09-1-13 17:17 發表
也B媽,
居然比我揾到旺角有間cafe,40人以上可以包場BBQ,不過唔知到時會唔會落雨.

唔知大家想唔想BBQ呢?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原帖由 kennisw 於 09-1-15 10:32 發表

我開咗個topic揾613出世既BB,都無人回應,唔通真係咁少BB同我地個B一樣個日出世?蘋果雪梨水我個仔都唔肯飲,因為太酸.唔知妳個女飲唔飲呢?

我浩正b都係13/6出世!

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-15 15:01 發表
可遊3日無痾屎,大爆炸,手臂都係屎,半件底衫都係屎,原來10蚊店洗血漬支水可以洗屎漬,gi落件衫到等十幾秒,再擦幾下就搞掂

痾o左臭臭,可遊應該好d架啦!
之前浩正傷風同咳,佢食完d中藥每痾一次臭臭,咳咳就改善左d。

大宅

唔同咁爆多幾次先好,真係好金,搞0左成個鐘
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-15 16:45 發表
唔同咁爆多幾次先好,真係好金,搞0左成個鐘

得你一個攪?不過就算兩個人都好'呢 hea"

某程度黎講,痾同嘔都算係排毒gei,咁當然要睇實阿b gei 情況啦。
佢咳gei時候無痰,食完藥即刻嘔,心痛死我。
不過佢唔係嘔奶、嘔粥,係嘔左一大pat透明的,lim lim 的野,跟住就眼仔look look 咁

大宅

原帖由 iamkit 於 09-1-15 15:01 發表

咁爆咪臭到 yuen...
welcome to my blog http://hk.myblog.yahoo.com/michell-diary

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-14 11:45 發表

退燒喇,個女又唔肯飲水,飲奶當飲水,激死

而家濕疹全身都係,全隻右手都係,呢幾日太乾喇,大人都爆,bb仲緊要,0的濕疹位發熱添,睇到kit心都痛埋 ...

我個仔又係唔肯飲水,點解e+d細路咁難服侍
呢幾日真係太乾喇,凡我自己d濕疹都黎左visit我....好痕呀...

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-14 11:48 發表

你轉咩奶粉???飲人奶都咁,怕牛奶仲勁,低敏cody又話好難飲,而家諗緊有機奶粉定羊奶好定普通既試下先,總之:

我好想食牛扒

我轉左森永,so far 冇問題,係初初唔肯飲,e+都肯食,你可以買旅行裝try try,冇問題先買罐裝..

我琴日終於轉曬全奶粉了,今日可以食咖哩,飲咖啡....yeah!

男爵府

原帖由 小QB 於 09-1-14 12:25 發表

不如試下煲蘋果雪梨水佢食呀! 清潤下~
我煲比囡囡佢好鍾意呀~ 水就唔飲架!

我都煲左蘋果紅蘿蔔水佢食呀,個衰仔幾like喎...

男爵府

原帖由 fisheman 於 09-1-14 19:36 發表
大家唔好太擔心, 我女女之前都好勁濕疹, 護士都以為佢出玫瑰疹.
不過, 我個醫生朋友話, 依家天氣咁乾, BB出濕疹的情況會好普遍... 我地可以:
1. 同BB搽多d BODY CREAM,一日3-5次
2. BB沖涼後, 未抺身前, 搽 CREAM ( ...

我諗我個仔d濕疹勁過你個BB,因為你講嘅野我全部都做曬(仲有好多其他野都試埋),不過d濕疹依然死纏難打唔肯leave my son alone...

男爵府

原帖由 oh_baby 於 09-1-14 21:30 發表

我個女都有尖叫,扮老牛叫......好扭抱....好扭玩....換片換衫要用摟枕頂住唔比佢轉,無得轉就捉隻腳放入口...食食!

全中,我個仔又係...

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-15 09:52 發表
無丫,佢好精神,今晚睇定0的,好辛苦,我成晚無得訓

我又係, 仔女病真係慘過自己病 ....

男爵府

原帖由 小QB 於 09-1-15 12:29 發表

每樣一個就得架啦! 我就煲過兩次, 如果加一粒蜜"早"好少少呀! 第一次加就酸少少, 煲半個至45MSNS

唔好用蜜"早""野"痰架!,用紅蘿蔔,粟米啦....

男爵府

原帖由 iamkit 於 09-1-15 11:01 發表

我31/1唔得,初7得

報名喇,tst好唔好??

初7我唔得喎

大宅

原帖由 TVb08 於 09-1-16 09:57 發表

我都煲左蘋果紅蘿蔔水佢食呀,個衰仔幾like喎...

咁就好, 唔駛驚佢唔飲水啦!

大宅

原帖由 TVb08 於 09-1-16 09:56 發表

我轉左森永,so far 冇問題,係初初唔肯飲,e+都肯食,你可以買旅行裝try try,冇問題先買罐裝..

我琴日終於轉曬全奶粉了,今日可以食咖哩,飲咖啡....yeah! ...

你有冇食回奶野呀? 我用泵少D等佢慢慢收個方法, 點知前日又谷到實咗一舊發埋燒, 跟住又少D LA, 我諗忍多幾日會再繼續少, 我個女仲淨噃一餐未轉, 初初擔心佢食奶粉份量少過人奶, 所以仲繼續泵, 但依家可以一樣啦, 可以放心停
welcome to my blog http://hk.myblog.yahoo.com/michell-diary

大宅

原帖由 TVb08 於 09-1-16 09:52 發表

我個仔又係唔肯飲水,點解e+d細路咁難服侍
呢幾日真係太乾喇,凡我自己d濕疹都黎左visit我....好痕呀...

我個女都唔多飲水, 鐘意有味野, 前日煲節瓜粥甜D就食晒, 尋日淡咗D就唔食, 激死

大宅

好媽媽勳章

原帖由 iamkit 於 09-1-15 11:01 發表

我31/1唔得,初7得

報名喇,tst好唔好??

我初七唔得, 因為有另一個派對~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 iamkit 於 09-1-15 11:02 發表

未,逼佢訓多0的

乜有得逼佢瞓架~~~

首頁