自由講場

跳至

首頁
34567...24

尾頁

伯爵府

回覆樓主

被騙又真係幾慘,大家坦誠相見先能長久

搵個機會傾下 打開心窗唔一定係鬧交收場既
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

伯爵府

回覆樓主

你當你老婆係外傭?樣樣野要實報實銷?睇到火都黎

子爵府

回覆樓主:

樓主,你有冇比返最低工資你老婆?

男爵府

回覆樓主:

打斧頭好難聽, 老婆係馬姐定菲傭先。 我由細到大都聽我媽話留番啲私己, 屋企有咩事攞黎用。 想當年就係樓主話果啲打斧頭, 我媽儲起可以俾首期。

俾得起你唔好理你老婆用啲錢黎做咩, 佢攪惦哂頭家, 唔駛你煩惱就得。 除非你老婆等街市收工執菜頭臭魚,日日去hightea,仔女又唔理,你就應該出聲啦。

珍珠宮

子爵府

打得你幾多丫。。。講真,你去街市睇個d ,未必係佢買返嚟俾你食個啲。。。牛扒平貴都有,點解你咁肯定老婆打虎頭?難道真係要佢買咩都keep 單俾你check ?如果佢d 錢只係用返自己身上。。。我覺得你當俾d 零用錢佢扮下靚囉

翡翠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

好一個,食飯唔知米貴的男人。
重有呀!你返工有糧出,老婆係咪要一分一毫計清楚,實報實消,幫你做義工?

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

第一,
最憎男人斤斤計較;

第二,
要計,睇怕你要俾你老婆唔只呢個數

翡翠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

未完!更何況你俾果數唔多,好緊下咋喎!

水晶宮

回覆樓主:

我覺得你同佢睇野的角度唔同,豉油,唔同牌子唔同價錢同味道,價錢都有平同貴,10幾蚊同幾十蚊都有

洗潔精,十幾蚊到百幾蚊都有,視乎所要求的質量 同廁紙1樣,平但質量唔好,咁你家的要求是省錢定,要有1定質素的生活品質?

牛扒,有平同貴,唔同超市和商店,同牌子都有偏差的價錢

小問題坦誠說出來,講出你的經濟壓力,叫太太睇餸食飯就輕鬆地解決問題了

tom_s18    發表於 17-9-25 15:29

水晶宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

又唔係打斧頭嘅,食嘢有平有貴,可能你老婆係買貴嘢呢?

珍珠宮

你當佢係工人嗎???

講真,
老婆冇收入,
湊住兩個,照顧一家4口,
手頭唔鬆動少少唔通下下唔夠伸手問你攞咩?
你試下掉轉你開口問人攞錢,
會唔會好難受?

子爵府

回覆樓主

樓主喺呢道講呢啲一定係未瞓醒想比人鬧醒
呢道啲ftm 每月最少有5萬家用嫁,你現在是刻薄緊你老婆呀!重好意思開舖講

其實我明白你嬲不是錢的問題,是互相坦誠,但你亦想想,為何佢要咁做?如果一開始,佢同你講用了5000做facial,3000買手袋,你是否可接受?

用戶要求終止服務

mok239 發表於 17-9-25 13:01
$19.9 for 2 ?

10 幾元有2 樽豉油? 請問幾大枝呀?

我都想問10幾蚊2枝豉油邊度買

珍珠宮

回覆樓主:

樓主太太如果係全職媽,而16000蚊係全包嘅話個人認為ok啦,用"打斧頭"黎形容就唔係太好

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

樓主你其實應該全部收入交曬比老婆,因為你要出返人工比老婆先啱
而你每月就做收零用果個,咁你到時咪可以學人儲下私己錢lor

子爵府

sugarcheung 發表於 17-9-25 14:08
樓主喺呢道講呢啲一定係未瞓醒想比人鬧醒
呢道啲ftm 每月最少有5萬家用嫁,你現在是刻薄緊你老婆呀 ...

agree. 應該去返男人堆呻會安全點

伯爵府

熱媽 發表於 17-9-25 13:49
女人多數係咁,家裡洗突咗,唔通吓吓開口問你拿?
一定拉上補下,然後又儲起D。你敢包個個月都準時比到家用 ...

認同
BB你來咗啦?

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主

咁樓主除左呢$16000外又俾咗幾多人工你老婆幫你清潔屋企、洗衫煮飯、照顧仔女呢?
你要知道香港地請人全天侯24小時照顧兩個小朋友起碼萬幾兩萬,另外請鐘點做清潔洗衫煮飯平平地都要$60-80一個鐘。
點解你可以唔諗下你老婆咁辛苦幫你為你做嘅嘢而諗佢"打斧頭"?

水晶宮

回覆樓主

我只會同C6長期講唔夠$用,好窮,而唔會遂樣話比佢知幾$,總之一味話冇$,年年R佢多D家用女人係咁㗎喇

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁
34567...24

尾頁

跳至