自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:爸爸過了身幾天, 真係真係好掛住佢...

我daddy 過左身16年喇。。
到今日我都無時無刻掛住佢。。。
我daddy 過身時我細仔健健只得兩歲,佢好錫我細仔。。。可惜無緣。。
健健今年17歲喇。。嗜好同我爸爸一樣,中意映相又中意音響。。。
個仔成日話:如果公公響度就好喇。。。
真的,人生最遺憾的就係死別。。。

男爵府

回覆 健健媽咪 的帖子

我的女女亦像公公一樣喜歡水,
她第一次去沙灘游水, 又大膽唔怕浪又享受...

係爸爸半昏迷時, 我跟他說放心離開, 你的孫女跟你一樣熱愛游水,
她會代你繼續在世上多個沙灘泳水...你要在天上看著她...

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我爸爸已經離開咗3年....我仍然好傷心...好掛住佢....佢永遠喺我心裡面

侯爵府

振作!我爸爸早係一個月check到癌症復發,已經係末期,醫生話醫唔好佢,只係好方法廷長緊佢既生命,係呢一個月黎佢接受佐開洞同化療同標把,短短一個月我已經見佢甩佐好多頭髮同瘦佐好多,我好心痛,但係我幫唔到佢..我知道生離死別係遲早既事,我無能為力,做既只有關心同陪伴..

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主加油呀

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆:lawmiki 的帖子

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:爸爸星期一過身了,+看著他被癌症折磨,+離去

原帖由 lawmiki 於 12-08-10 發表
爸爸星期一過身了, 看著他被癌症折磨, 離去其實是一種解脫.
但我越來越掛住他, 好想哭, 但我有2個小朋友要 ...
振作~

重新起步,為未來努力

別墅

He feel hard to leave u n don't want to leave your smile face. Please keep on mouth::

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

Rest In Peace
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

男爵府

畀面勳章

振作!傷心是難免的,總要多點時間來適應.
加油!

大宅

節哀順變

哭了出來舒服一點

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 lawmiki 的帖子

樓主, 振作呀. 我爸爸09年離開時, 我細仔只有4個月大, 有時我都會諗細仔的世界入面係完全無"公公"呢個人的存在時, 我都有唔開心架, 呢d真係要時間的, 節哀順變
,

水晶宮

樓主振作呀!當年我爸爸過身,我有超過3年時間一諗起佢就按捺不住要喊,直到有一日,我諗到我爸爸一定唔想見到我繼續down落去,佢一定想我積極快樂咁生活,所以我決定唔要佢擔心,決定好好咁生活落去,相信你爸爸都會希望見到你忘記憂傷,好好咁生活!

珍珠宮

引用:回覆 MrsSingSing 的帖子 你都要節哀, 保

原帖由 lawmiki 於 12-08-10 發表
回覆 MrsSingSing 的帖子

你都要節哀, 保重!
真係好心痛,係痛到喊唔出。
有點唔相信呢個現實,覺得自己發緊場惡夢,好想入睡見到爸爸,每次瞓醒好唔想面對無咗爸爸

circle119  me too  發表於 12-8-11 00:55

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

lawmiki 發表於 12-8-10 15:25
爸爸星期一過身了, 看著他被癌症折磨, 離去其實是一種解脫.
但我越來越掛住他, 好想哭, 但我有2個小朋友要 ...
係要D時間接受同消化ga......可以嘅話喊哂出黎啦....怕個女見到會嚇親佢嘅就沖涼時大喊一場.......喊完會舒服好多ga~
我幾個月前都係咁,我媽媽都係因癌症離開,我喊左兩個星期,頭果個星期我一坐低唔係呆左就係喊,我都怕會嚇親阿B(同你個女差唔多大),所以我會係阿B 瞓緊覺同埋係沖涼嘅時大喊特喊......因真係好掛住,好唔捨得.....尤其係幫媽媽辦後事時,真係心都痛埋

到係媽媽安息禮拜時,聽到牧師嘅勸勉,令我真真正正嘅振作,我知道媽媽唔想見到我咁唔開心,要的好好生活,所以我放下憂傷......

希望你都可以快快的振作起來,世伯都想見到你可以開開心心好好生活!努力!
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

BK Milk勳章

完全明白到你的心情和感受,我爸爸都走咗差不多兩年,每次諗起他生前的生活點滴,都好有喊嘅衝動但同時啓發我珍惜眼前人,我會更愛錫我家人

男爵府

加油呀!

大宅

2018復活節勳章

回覆 回覆:lawmiki的帖子

我嘅爸爸係前日過身了,傷心到不能用筆墨形容,見到佢受痛魔折磨,唔食得唔訓得,真係想自已替佢承受,依家爸爸終於無痛苦了,回到主的懷中。到而家我都好掛住佢,一諗起過往同佢相處嘅點滴,又忍唔住喊出黎樓主,我地一齊加油,我地爸爸會係天上睇住我地,振作呀!

首頁

尾頁

跳至