自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

小朋友好純真, 啱玩就自己走埋一齊... 曳人有時會多朋友, 因為夠攪鬼...
唔會講成績的..

禁止訪問

男爵府

回覆:你會唔會叫自已小朋友唔好同考第尾既同學仔玩

唔會!

只會教兒女選擇朋友以性格夾唔夾,人品好唔好,大家相處到嗎?

禁止訪問

男爵府

唔會~選擇朋友係小朋友既自由~

子爵府

我成日叫我小朋友唔好同佢啲頑皮同學玩,可惜係無用㗎,交朋友佢唔會聽阿媽講,但佢啲頑皮同學大都係考全級頭十名,最頑皮嗰兩個考頭二三名,所以交朋友不能睇考第几,考得前唔乖仲担心

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

男爵府

引用:我覺但睇小朋友既品格更重要

原帖由 puicps0614 於 13-09-14 發表
我覺但睇小朋友既品格更重要
我反而叫阿囝阿囡學識點通不同既人交往,對曳人不一定敬而遠之,衣家曳,吾一定大個都係甘!無論曳定乖,只要自己不學壞就可以!!

男爵府

成績好吾一定係好人,成績差都吾一定係衰人,讀書講天分,無可能因為咁而吾同人玩

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+puicps0614+於+13-09-14+發表

禁止訪問

子爵府

puizhe 發表於 13-9-14 11:22
蠢吾係罪
不能同意更多

有好多人都話品格重要
老實講細佬點識分出一個人既品格優劣?

一般來講經常考試第尾通常都係
1) 活潑得來無心向學, 比較曳得未致於壞果種人, 反而較受歡迎
2) 智商較低, 無論讀書,運動同溝通方面到比一般人差, 無朋友之餘仲要成為被欺負對象

1) 只要唔太壞通常唔駛擔心無人同佢玩
2) 因為唔識溝通反而唔受歡迎

蠢人唔受歡迎甚至被人討厭係現實
「人蠢無藥醫」「寧生敗家子,莫生蠢鈍兒」係社會既殘酷現實

公爵府

我以前考第尾成日比人笑

好慘
結果依家見到我以前d 同學報仇咁報笑返佢地

子爵府

回覆:Oh!Baby 的帖子

坦白的說,我媽媽同我講過…

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會, 除非係人品及家教問題

公爵府

引用:我好奇一問咋,+利申我個bb+出年先n班

原帖由 Oh!Baby 於 13-09-14 發表
我好奇一問咋, 利申我個bb 出年先n班
下,。咁考第一人品極差呢?你會比自己小孩一齊玩嗎?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔會
不過我仔試過唔識既功課請教全級尾2既同位,我叫佢下次咪再問佢

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

No

大宅

如果你係成績吾好果個小朋友,其他人因為甘吾同你玩 你有咩感受?

首頁
34567...9

尾頁

跳至