跳至

首頁
45678...68

尾頁

複式洋房

我個仔番埋 13/7 先開始放暑假呀 ! 不過呢 1 個月番學都係玩....再加玩, 基本上同放緊假都冇分別 :-P :-P

民房

homacarol,
BM 好多功課呢,又要考公開試! 我不想再讀辛苦要考公開試科目,旨在學習理論要無考試壓力。

mama1206,
你是大口會長? 如成功拿足160credit 就要多幾年啦,不過我好彈性,旨在學多些知多些,希望幫到小女,你地唔覺屬龍好自我自信咩,要好有耐性同理性才可講服佢地。仲要有記性,她會番舊帳我地講過咩。

原文章由 homacarol 於 07-7-9 14:48 發表
aggie0316,

我仔就成日話我唔得閒陪佢lor :cry:
因為daddy 份工成日都要ot....而我又要返學, 所以好少時間陪佢, 佢咪成日唔高慶我夜返.....唉, 小朋友 ~ 我地真係唔知佢地想我地點 ~

我讀緊 business ...

禁止訪問

男爵府

大口會長,

我女呢幾日返學咪天才表演, 時裝表演同埋玩咁lor hehe
我既仔同女都係返埋星期五就放假lu

原文章由 mama1210 於 07-7-9 14:55 發表
我個女都係番埋今個星期, 星期五就係結業禮 + 派成績表. 今日去左可樂廠參觀:mrgreen: 咁你個女呢幾日番學有無野做??

男爵府

aggie0316,

我地之前都唔係同佢地住, 不過就住得好近, 但而家就搬到好遠, 所以呀仔日日放學都話好悶 ~~

無左奶奶幫手, 又真係差好遠 ~
原文章由 aggie0316 於 07-7-9 14:21 發表
homacarol,

你就好啦,我地無同老人家住,所以靠印印姐姐陪佢,只可陪玩和起居飲食,有老人家的小孩一定寶貴D。你讀緊咩呀,我也讀緊 心理,她原本好靜好難問佢想點,現在學到少少叫做可溝通多些,最初我們只 ...

男爵府

原文章由 mama1210 於 07-7-9 14:56 發表
幾時讀完呀??

大口會長,
我最快可以喺08年7月讀晒
(如果無唔合格既話)

複式洋房

我囡6月18號考完試就已經開始放假 lu!
只係中間返咗幾日做表演 rehersal.
幾鬼開心呀!
今個星期四 12/7 返去攞埋成績表就告別 p1 啦!

複式洋房

hi homacarol,
真佩服你!!!
我都好想讀書, 但係實在冇咁既時間,
依家已經忙死啦!

原文章由 homacarol 於 07-7-9 23:54 發表

大口會長,
(如果無唔合格既話)

男爵府

tobygin888,

你女女好快放假喎
係呀, 真係好忙, 時間仲好難分配tim ~
不過無計la, 唔讀又唔得....
原文章由 tobygin888 於 07-7-10 10:16 發表
真佩服你!!!
我都好想讀書, 但係實在冇咁既時間,
依家已經忙死啦!

[ 本文章最後由 homacarol 於 07-7-10 12:39 編輯 ]

子爵府

原文章由 aggie0316 於 07-7-9 15:15 發表
homacarol,
BM 好多功課呢,又要考公開試! 我不想再讀辛苦要考公開試科目,旨在學習理論要無考試壓力。

mama1206,
你是大口會長? 如成功拿足160credit 就要多幾年啦,不過我好彈性,旨在學多些知多些,希 ...

Aggie0316:
我已經幫你update左你女女既資料啦, 原來我生日早你女女一日 hehee….點解你會叫左我做mama1206?? 唔通你認錯我係1206靈芝包子 係呀, bk好多人叫我做大口架, 你都可以咁叫我架!:mrgreen: 160 credit 姐係要幾耐呀?? 心理呢科好難讀喎, 有無分開小朋友同大人又有唔同架??

子爵府

原文章由 tobygin888 於 07-7-10 10:13 發表
我囡6月18號考完試就已經開始放假 lu!
只係中間返咗幾日做表演 rehersal.
幾鬼開心呀!
今個星期四 12/7 返去攞埋成績表就告別 p1 啦!

嘩...咁早就放假既?? 咁去旅行咪可以唔駛咁貴囉....hehe.....我地就713 番去拎成績表, 之後就開始放啦!!!

學校有咩暑假功課比你地既小朋友呀?

子爵府

原文章由 homacarol 於 07-7-9 23:54 發表

大口會長,
(如果無唔合格既話)

好漫長呀...........................希望你順順利利快D畢業啦!!!!

民房

大口會長,
sorry 記錯數字,thank you你update 資料。 你女女也是雙魚座囉,唔知同生肖同星座會否性格相近呢?。 一般160學分約四至五年啦,每個course 20-30分但可同年修兩科。基本心理學說必修連社會學,我就喜愛兒童心理和發展,但初頭的心理基礎好悶,因為不用同人交代又無公開試,所以我會慢慢讀,而且就算拿晒
160credit 仲要最好成績才有機會報考讀碩士,中大每年約只有 120個位,完成後又要有豐富實習經驗才可考做臨床心理醫生,所以我旨在學習不是有期望的。 大人同兒童有分別,仲分得好仔細,要睇好多書和厚notes,不過不是全職學生真係易好多啦。

原文章由 mama1210 於 07-7-10 13:35 發表

Aggie0316:
我已經幫你update左你女女既資料啦, 原來我生日早你女女一日 hehee….點解你會叫左我做mama1206既?? 唔通你認錯我係1206靈芝包子 係呀, 係bk好多人叫我做大口架 ...

[ 本文章最後由 aggie0316 於 07-7-10 14:20 編輯 ]

大宅

原文章由 homacarol 於 07-7-8 10:22 PM 發表
呀甲,

我有時都有好似你咁諗, 想佢地唔好咁快大, 但有時又好想佢地快d 大....成日都有d矛盾 ~

見到佢地好可愛咁又唔想佢地大, 但有時佢地好激我我心時, 我又想佢地快d 大, 快d 識諗.......hehe, 係咪好煩 ...

homacarol,

做人就係咁矛盾+啦!!! 尤其係對著自己ga小寶貝
MamiBaby

大宅

原文章由 homacarol 於 07-7-9 09:24 AM 發表
我女本來平學開跳舞,佢話暑假想多d 陪我地喎, 所以唔學
其實佢係怕我地安排星期六去街, 佢無得去先至話唔學 ~ 人細鬼大

咁你有冇順佢意呀???
MamiBaby

大宅

原文章由 mama1210 於 07-7-9 12:48 PM 發表
hahhahaha 金魚甲 你仲會唔會考慮生第2個呀??

會!!! 一定會!!! 因為我好想生個女
不過會過多幾年先:loveliness:
MamiBaby

大宅

原文章由 mama1210 於 07-7-9 12:57 PM 發表
你地既小朋友開始放暑假未呀??

下個星期一開始放暑假law

係呢!!! 你地有冇小朋友係讀緊or將會讀培僑小學呢???
MamiBaby

洋房

原文章由 homacarol 於 07-7-8 22:06 發表
gillian19,

唔係呀, 我地有入黎架 ^^ (不過我係入黎就覆幾個message,一走又好幾個鐘) 仲有我逢期五返呀媽度嗎, 佢地無電腦....咪要返到屋企先至有得入黎lor :lol

hi,我到今日先見到妳哋D留言,sorry................我个女今日派咗書啦!今年仲平咗 $895..............
p1仲貴,成績表就未派,都係12/7.....佢p2升去中普班.....希望ok
le! 到時在家默係咪要績煲冬瓜呢?

男爵府

呀甲,

我咁錫個女緊係順佢意la ~
仲安排呀哥d 暑期活動喺嫲嫲家附近, 等佢地可以多d 一齊丫嗎

其實我都好enjoy 佢地而家呢個年齡, 因為我知道佢地大d唔會再比我錫佢地同攬住佢地 ~~

原文章由 路人(甲) 於 07-7-10 17:34 發表

咁你有冇順佢意呀???

homacarol,

做人就係咁矛盾+啦!!! 尤其係對著自己ga小寶貝

男爵府

緊係而家生好d la, 遲下佢2 個年齡相距越大咪無咁好lor ~
大既雖然會照顧細既, 但年齡近d, 感情會好d 喎~

咁 ~ 我祝你快d 生返個肥肥白白可愛女女:lol

原文章由 路人(甲) 於 07-7-10 17:37 發表

會!!! 一定會!!! 因為我好想生個女
不過會過多幾年先:loveliness:

首頁
45678...68

尾頁

跳至