自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:jpwy 的帖子

開account 時串錯,又費事再開過,你知大家對新會員發言幾敏感

jpwy    發表於 15-9-23 10:29

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:堅持唔用whatapp會唔會好怪

學嘢果度有個組員3x左右,佢無智能電話但有部i pad , 只可以用line, 出到聲要全部人就佢send 嘢開會傾嘢要大家用line, 我自己本人就好唔喜歡用line, 因為line 好麻煩又多公仔唔知想點。
當初我自己都唔識點用line(其實到現在我都唔識點add 人入group or join group,)又要我去學過哂d function

之後我近來出iphone 6s ,講開。果個人又話我好有錢etc, 話自己無錢出電話,我就話,現在一部新紅米都只是899左右,有幾貴?之後,佢就話自己不喜歡紅米。

一個男人奇奇怪怪

水晶宮

預咗人哋投訴難揾你

其實無咩所謂

男爵府

想生BB熱投

唔怪! 唔用whats app, 可用we chat or line
呢啲睇個人喜好姐, 有啲人唔想有好多group chat 煩住, 或者扛字好慢, 所以唔鐘意用!
相反, 有好多人唔鐘意講電話, 就好like 用whats app

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果你d朋友都係用whatsapp而你唔用咪怪囉!! 因為冇溝通

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔算怪, 但用就多一個渠道聯絡啫!

侯爵府

我都識人唔用, 佢係IT人, 唔用係因為覺我唔secure

男爵府

Chole 發表於 15-9-22 11:19
最憎99call ,宜家收whatsapp 不知幾好!
我都係, 自從99識玩WHATAPP之後就小左打電話黎, 有野問就WHATAPP講, 問一句答一句, 唔洗直接對話諗野講

男爵府

我都係上年先開始用咋, 唔想咁多人搵到, 同埋你一句我一句, 所以無WHATAPPS, 但後來買野或公事上, 好多人都問WHATAPPS比我, 我好監介話無WHATAPPS, D人都覺得好奇怪, 之後都唔係好方便, 所以都向現實低頭用.

公爵府

2024年龍年勳章

我有位朋友可能一星期睇一次電郵,無whatsapp,電話多數去左留言。我地大概一年2次的聚會,係有位好心人又電話又電郵通知佢。不過,如果佢有事揾你,係會奪命追魂call。

公爵府

我唔鍾意講電話的,無更加麻煩。

珍珠宮

虎到金來勳章

咁係唔係用google play 商店裝apps便可?

水晶宮

oasis18 發表於 15-9-23 11:42
咁係唔係用google play 商店裝apps便可?
是,去google play search whats app, 然後下載就ok

首頁

尾頁

跳至