自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人死左之後,有一段時間都會過返最後有生命時想做的事,就如有人一直都係病重架,佢心願可能好想返屋企,訓返自己張床,著返自己d睡衣,又或者佢當時工作緊出事,又或者最後d日子食唔到好想買餐送煮餐飯都唔定...咁佢就會不斷做返大腦仲記得的事情.

正常走架,好自然會被帶領去要去的地方,自殺就唔可能咁易被帶走,咁可能佢地已經好一段日子都係諗住點死,個信念就會令佢地不斷去做返生存最後動作.

揚莉煒媽咪    發表於 16-3-14 20:25
<br><br>

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:人死左之後,有一段時間都會過返最後有生命

原帖由 chinatea 於 16-03-14 發表
人死左之後,有一段時間都會過返最後有生命時想做的事,就如有人一直都係病重架,佢心願可能好想返屋企,訓返自 ...
可以點樣幫自殺而死的人?
念經?十幾年啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:Charitymami 發表於 16-3-13 11:40

原帖由 Charitymami 於 16-03-14 發表
就係睇完呢個節目, 攪到我成日形住形住.....
知道左,會成日形住形住,心理上唔會咁易放下,身理上,話與鬼魂同住,對身體唔好

公爵府

Charitymami 發表於 16-3-14 00:40
之前睇big boy club, 訪問個記者, 佢有陰陽眼, 佢話哥哥係文華酒店跳樓, 連續8年都見到佢係房間 ...

我都睇過個隻,佢話哥哥個樣好迷茫。

公爵府

引用:人死左之後,有一段時間都會過返最後有生命

原帖由 chinatea 於 16-03-14 發表
人死左之後,有一段時間都會過返最後有生命時想做的事,就如有人一直都係病重架,佢心願可能好想返屋企,訓返自 ...
唔怪得之佛家成日叫人放下!無牽掛,一死就走幾好呀!我驚我臨死會掛住個仔

子爵府

引用:Quote:小小葉 發表於 16-3-13 21:58 有單野

原帖由 pansy888hk 於 16-03-13 發表
嘩,好得人驚呀~~咁個鬼魂跳下來,有無粉身碎骨咁呀?
係呀。好似話要做畜牲。做返幾世呀豬呀狗先有機會做返人

公爵府

20020116 發表於 16-3-14 00:06
家人又點知爺爺被困?

一位師傅告訴我朋友,信不信,見仁見智了。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

小小葉 發表於 16-3-14 07:49
係呀。好似話要做畜牲。做返幾世呀豬呀狗先有機會做返人
唉,陰功~~~

咁而家我地見到D動物,咪即係上一世係自殺??包括我養的貓咪?

子爵府

回覆 chinatea 的帖子

你既分析好有道理, 真係見多識廣

好中意聽你分享 ... 之前好似分享過家人離世前既情況, 令我好深刻, 反思左好耐!

侯爵府

Charitymami 發表於 16-3-14 00:40
之前睇big boy club, 訪問個記者, 佢有陰陽眼, 佢話哥哥係文華酒店跳樓, 連續8年都見到佢係房間 ...
個記者係個度住架?可以䏲得咁清楚。另外第九年係佢陽壽應盡個一年掛

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:自殺既人會每日重複自殺,相信嗎?

男爵府

睇過臺灣有個靈異節目,系個室外結業典禮現場有來賓真系影到有個透明人形系教學樓跳樓

揚莉煒媽咪    發表於 16-3-15 11:07

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:momoakira 的帖子

侯爵府

相信

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

引用:Quote:Charitymami 發表於 16-3-14 00:40

原帖由 dyl 於 16-03-14 發表
個記者係個度住架?可以䏲得咁清楚。另外第九年係佢陽壽應盡個一年掛
有D記者鐘意浦係酒店影明圼嘛~
以前邊有依家資訊咁發達

你可以上網search 個集来看

揚莉煒媽咪    發表於 16-3-15 11:08
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

真係要死左先知道喎

大宅

回覆 小ice 的帖子

所以D人要修行,要成佛,脫離六道輪迴,去西方極樂世界,咁就以後都唔洗再投胎

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 20020116 的帖子

如果識放低,就唔會自己了斷自己啦,做人難,做鬼更難,做人仲可以幫自己爭取自由,做鬼係咩都要講規律架,唔係鍾意點就點架.
<br><br>

子爵府

我信

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

首頁
45678...9

尾頁

跳至