自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

咦, 等我都留意下先

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

尋晚第一次睇, 只係覺得, 負責諗呢個ad果個人, 應該係一個無腦嘅咸濕佬...又無point 又無聊...乜宜家板長有人奶賣咩 ?

大宅

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我已投訴給廣管局:
此廣告之主題為壽司兒童餐, 然而卻以大胸之女侍應以賣弄身材之方式"招待"小朋友, 意識極之不良, 我家小朋友看了直呼"好核突", 本人不明白此表達方式究竟是想表達什麼, 是此餐廳有此類女侍應招待? 究竟與兒童餐有什麼關聯? 我們社會兒童早熟, 請不要再灌輸一些意識不良, 似是而非的觀念給他們!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 3BBs 於 09-4-27 13:38 發表
我已投訴給廣管局:
此廣告之主題為壽司兒童餐, 然而卻以大胸之女侍應以賣弄身材之方式"招待"小朋友, 意識極之不良, 我家小朋友看了直呼"好核突", 本人不明白此表達方式究竟是想表達什麼, 是此餐廳有此類女侍應招待? ...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 3BBs 於 09-4-27 13:38 發表
我已投訴給廣管局:
此廣告之主題為壽司兒童餐, 然而卻以大胸之女侍應以賣弄身材之方式"招待"小朋友, 意識極之不良, 我家小朋友看了直呼"好核突", 本人不明白此表達方式究竟是想表達什麼, 是此餐廳有此類女侍應招待? ...

有時我諗, 呢d所謂廣告人, 就係想有人留意, 有人投訴, 有noice就代表成功, 但佢唔知 (可能係唔理), 咁會令間公司 (即所謂佢client) 間野個 image好差, 我有細路都唔會帶佢去啦 ! 正低b ! !!! 除非間野個老細一樣咁低俗就真係冇野好講!

大宅

我前晚睇呢個廣告前段以為又sales什麼啤酒tim, 點知到睇到最後sales兒童餐! sales兒童餐都要show胸, 真不知所謂兼意識不良! so cheap!!! 好反感!!! 我一定唔會帶小朋友去幫親羅!!!

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

個廣告好離譜

侯爵府

個廣告好差囉!:;pppp:

子爵府

呢個就係TALKING POINT 羅,無非想你地講,等多些人留意.而家邊有人留心去睇廣告.

大宅

禁止訪問

公爵府

原帖由 arale1668 於 09-4-23 09:46 發表
依家咩廣告都露個胸出黎架啦...食野又關個胸事,薄荷糖又關個胸事..連OL纖體又搵個胸大既黎拍....都唔為乜囉..

完全同意有關投訴....
e+的社會...係未胸大的就大晒呀.... 胸大就咩都好呀...
好似tv?做親果d'中合節目', 梗係要搵d大胸人係度行來行去的....
係未無胸的就要躲係屋企吾得出街呀 ?????????

男爵府

繼續.... 唔好俾個topic沉.....

等多d媽咪留意!

男爵府

BK Milk勳章

大宅

呢個廣告只會令我覺得,板長壽司好Cheap!:;pppp:

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

等我留意下先.

大宅

講得好 ! 我睇完更加唔會帶個仔去食呢個餐.

原帖由 Milkky 於 09-4-27 13:57 發表
我前晚睇呢個廣告前段以為又sales什麼啤酒tim, 點知到睇到最後sales兒童餐! sales兒童餐都要show胸, 真不知所謂兼意識不良! so cheap!!! 好反感!!! 我一定唔會帶小朋友去幫親羅!!! ...

珍珠宮

我差不多三歲大既仔,見到個薄荷糖廣告,問:「佢地兩個搭life去邊丫?」
原帖由 arale1668 於 09-4-23 09:46 發表
依家咩廣告都露個胸出黎架啦...食野又關個胸事,薄荷糖又關個胸事..連OL纖體又搵個胸大既黎拍....都唔為乜囉..

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 牛精仔 於 09-4-27 13:37 發表
尋晚第一次睇, 只係覺得, 負責諗呢個ad果個人, 應該係一個無腦嘅咸濕佬...又無point 又無聊...乜宜家板長有人奶賣咩 ?

奇怪 板長個老板又buy...
我都唔會幫襯佢地....好反感

大宅

意識不良

首頁

尾頁

跳至