跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

candy,
我仲係屯門番工呀, 我每朝都係送晒仔番學先番工, 出市區唔可以有呢個親子時間.

我地上星期去左英華但唔係星期六 please check pm.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我唔去保圓交表LU....

上次係學校聽完老師講保圓之後,唔岩我.....

你地決定好未???

我FRI 去交表LU........

別墅

想問下張入學申請表同其他証明文件, 例如出世紙及住址証明係咪釘埋入份profolio 定係分開交呀 ?

原帖由 niklaus903 於 09-9-22 23:27 發表
我今日交左表啦, 應該未係好多人交, 我見我係個file入面第3-4張紙的名單上, 應該未過100人, 除非佢地唔止一個file. 今日中午去到時剛見到上次簡介會果位女NET帶住一班小朋友上旅遊車去上游水堂, 見到都開心.

但 ...

別墅

你唔去保圓啦 ? 咁你係咪決定梁上呀 ? 我都係諗住星期五先交...。

原帖由 gogoblue 於 09-9-23 12:36 發表
我唔去保圓交表LU....

上次係學校聽完老師講保圓之後,唔岩我.....

你地決定好未???

我FRI 去交表LU........

別墅

nik ma,
重有想問下, 上之聽圓校長話個profolio 最好唔超過10頁, 但係幼稚園個評估表都10幾頁啦....重有課外活動cert..咁好難唔超過喎....

原帖由 niklaus903 於 09-9-22 23:27 發表
我今日交左表啦, 應該未係好多人交, 我見我係個file入面第3-4張紙的名單上, 應該未過100人, 除非佢地唔止一個file. 今日中午去到時剛見到上次簡介會果位女NET帶住一班小朋友上旅遊車去上游水堂, 見到都開心.

但 ...

大宅

-

侯爵府

原帖由 lovely_jac 於 09-9-23 18:24 發表
你唔去保圓啦 ? 咁你係咪決定梁上呀 ? 我都係諗住星期五先交...。

唔去保圓係因為活動教學...我主觀意願係傳統教學.

我決定何日東...但上定下午就仲未落筆寫....
fri 請咗半日假去交表lu.,,

我有朋友係出面d小學到做(not 教師)... 佢地話d主任多數都唔會睇profilo...:;pppp: 但佢都建議我整....

我都係照copy 學校評估..同cert ja..加多少少hebe個人資料

copy 1份... 正本一份...同一次序排好.

男爵府

我個file有18頁紙, 包括左申請表, 出世紙副本, 成績本副本, 校長推薦信, certs, photos......佢地照收左. 希望佢地唔會好似男拔個校長咁話明多過15頁 (all inclusive) 就唔睇.

別墅

我都係咁諗...雙面影印都係一個偷雞辦法 !

唉..不過真係黑仔呀...我家部彩色printer, 好日都唔用, 而家要用佢..竟然壞左...搞到我要出去彩色打印...真係煩 !!!

原帖由 candybarhk 於 09-9-23 21:10 發表
profolio 最好唔超過10頁, 係唔包括學校要求的文件 (申請表、評估表等), 10頁真係唔夠用, 又要放cert、推薦信、相片等等, 我諗住用雙面打印及雙面影印

...

別墅

入何日東的機會大嗎 ? 你本身有無分啊 ! 我只係覺得好似好多人爭 ? 咦..你係咪跨左區呀 ?

profolio...連津校都要俾呀 ?? 我以為第一輪只係計份,不用俾profolio 添 ! 咁我要預備多一份了 !

原帖由 gogoblue 於 09-9-23 23:38 發表

唔去保圓係因為活動教學...我主觀意願係傳統教學.

我決定何日東...但上定下午就仲未落筆寫....
fri 請咗半日假去交表lu.,,

我有朋友係出面d小學到做(not 教師)... 佢地話d主任多數都唔會睇profilo...:;p ...

侯爵府

原帖由 lovely_jac 於 09-9-24 01:05 發表
入何日東的機會大嗎 ? 你本身有無分啊 ! 我只係覺得好似好多人爭 ? 咦..你係咪跨左區呀 ?

profolio...連津校都要俾呀 ?? 我以為第一輪只係計份,不用俾profolio 添 ! 咁我要預備多一份了 !

...

何日東梗係多人爭啦....

first round 預咗唔收, hebe 得15分 ja.

其實津校係唔駛比...主任亦唔會點睇..只不過有家長都會整.... 我都係print 多兩張紙姐...

別墅

各位媽咪,你們好!我有一星期冇上黎啦!

星期二已交表去保圓,不過冇你們咁認真做profolio,只係交了有關文件,見到你們個個咁認真,我真有點內疚
自行派位那份表選擇如何?星期五開始交表了。

男爵府

津小都會睇profile, 但係去到最後扣門果關.

洋房

大家好,我想問吓有冇人知道胡少渠小學係上午校好啲定下午校好啲呀?呂祥光小學校風又點?Thanks.

別墅

今日去交表, 佢地都唔收profol, 都係話去到敲門先有用, 先會收喎.

原帖由 niklaus903 於 09-9-24 22:34 發表
津小都會睇profile, 但係去到最後扣門果關.

侯爵府

原帖由 lovely_jac 於 09-9-25 17:41 發表
今日去交表, 佢地都唔收profol, 都係話去到敲門先有用, 先會收喎.

你交咗邊間

別墅

我交左鄭任安千禧呀, 貪佢校舍靚. 哈哈....

你交左未?
你交咗邊間 [/quote]

侯爵府

原帖由 lovely_jac 於 09-9-26 12:35 發表
我交左鄭任安千禧呀, 貪佢校舍靚. 哈哈....

你交左未?
你交咗邊間
[/quote]

交咗勒.....唔算太多人..但就等咗好鬼耐....

我前後個幾個都係有哥哥姐姐or 自己係畢業生黎...

有d交錯表既感覺....

大宅

-

大宅

-

首頁
45678...12

尾頁

跳至