自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

唉,做人睇開d啦,就算淨番一年命,都要好好過,因爲除咗個男人,仲有自己父母屋企人,這個世界不是只有一個溫暖源頭......

有得救,就醫好自己,又是一條好漢,何必要沉淪,這個世界無了你,依然會運作,難道要帶住很深的遺憾和怨恨離開這個世界才安樂嗎?

我寧願笑著走!

瑪瑙宮

大廚勳章

see_c213 發表於 16-5-9 12:09
頭先專登睇佢微博,其實佢都好positive丫,個個post都感謝主

什麼都開口埋口感謝主的人最煩,聽到都煩,前妻個case,佢最應該感謝佢阿爸,明明退休年紀,都為她日忙夜忙,工作和照顧她,臨老咩都無。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:ivycwl 的帖子

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

做女人要活得比佢好,等佢知道走寶!

子爵府

親子王國15週年勳章

chinatea 發表於 16-5-9 11:36
個女人好地地唔會攪到自己咁架,而且每個人對感情的情緒唔同,如果有兒女先來比小三搶老公,個女人好自然會將 ...
同意, 佩服你嘅智慧.

侯爵府

如果佢個病係佢前夫攪出泥, 係佢病重時離開佢, 個碎餅小三明知佢咁慘重同佢丈夫攪埋一齊。 之後 Connie 又時時係報導見到小三同前夫d happy 相, 估計好多人都受吾住有情緒病或自殺, 而有情緒病跟本就控制吾到自己.

連詩雅話係佢16、17歲時曾同郭拍拖幾個月,分手時才知對方已婚,當時郭與Connie仍未離婚。個前夫應該係鍾意混同講大話既人, 16歲都攪. 吾信個碎餅吾係小三, 呢d係有報應.

希望connie 吾好再理佢地, 自己要話比自己知好好的活下去

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20160430/55047896

Shiga由08年開始短短4年間連19仔,包括關楚耀、王浩信同Miki永安太子爺男友郭永淳等,戰績彪炳,Shiga曾被揭露16、17歲時曾同郭永淳拍拖幾個月,其後Shiga認拍過拖,強調分手時才知對方已婚,當時郭永淳與Connie仍未離婚

男爵府

alsace0416 發表於 16-5-9 00:09
點自強?自己日日要靠儀器生存,好多野又冇得返轉頭,dignity 不比自己命仔重要,不如cap 多d 錢睇醫生,我 ...

用自己生命同健康去報復一個賤男,我一定做吾出lor。

大宅

其實前前後後都有十年啦, 要放低都應該一早放低~
女人都可以好堅強, 點解一定要靠男人呢....
妳要活得比"他"好, 咁樣先係勝利者!!!

公爵府

回覆:敦永x前妻又發功,佢真係好煩

前妻吾放下,無人幫到佢

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

Let it go.......
放過別人 放過自己。
Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

其實放下真的好困難,但不向前走,每每覺得對方有責任或義務可以點?
對方已經放下你,就不會覺得再有責任或義務照顧你,可能情感上欠了你,但其他方面不應該其望,因他對你無情在先,希望永遠只有失望。

子爵府

dyl 發表於 16-5-9 13:39
如果佢個病係佢前夫攪出泥, 係佢病重時離開佢, 個碎餅小三明知佢咁慘重同佢丈夫攪埋一齊。 之後 Connie ...
相信佢前夫係個賤人,一定有報應的。
佢有咁0既病,就算想振作都會好吃力,希望佢從此忘記D賤人,為愛借佢的人好好的活下去。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

只可以話,自己唔爭氣唔自愛,唔好怪人!
鄧佢老豆慘!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

o狂人o 發表於 16-5-9 13:43
用自己生命同健康去報復一個賤男,我一定做吾出lor。
我都做唔出,但佢唔錯都錯左,我唸佢冇唸過咁大穫,冇得返轉頭
人有三衰六旺,今日大家覺得佢好傻,到他朝唔好彩發生在自己身上時可否咁 positive 好難講,好同意有 Jm 話由得個垂死的人舒發下 lor.

郭生點都是衰 ga la

水晶宮

seaheart88 發表於 16-5-9 13:13
什麼都開口埋口感謝主的人最煩,聽到都煩,前妻個case,佢最應該感謝佢阿爸,明明退休年紀,都為她日忙夜忙 ...

難为老父, 仲要一句感恩都無, 佢阿媽憎佢不難理解, 陷兩老不論財政、心靈、精神上都極之痛苦!

Bye

子爵府

chinatea 發表於 16-5-9 11:36
個女人好地地唔會攪到自己咁架,而且每個人對感情的情緒唔同,如果有兒女先來比小三搶老公,個女人好自然會將 ...

唉!前夫係就係唔啱,但個女人放唔低咪盞自己辛苦,仲糾纏黎做咩,當放過自己啦

侯爵府

呢個係connie佢個 blog , 其實佢都好正面, 亦都好感謝佢老父謝謝主, 大家可以入去鼓勵下佢

http://tw.weibo.com/2250956557

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

引用:Quote:see_c213 發表於 16-5-9 12:09 頭先

原帖由 seaheart88 於 16-05-09 發表
什麼都開口埋口感謝主的人最煩,聽到都煩,前妻個case,佢最應該感謝佢阿爸,明明退休年紀,都為她日忙夜忙 ...
非常同意。。。

男爵府

回覆:敦永x前妻又發功,佢真係好煩

初時都同情佢,但日子耐咗,又會覺得凡事睇兩面啦,人地同餅碎如果係玩玩下又點會過到9年?唔係幫第三者,不過可能感情一早已有裂痕,個男人衰未攪掂手續就識第個,而餅碎就要一直背住第三者嘅名,點都好啦,人地都結咗婚啦!初初離婚就話人地對佢唔住啫,咁多年仲係自暴自棄,難為佢父母養到佢咁大,供書教學

首頁

尾頁

跳至