自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

9成又好似誇d,但大部分都係,可能7成咁,我身邊比較肥既朋友都係為食,食得唔會好節制,又唔會肯食salad 個種

大宅

yin-ting 發表於 16-7-20 09:01
我係,生完餵人奶暴食,不斷肥

愈餵愈肥 救命!今日食少d即刻頭暈!好辛苦!

大宅

54heima 發表於 16-7-20 06:54
同意嗎?

至從生左細仔…去老公都有幫手…搞到唔夠訓…越黎越肥…佢食野小過我清過我…又做運動都係好難減…

侯爵府

更年期後新陳代謝變慢, 即肥十磅. 已經小吃零食都係咁肥.

侯爵府

除咗因為病之外,隨著年紀越大運動量越小但係如果都係一樣好似後生咁既食量唔減少一定會肥囉。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

加埋 好瞓得。

我食飽就好眼瞓 ,多數會眠一眠。

子爵府

一半一半,我瘦底,食好多都肥吾到;但我家姐肥底,點細食點減都係肥肥哋!

水晶宮

引用:加埋+好瞓得。我食飽就好眼瞓++,多數會眠一

原帖由 (Samantha) 於 16-07-21 發表
加埋 好瞓得。

我食飽就好眼瞓 ,多數會眠一眠。
因為食完啲血液一部分去左胃部提供消化能量,腦部供血不足就會有疲憊感覺,就是所謂飯氣攻心,問題很嚴重的話要小心是否有血糖問題及高血壓,所以不能過飽及選擇低升糖指數食物

少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

ninjarabbit 發表於 16-7-20 21:02
其實我同意,食好重要,quota 有限,要識揀放乜入口。同埋唔好迷信磅數,信鏡實際D。我自己就係一向高運動 ...

體脂幾多先係正常?我試過12%,呢一年徘徊15%,但磅數多咗幾磅。
順便想請教你通常煮咩食。。。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

其實我好肥 就黎200我諗
我食野唔多 唔食甜 唔食零食 日日做運動 但都肥
最主要係我個病 D藥幅作用好勁

不過我相信 我唔死總有一日會瘦既

男爵府

eelcyy 發表於 16-7-20 08:26
同意...好多肥人話自己肥底,自己好細食都肥。身邊有個2百磅肥婆同我講佢好細食,日日粗茶淡飯都肥,但日日 ...

我都有個同事160左右成日話細食. 但就好捨得食同享受又po相. 佢話肥既主因係: 唔夠訓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

同意

別墅

回覆:54heima 的帖子

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

gion 發表於 16-7-21 01:47

體脂幾多先係正常?我試過12%,呢一年徘徊15%,但磅數多咗幾磅 ...

女士體脂唔好低過13%,會好顯老同影響身體運作。我而家都keep at 18%。

我唔知你用乜去measure bfr, 因為我係gym 做inbody唔同機都差1%左右,18%咁上下,但屋企用磅係14%,照鏡我的確係似18而唔係14。所以都係個句。唔好迷信數字,信鏡實際D。

至於食方面,我開始時主要係新鮮菜魚肉,唔用現成醬汁,調味用油鹽糖醋香草葱蒜。我以前食既野而家照食,只係自己煮食材改變,肉醬意粉茄膏改蕃茄,白米轉用糙米,薯仔轉用蕃薯。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

複式洋房

回覆 yin-ting 的帖子

Me too

首頁

尾頁

跳至