時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

good_pig 發表於 16-10-22 11:50
又唔係wo..我識一個藍絲,娶b6 老婆,狂讚新移民有重大貢獻既人話去台灣

...

其實移左民都好愛國。好似印度人, 就算來了香港,衣著都一定要跟番印度風格。
始終是他們的民族,改唔同。佢地都會話佢自己係印度人,都會講印度好個ㄧ面

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ntefamily 發表於 16-10-23 08:54
但中山樓價仲係合理,當地民風唔錯,有也日搵唔到的士,唯有去搭巴士,問妹睇仔點搭,佢好細心教我,仲用a ...

又好唔錯喎!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

但中山樓價仲係合理,當地民風唔錯,有也日搵唔到的士,唯有去搭巴士,問妹睇仔點搭,佢好細心教我,仲用a ...

又好唔錯喎!
放下自在

象牙宮

又好唔錯喎!

放下自在

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wai4919 發表於 16-10-23 09:28
其實移左民都好愛國。好似印度人, 就算來了香港,衣著都一定要跟番印度風格。
始終是他們的民族,改唔同 ...

印度人移民的原因係?

伯爵府

開心吸收勳章

good_pig 發表於 16-10-23 10:42
印度人移民的原因係?

其實咩原因都好。佢地都想自己國家強一點。這樣佢會比人看高一點。就好似印度人和英國人,你會睇高那個。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wai4919 發表於 16-10-23 10:58
其實咩原因都好。佢地都想自己國家強一點。這樣佢會比人看高一點。就好似印度人和英國人,你會睇高那個。
...

咁又要睇返香港人點解要去台灣的原因啦

大宅

我d 台灣friends台大果堆精英都去晒大陸搵食,話台灣人工低又無發展空間

伯爵府

開心吸收勳章

good_pig 發表於 16-10-23 10:59
咁又要睇返香港人點解要去台灣的原因啦

其實我真係唔知佢地原因,可能這期興普選。所以移民台灣選下總統。不過有d人在香港都冇登記過做選民,都唔知識唔識別投票。去那裡咩黨打咩黨又唔知,只知有得投票。

在阿仔幼稚園群組內,有個媽媽話下年唔讀,話移民台灣。但升班時,又見到佢,我多口問佢不是移民嗎?佢又話冇這回事,whatapp 有記錄呀,我睇番佢真係講過,但費事追問到底

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 16-10-23 10:59 咁

原帖由 wai4919 於 16-10-23 發表
其實我真係唔知佢地原因,可能這期興普選。所以移民台灣選下總統。不過有d人在香港都冇登記過做選民,都唔 ...
咁有趣

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

ntefamily 發表於 16-10-23 08:43
係,你都好熟中山喎

自己去過又識好多人退休過去住,個次上大陸玩個導遊都係咁講

琥珀宮

畀面勳章

wai4919 發表於 16-10-23 11:25
其實我真係唔知佢地原因,可能這期興普選。所以移民台灣選下總統。不過有d人在香港都冇登記過做選民,都唔 ...

香港人係好得意,就算投票,佢地都唔會理個個係咩人,我地個功能組別,成理後生覺得A 係非建制就投,但條友做左好多年係完全冇為專業做過任何實事,但佢地唔會理,香港選民咁既質素,仲話選特首,嘿

伯爵府

開心吸收勳章

littlesister 發表於 16-10-23 11:49
香港人係好得意,就算投票,佢地都唔會理個個係咩人,我地個功能組別,成理後生覺得A 係非建制就投,但條 ...

選左游梁就知,選民質素去到邊

伯爵府

開心吸收勳章

littlesister 發表於 16-10-23 11:49
香港人係好得意,就算投票,佢地都唔會理個個係咩人,我地個功能組別,成理後生覺得A 係非建制就投,但條 ...

選左游梁就知選民質素去到邊

禁止訪問

子爵府

ntefamily 發表於 16-10-23 12:05
我係跟國內同事去買樓, 老公經常出差去內地, 所以比較清楚廣東省, 佢都認同中山環境唔錯。
我去到先知比 ...

我有很多有关大陸買樓的問題請教,可否pm你?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至