自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

大宅

siumak 發表於 19-7-23 08:55
哩樣o野就應該唔鬧佢都要俾說話佢聽啦﹐
家陣咩事你心情唔好我要做晒你果份﹐
我只覺得你病在唔舒服我先至 ...

我都廢事理佢,佢咁勁咪又係要返工,咁撐咪唔好返工出去遊行lor, 今朝返黎又係咁,我就黎爆佢啦

子爵府

T96 發表於 19-7-23 08:46
要迫人聽佢講未經証實的消息

咪又係forward人地send比佢既野周圍傳,總會遇到幾個知心友一齊講,又咒人又話抵死又話人狗,上晒腦

子爵府

EudyptulaMinor 發表於 19-7-23 09:01
經過星期日果晚,黃既變深黃、藍既變深藍,大家睇到嘅事唔同,深藍只睇到遊行、深黃只睇到元朗…… 中立的 ...

其實發生咁多次衝擊, 點可以一概而論去幫邊個. 好似元朗事件, 我認為每邊都有唔岩地方. 但之前既衝擊, 我覺得示威者唔岩, 每件事都要獨立去睇先持平. 不過太多人盲目支持和反對

子爵府

ASJ2008 發表於 19-7-23 08:42
香港就是死喺你呢D人手上,成日話警察同黑社會合謀、又無證無據!
咪好似有jm 之前講果D 中咗邪教果同事咁 ...

冷静D先, tester5 應該係睇到呢條 vid先有感而發。我睇到都係有疑問嘅:

https://www.facebook.com/127069410651529/posts/3147721688586271/

咁你可以話警方係搞緊警民關係嘅

Display Picture from Rita et Machin

男爵府

我電話所有谷都無討論,除左一個,但呢個谷太熟,只會討論唔會講邊一邊好定唔好,公司大家都係笑住討論下,傾下,大家都無分派,有分就會唔出聲,我覺得大事係要同大家討論下,咁先夠update
琴日先同老公講,見好多家庭谷都罵大交,又離谷又盛,使唔使呢?有點偏激左d

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

Yungalice13 發表於 19-7-23 09:15
咪又係forward人地send比佢既野周圍傳,總會遇到幾個知心友一齊講,又咒人又話抵死又話人狗,上晒腦
...

Agree,

珍珠宮

回覆樓主:

好彩我公司都無

禁止訪問

水晶宮

姬絲汀汀 發表於 19-7-22 18:10
我答左句都唔知邊個國家係金主。我個A同事恐我話緊係你阿爺。我話咁美國佬唔會既?黑衫都收錢?佢立即話美 ...

佢唔信咪由佢囉
有D嘢嘈嚟無意思

子爵府

我一向偏藍,但元朗嗰班擺明暴徒,警察處理亦非常有問題,不論黃藍都一句起,兩句止,亦冇人鬧我話我(不過我認現實生活我好惡)
有d人迫你歸邊係因為佢自己都知自己一向撐嗰邊其實好有問題,但為証明自己冇錯,於是希望有其他人附和,當其他人意見不附預期咪惱羞成怒,講d正常人聽到都O咀嘅嘢,或者透過不斷矮化唔附和嘅人來安慰自己
亦有一d嘅就是自己方有錯即龜縮,對方有錯即衝出來吠,昨天見識到不少

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ASJ2008 發表於 19-7-23 08:42
香港就是死喺你呢D人手上,成日話警察同黑社會合謀、又無證無據!
咪好似有jm 之前講果D 中咗邪教果同事咁 ...

子爵府

回覆 greenpea 的帖子

美國太恐怖

侯爵府

回覆 bestgood 的帖子

公司一早講左, 唔準係公司講政治, 專心工作。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

jumphigh 發表於 19-7-23 09:24
本來呢個貼我唔想回, 見到你提起嗰位李sir, 我真係忍唔住!
喺電視睇到佢 回答記者嘅態度語氣, 我真係 ...
講真,佢咁講我唔嬲,但好痛,心痛。

男爵府

姬絲汀汀 發表於 19-7-22 18:10
我答左句都唔知邊個國家係金主。我個A同事恐我話緊係你阿爺。我話咁美國佬唔會既?黑衫都收錢?佢立即話美 ...

下。。幫示威者唔緊要。。都唔可以咁心盲話示威者無暴力

子爵府

greenpea 發表於 19-7-23 07:08
係美國的新聞台

如果再深入了解 NED 是什麼機構,你便會發現這個所謂的 ‘非牟利’ 機構,是專為代替 CIA ...

真係要喺youtube睇多啲呢啲片,
就會知道 一切只係一個劇本,
目的係為別國係國際層面上爭取更多bargaining power,
香港喺地圖上有如一粒塵埃, 點解有咁多國家想插手, 就係因為可以藉香港 制裁中國, 經濟制裁中國其他國家 定會藉此係中國取最大利益, 例如立不平等條約 。
當然,有啲香港人好憎自己係中國人咁梗係冇問題啦, 就算事實擺在眼前,佢哋都覺得係應該制裁中國, 民族意識 種族意識呢啲人係冇嘅, 亦唔可以期望社會上嘅呢啲人曉以大義。

珍珠宮

bestgood 發表於 19-7-22 17:13
我只是想安靜甘做野都唔得?

在OFFICE 盡量唔講呢D敏感話題

不過昨天好多人傳荃灣好危險, 有黃色同事製造白色恐怖, 話外面好多店關門, 係咁叫不如提早收工

最後老細放我地4:00走

但出到外面好平靜, 唔覺危險

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

bblou3 發表於 19-7-23 09:34
我話自己係中立,都比人圍話已選擇壓迫者一邊!d人真係痴毑哂缐!你哋癲你哋事 ...

我冇出聲添,佢地講咪聽下囉
之後就順勢行開啦,廢事激親自己

首頁
56789...12

尾頁

跳至