自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

珍珠宮

bu-b 發表於 24-4-4 01:16
福寶入咗隔離地方了,環境好好,福寶狀態也很好,真係叻叻豬,好有爸爸樂寶的風範

...

地磚,不是水泥地

珍珠宮

回覆樓主:

落機後處理上太差了,福寶在機上未下架前還在食“飛機餐”,但下架後不蓋布任由大量媒體影相仲開閃光燈又被媒體人打卡又唔戴口罩,佢家中仲有養狗,防護衣乜都無,睇視頻福寶明顯急促氣喘好驚!然後又有個話佢系獸醫嘅人員唔戴手套伸手指去摸福寶,同丫丫回國時差太遠,真系唔同地方唔同做法
attach0/tmp/phpi5adki
attach1/tmp/phptCTbTi

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellomiki 發表於 24-4-4 02:38
落機後處理上太差了,福寶在機上未下架前還在食“飛機餐”,但下架後不蓋布任由大量媒體影相仲開閃光燈又被 ...

何止,有視頻影到成班人用手機對住福寶係咁拍,我心唸,無人維持秩序?點解乜人都可以影?簡直癡晒線

大宅

bu-b 發表於 24-4-3 15:59
又唔好咁講,最初我係留意回國嘅丫丫先,之後由於不時彈出福寶,我睇睇吓就鍾意咗福寶,之後睇睇吓又彈出 ...

我都係上年睇到花花d片令我愛上熊貓,早幾個月仲專登飛去成都探佢,又好好彩去兩日,兩日都見到花花從內場行出嚟!超級開心!仲有去都江堰中華大熊貓苑同重慶動物園探愛姐,可惜見唔到小五

大宅

hellomiki 發表於 24-4-3 21:24
丫丫回國落機都遮住,但福寶就無布遮住,唔知點解?可能福寶太受歡迎,內地好多人都想第一時間親近,但我 ...

佢以前仲會怕雀仔添!不過好彩依家唔怕了

珍珠宮

uhtcl2006 發表於 24-4-4 02:43
何止,有視頻影到成班人用手機對住福寶係咁拍,我心唸,無人維持秩序?點解乜人都可以影?簡直癡晒線 :ang ...

在韓國蓋上布是愛,回國下機揭開布是流量

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

hellomiki 發表於 24-4-3 20:43
39 Royal.发布了一篇小红书笔记,快来看吧! (emoji) RXk6jYvHHM9EScs (emoji) http://xhslink.com/MINYvF ...
咁咪又可以寫衰中國,一張圖已經可以作好多故仔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

ilovehuman 發表於 24-4-3 15:48
未長大嘅熊貓,因為野性同力量有限,同埋會嗲吓人,人類還可以接近,但係到成熟期就好難掌握到佢地情緒, ...

說得對,過去就有熊貓因為失控的力度,飼養員嚴重受傷,成年的熊貓有領地的意識,同埋唔會再好似bb時咁痴人,佢地本唔係群居的

水晶宮

馬爾泰若㬢 發表於 24-4-4 03:26
我都係上年睇到花花d片令我愛上熊貓,早幾個月仲專登飛去成都探佢,又好好彩去兩日,兩日都見到花花從內場 ...

你排左好耐隊嗎?睇花花好跟團實睇唔到

大宅

回覆樓主:

返到家了,太好

大宅

spikenard 發表於 24-4-4 08:44
你排左好耐隊嗎?睇花花好跟團實睇唔到

排咗三十至四十分鐘,朝早八點幾入場。跟團要睇吓俾幾多時間你留喺度

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

見到落機後嘅環境,真係有d心痛,喺韓國,用無震動卡車運去機場,但落機後就只係用普通貨車運去動物園

大宅

福寶在韓國是財閥公主,在中國是熊貓。昨晚接機的混亂,沒文化職業操手的記者,開閃光燈光對著福寶拍,徐新晨記者和黃衣女,沒戴口罩,就和福寶拍照,蹲熱度。

翡翠宮

畀面勳章

小紅書和Youtube已經有不少片講福寶入住新地方的狀態,人家好著呢,適應得十分好,完全沒有應激反應,不必腦補牠回國後點樣點樣受到不良對待
日日是好日

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

mother904 發表於 24-4-4 13:44
小紅書和Youtube已經有不少片講福寶入住新地方的狀態,人家好著呢,適應得十分好,完全沒有應激反應,不必 ...

有好多食物, 福寶吃了蘋果, 覺得她適應得很不錯, 應激的不是福寶

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

fallwinter 發表於 24-4-4 13:48
有好多食物, 福寶吃了蘋果, 覺得她適應得很不錯, 應激的不是福寶

係呀!一入去就去攞蘋果食,真係好可愛,不過佢係咪第一次成個蘋果咁食?喺愛中成長係唔同d!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

bu-b 發表於 24-4-4 14:02
係呀!一入去就去攞蘋果食,真係好可愛,不過佢係咪第一次成個蘋果咁食?喺愛中成長係唔同d!:good ...

有食過成個嘅,

福寶吃蘋果
attach0/tmp/phpIVDHNm

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

馬爾泰若㬢 發表於 24-4-4 03:29
佢以前仲會怕雀仔添!不過好彩依家唔怕了

噗寶

水晶宮

馬爾泰若㬢 發表於 24-4-4 13:11
排咗三十至四十分鐘,朝早八點幾入場。跟團要睇吓俾幾多時間你留喺度

我好想睇花花,聖誕都有去4川,但導遊話實唔夠時間排隊睇花花

水晶宮

fallwinter 發表於 24-4-4 14:11
有食過成個嘅,

福寶吃蘋果

佢唔太明,點解平個係咁ge樣

首頁
56789...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊