跳至

首頁
56789...19

尾頁

禁止訪問

複式洋房

I have 3 adults (myself, daddy and the maid) and 2 kids (including my BB Nicole and her elder brother at 2 yr old).

Thanks for the organization. It's really a great party! Hehe, we can treat that as their 5mth b-day party!!

複式洋房

我老公都會去呀...

711():
1,2) melodyy(+
老公)
3) gemini
4) mayling,
5,6,7)
卡卡媽(+老公&奶奶)
8,9) kwhyfung(+老公)
10) mameyan
11,12) carcarb(+
老公)
13) christy
14) bee716rb
15,16) eliz(+
老公)
17,18,19) Kat (3大1小1B)
20,21) vivib(+
老公)
22) Jamie_gd
23,24) Mandy (+老公)
25,26) sweetbaby(+
老公)
27,28) holunma(+
老公)
29,30) dotai (+
老公)
31,32) garbobilly (maybe+
老公)
33,34) happymum09(maybe+
老公)
35,36) tiggerkitty (+
老公)
37) StephanieQ
38,39,40) Annebe(+
老公&奶奶)
41,42) 金金@2003 (+老公)
43,44) Karengkl (+老公)
45) HeiHeiLo

大宅

3月個邊有搞百日宴,會用以下呢間

http://www.pancakecolours.com/in ... id=48&Itemid=55

http://www.openrice.com/restaurant/party.htm?shopid=31902

大宅

711():
1,2) melodyy(+
老公)
3) gemini
4) mayling,
5,6,7)
卡卡媽(+老公&奶奶)
8,9) kwhyfung(+老公)
10) mameyan
11,12) carcarb(+
老公)
13) christy
14) bee716rb
15,16) eliz(+
老公)
17,18,19) Kat (3大1小1B)
20,21) vivib(+
老公)
22) Jamie_gd
23,24) Mandy (+老公)
25,26) sweetbaby(+
老公)
27,28) holunma(+
老公)
29,30) dotai (+
老公)
31,32) garbobilly (maybe+
老公)
33,34) happymum09(maybe+
老公)
35,36) tiggerkitty (+
老公)
37) StephanieQ
38,39,40) Annebe(+
老公&奶奶)
41,42) 金金@2003 (+老公)
43,44) Karengkl (+老公)
45,46,47) HeiHeiLo (+老公,工人&2歲哥哥)

大宅

我媽媽都來AR, 可唔可以加多個人AR?
另外, 讚成PANCAKE COLOURS!

大宅

7月11日(日):
1,2) melodyy(+老公)
3) gemini
4,5) mayling,(+媽咪)
6,7,8) 卡卡媽(+老公&奶奶)
9,10) kwhyfung(+老公)
11) mameyan
12,13) carcarb(+老公)
14) christy
15) bee716rb
16,17) eliz(+老公)
18,1920) Kat (3大1小1B)
21,22) vivib(+老公)
23) Jamie_gd
24,25) Mandy (+老公)
26,27) sweetbaby(+老公)
28,29) holunma(+老公)
30,31) dotai (+老公)
32,33) garbobilly (maybe+老公)
34,35) happymum09(maybe+老公)
36,37) tiggerkitty (+老公)
38) StephanieQ
39,40,41) Annebe(+老公&奶奶)
42,43) 金金@2003 (+老公)
44,45) Karengkl (+老公)
46,47,48) HeiHeiLo (+老公,工人&2歲哥哥)

大宅

我問o左d場地資料,全部tea buffet都係3歲以上收全費,同埋要book就要先俾50% deposit:

尖東富豪酒店 $138+10% (1400-1700)
尖沙咀 YMCA $160+10% (但7,8月full晒)
佐敦Eaton $188+10% (1300-1600)

另外睇bk adv有間九龍灣展貿中心,租場$2300 for 2.5 hrs,食物另計:
http://www.partyparty123.com/

因為搞搞下有成50人+25bb,真係幾恐怖,你地有冇人幫手搞??

大宅

食邊間都冇所謂,至緊要有地方

我可以做聯絡 / 通知媽媽個D
例如,邊個未入錢,可以幫手追數
電腦文書個D都OK,或者我可以幫手print label 名都得

book場
財務
rundown/現場控制:叫爸爸做啦,其實都係坐位個D,執頭執尾,男人做OK
聯絡媽媽/文書:tiggerkitty
MC/遊戲:melodyy

大宅

要快決定地場地先得.

複式洋房

咁熱鬧我都想帶埋BB黎呀~
可唔可以 count 埋我?

禁止訪問

男爵府

原帖由 Annebe 於 10-6-29 21:08 發表
我選尖東富豪酒店,

因為酒店service好D,最重要是如有意外或火警疏散會容易我哋有咁多BB如果樓上cafe會唔係太安全,現在最重要是BB安全

一言驚醒夢中人
今次真係好多人,酒店好D
至於邊一間,我冇所謂
成人每日應進食400g蔬果

禁止訪問

洋房

有媽媽見議,再唔係可以book哂成間pancake colour都得,呢個都可以考慮

大宅

不如o甘喇,場地暫定尖東富豪酒店,我都收到佢email o左d details俾我,報o左名既mami先PM 個網名,真名,e-mail address,落實出席人數(酒店3歲以上都要收全費)俾我,我build up o左個contact list先.

$138+10%只係包coffee or tea,如果要包1杯飲品e.g. 橙汁就$158+10%.

因為book場地先要付50% deposit,我諗要黎既mami要入o左$去一個organizer既戶口confirm先,由收$既organizer負責book場,因為涉及$好敏感,你地可以搵一個mami負責,唔一定係我,我驚有人以為我自薦誤會我就唔好.

同埋有個main point係,因為聽日已經係30/6,酒店方面要盡快去俾$ hold埸,11/7會唔會太趕? 因為酒店min. 人數要40人(i.e. $138x40+10%=$6,072,organizer最少要收齊40人$先去落訂,會唔會唔夠時間,要唔要改18/7 or 25/7?

大家都俾d意見!

禁止訪問

別墅

如果改18號我就唔得啦, 我要入camp呀

carcarb, 咁我PM D資料俾你啦

禁止訪問

男爵府

原帖由 carcarb 於 10-6-29 22:35 發表
不如o甘喇,場地暫定尖東富豪酒店,我都收到佢email o左d details俾我,報o左名既mami先PM 個網名,真名,e-mail address,落實出席人數(酒店3歲以上都要收全費)俾我,我build up o左個contact list先.

$138+10%只係包coff ...
但如果改日子又未必有咁多人 (40人)
就算改遲一兩個星期,重新問返咁多個媽媽得唔得閒其實都幾花時間,由重新問到落實收齊deposit,時間可能都差唔多緊逼
我就快考試,今次幫唔到手,有D唔好意思~~

Please check PM
成人每日應進食400g蔬果

首頁
56789...19

尾頁

跳至