自由講場

跳至

首頁
56789...32

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:搭飛機咁樣選座位, 你地講得有冇問題

樓主既朋友好賤格:;pppp:

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:搭飛機咁樣選座位, 你地講得有冇問題?

咁自私的媽媽都不特止,佢屋企人唔出聲?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:BaoBaoLung+發表於+13-3-2+10:19+想

原帖由 小福媽媽 於 13-03-02 發表
佢以為人地一定會同佢調, 佢覺得走廊一定好過夾係2個唔識的人中間,
點知人地寧願3個坐中間都唔換, 我估人 ...

伯爵府

引用:搭飛機一定係一齊坐啦。上機如果冇人咪自己

原帖由 小蘅媽媽 於 13-03-02 發表
搭飛機一定係一齊坐啦。上機如果冇人咪自己調位囉。
話時話坐長途機我就會買商務。坐經濟位十幾個鐘,落機 ...
我去幾次旅行都係坐十幾個鐘經濟客位,未至於坐監,如果個個都坐商務,咁架飛機咪冇人!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

小福媽媽 發表於 13-3-2 09:57
同學仔媽媽係FACEBOOK POST, 我睇完大開眼界, 但其他人又覺得同學仔媽媽係對
, 大家點諗?

睇到O咀,咁揀位?!
既然6個人做乜梗要坐窗口位? 佢地唔識自行掉位咩?
去札幌的機好FULL,仲有旅行團呢,
好多時最後CHECK-IN就安排果D單位,你估人地一家三口想坐單位?

一句: 大鄉里....
好似冇乜機會坐起飛機咁,窗口位冇乜睇呢?

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

引用:我唔會要求咁做.但我真係試過唔記得過CX定

原帖由 fukuoka_saga 於 13-03-02 發表
我唔會要求咁做.

但我真係試過唔記得過CX定港龍,去CHECK-IN個姐姐幫我同C6分開劃位,我話我地想坐一齊喎.
舊年首爾返,地勤知架機唔爆,係會咁提意的…

子爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁都得?!mouth:

男爵府

其實好多人係咁揀位,low season 或者冇問題,但睇佢去Sapporo, 做 direct 應該係 CX, 呢條線就算係 low season 都係 full 的,何況 high season 你要咁揀位 ok 不過真係個中間位一定會有人坐!到坐中間嘅人想調位,佢唔同人調就真係好自私,正宗損人不利己 :;pppp: 喺飛機真係有好多咁嘅人,見過一家四口搭機去溫哥華,兩個小朋友都係小學,但一家四口就坐四個角落,想幫佢哋調返埋一齊,就因為太多咁劃位嘅自私客,點都調唔到,最後好辛苦先調到佢哋一家兩個兩個咁坐,叫做每小朋友都有人照顧 又見過全機 full 但有人可以一個人打橫瞓哂三個位,前前後後都眼紅佢,不過人哋大條道理,因為人哋真係買咗三張飛

子爵府

好自私,有時真的不要凡事諗到太儘去滿足自己 !

男爵府

嘩,咁都俾佢諗到,自私精

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

自私

大宅

自私得黎仲要蠢,係fb到露曬低個下先搞笑

水晶宮

引用:同學仔媽媽係FACEBOOK+POST,+我睇完大開眼

原帖由 小福媽媽 於 13-03-02 發表
同學仔媽媽係FACEBOOK POST, 我睇完大開眼界, 但其他人又覺得同學仔媽媽係對
, 大家點諗?
自私到冇朋友一開始就唔應該咁坐,咁卜左都萛,搏下冇人坐等多啲位都情有可原。去都真係有人坐都咁自私,人地一家3口同一行正常不過,都唔肯,底佢俾人隔住

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

大宅

真自私,仲好意思係面書話出來

大宅

好媽媽勳章

未見過D咁自私嘅人,仲夠膽係facebook講,揾人撐,佩服佩服!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

企圖佔便宜敗陣發爛

大宅

See 發表於 13-3-2 11:00
樓主既朋友好賤格
不能說是朋友, 只可以說同學仔媽咪
我識的朋友無咁自私, 就算真係自私都唔會咁叻自己週圍講

公爵府

2018復活節勳章

呢啲人抵死

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁無品既!

大宅

縮骨加算爆

首頁
56789...32

尾頁

跳至