興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

mm2005 發表於 13-7-31 11:26
各位早晨)))

tangtang
早阿MM~
我已经在火车站买了电话卡 80元

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

cc0524 發表於 13-8-5 10:15
日日放工都返去買送, 煮飯, 隔日又要洗衫, 熨衫, 做少少家務, 有時候都想坐下懶下唔想郁....... ...
CC

試下去煤氣公司買李華玲出個隻,1樽賣88, 唔知有無加價啦, 自己浸當然平d, 但佢製既就方便囉~

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

TangTang 發表於 13-8-5 10:39
早阿MM~

到咗未呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:傾下計. 做個 Friend ~ 特別版 Part 9

Morning

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

cc0524 發表於 13-8-5 10:15
日日放工都返去買送, 煮飯, 隔日又要洗衫, 熨衫, 做少少家務, 有時候都想坐下懶下唔想郁....... ...

咁又係既!
你仔都好大, 應識自理及幫你, 教佢做下家務, 煮飯啦!

我老公細個小學2年班巳自己返學放學, 不是坐校車而是坐巴士呀,
回到家自己攪點, 佢又厭尖, 自己燙晒所有校服才穿的!
家裡的家務佢同兄弟姐妹攪點晒呀!

翡翠宮

多利是 發表於 13-8-5 10:48
CC

試下去煤氣公司買李華玲出個隻,1樽賣88, 唔知有無加價啦, 自己浸當然平d, 但佢製既就方便囉~

hi 多多
你叫cc去煤氣公司??
佢果到唔知有無呢? 有就買樽試下啦, 如無既話, 要佢再花時間去第2度, 佢實唔肯,
相反, 佢日日去街市一定見到蒜頭同醋, 真係要做既話, 買送時順便就可買齊了!

cc
試下啦, 佢講得咁好, 飲左有效咪好啦!

翡翠宮

TangTang 發表於 13-8-5 10:39
早阿MM~

在大陸買? 又係用半年呀, 咁咪好貴?
早知你在香港買啦!

翡翠宮

鴨x街d電話咭, 唔知點解咁平!
我講既係本地的, nnn年前, 我都覺得好平, 所以次次用晒張咭, 就買過張有no.的電話咭, 因佢平過增值咭!
現仲誇張, 我見有no.的最平$19/張, $100/7張, 增值就唔知啦, 因無睇!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:傾下計. 做個 Friend ~ 特別版 Part 9

Morning

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

morning~

htts    發表於 13-8-7 09:38

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

htts 發表於 13-8-5 10:26
I enjoyed myself. I like the weather, scene and food

水晶宮

多利是 發表於 13-8-5 10:48
CC

荃灣那間又好似唔見有呢 d 產品賣.....

係呢, 咁你有無聽過洋車前子?? 有位媽咪介紹我試下, 佢之前係 ecoway 買, 但唔知點解我行左幾次都唔見有.....

水晶宮

MM2005 發表於 13-8-6 10:49
咁又係既!
你仔都好大, 應識自理及幫你, 教佢做下家務, 煮飯啦!
而家佢放假我咪叫佢負責吸塵, 抺 sofa, 煲水.....

水晶宮

MM2005 發表於 13-8-6 10:56
hi 多多
你叫cc去煤氣公司??
佢果到唔知有無呢? 有就買樽試下啦, 如無既話, 要佢再花時間去第2度, 佢實唔 ...
mm,
你真係了解我有幾懶......

其實買蒜頭就唔麻煩, 我見而家楊屋道街市仲賣得好平, 係醋我以前會係 jusco 買日本醋, 而家都無為意仲有無...

水晶宮

MM2005 發表於 13-8-6 11:42
鴨x街d電話咭, 唔知點解咁平!
我講既係本地的, nnn年前, 我都覺得好平, 所以次次用晒張咭, 就買過張有no.的 ...
之前我老公都係買呢 d 比我仔用, 係而家我仔話想 keep 住個電話號碼先無再買, 只係去增值....

翡翠宮

cc
不顺路米系杂货店买
我在超市买支享士醋咋

翡翠宮

鸭x亍买增值都平过门市d

寶石宮

Morning

cc0524    發表於 13-8-8 09:28

水晶宮

morning~

水晶宮

mm2005 發表於 13-8-7 21:03
cc
不顺路米系杂货店买
我在超市买支享士醋咋
亨士係合成醋, 唔同架.......

首頁

尾頁

跳至