自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:Gmarket, 有問題, 可在這發表/查詢

請問有有jm試過賣家無貨cancel order? 通常Refund是否入返visa? 要幾多日先入到數?

......

禁止訪問

回覆:jannie0521 的帖子

複式洋房

引用:請問有有jm試過賣家無貨cancel+order?+通常

原帖由 ying_ma 於 13-01-23 發表
請問有有jm試過賣家無貨cancel order? 通常Refund是否入返visa? 要幾多日先入到數?

...
退返落Visa... 大約4-7 days~
超過10 business day都無,可以contact CS~

男爵府

畀面勳章

回覆:jannie0521 的帖子

唔該曬!

......

洋房

大家好,之前訂左幾次gmarket都無問題,但這次就遇到難題
我在同一個商店內購入兩件衫
而家個STATUS係,一件巳DELIVERED,但另一件就ON DELIVERY,巳過了多天
我check TRACKING,佢就話19/1巳到達,但個INVOICE NO.與那件巳delivered 是一樣的
請問我如何是好,cancel又唔得,請指教
我巳發電郵,但未有回覆
請救救我吧

子爵府

回覆:wbrenda 的帖子

想買小童衫,請問點睇啱幾多歲著呢

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想問吓,我1月10號買咗個榨汁機,賣家一路都唔發貨,問Gmarket又好耐先覆,都係話再追賣家,後來在facebook見到好多投訴,才知上咗賊船,而且很多人話退款都係有排等,佢地customer service根本唔覆人.
請問有無人有類似經驗,教吓我點做好.

伯爵府

引用:我想問吓,我1月10號買咗個榨汁機,賣家一

原帖由 tap 於 13-01-26 發表
我想問吓,我1月10號買咗個榨汁機,賣家一路都唔發貨,問Gmarket又好耐先覆,都係話再追賣家,後來在facebo ...
狂send email去customer services~
等CS覆,佢話3日會覆,無就再send~
之前賣家9唔搭8,明明漏左貨佢當我退貨,要我退貨件貨先refund,真係一肚氣。
結果隔日send email去CS,搞左成個月先refund到,激氣。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果佢地再唔覆,咁我cancel order算啦,費事激氣.
想問,如cancel ,係咪一定退返錢落我credit card架? 會唔會退落account度,迫你買其他野架?
真係有D驚,因我知退款都要等好耐!

別墅

回覆:Gmarket, 有問題, 可在這 ...

今日收到貨少左2件衫,睇返shopping list 一件寫住cancelling,一件寫住returned,我想問即係點?都係退款比我?甘計左D運費呢?

伯爵府

畀面勳章

請各有野想請敎呀,http://english.gmarket.co.kr/cha ... word_order=its+skin 係呢條line裏面無產品選擇係咪代表佢得一樣貨品賣呀,佢寫住24000韓幣係咪得果件面膜的價錢呀,我朋友話得一盒呢個價錢好貴,我又唔識睇,其實有無它野包左架?謝謝.

大宅

我有單cancel 左2個月,都未有refund

別墅

引用:我有單cancel+左2個月,都未有refund

原帖由 Asunbury 於 13-01-30 發表
我有單cancel 左2個月,都未有refund
你要狂追佢架:;pppp:

別墅

回覆:wbrenda 的帖子

我20號落左order...今日啲貨仲係on delivery!!!!! 問左gmarket..佢又話gmarket warrhouse 出左問題 有冇人知發生咩事

大宅

我想問吓~DELIVERY INFO果個 SENDER 同SENDER'S E MAIL應該係打咩呢?我係2間唔同既SHOP度買喎!請問係要分開比定可以一次過比呢?

大宅

有冇人幫到我,我開唔到ac呀!thankS

子爵府

我之前曾經買過野, 而家想再買, 但唔知點解去到PAYMENT, 不論用VISA 定 MASTER 都做唔到認証.

例如我揀VISA CARD, CLICK入左 "3D SECURE" 既 "USER GUIDE", 再CLICK 入"ACTIVATE NOW", 不論輸入的CARD NO 是否已ACTIVATE, 都話INVALID.

至於MASTER CARD, 入左 "3D SECURE" 既 "USER GUIDE"後, 搵唔到任何LINK 可以輸入 CARD NO.

試過SLIP 左 "3D SECURE", 直接按"AY"再輸入CARD 資料, 但搵唔到 "CONFIRM" 既制

請問可以點比錢.

子爵府

有冇人知新年G market 是否放假?

公爵府

畀面勳章

引用:有冇人知新年G+market+是否放假? +

原帖由 greenblee 於 13-02-09 發表
有冇人知新年G market 是否放假?
大節,韓國跟中國一樣,新年係計舊曆,正常初五,但有d可能放到初九

子爵府

引用:Quote:原帖由+greenblee+於+13-02-09+發表

原帖由 Debbie媽 於 13-02-09 發表
大節,韓國跟中國一樣,新年係計舊曆,正常初五,但有d可能放到初九
年廿七落單,咪要等好耐先出貨?

首頁

尾頁

跳至