在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

下,你99唔係呀化?個bb唔舒服就俾佢休息多d啦,仲要電話都無個就踩上來?佢識唔識咩叫禮貌&專重呀?
原文章由 sorrymonkey_kk 於 08-7-28 18:29 發表
好嬲呀,我99又上嚟自己用鎖時開門啦,救命呀 我同佢講亞b發高燒啱啱瞓咗覺,佢都唔埋走入房整醒佢仲抱佢出嚟玩,點知亞女喊到七彩,跟住我抱番亞女先收聲,佢仲話"佢怕生簿呀,唔比佢怕生簿架"激死我啦!!! ...

複式洋房

佢試過一個星期上嚟4次,冇打電話嚟自己上嚟自己開門,有一次我好婉轉同佢講叫佢打比我先,但係試過兩次之後打回原形,我就嚟因為佢要離婚啦!!!

大宅

原文章由 sorrymonkey_kk 於 08-7-28 18:29 發表
好嬲呀,我99又上嚟自己用鎖時開門啦,救命呀 我同佢講亞b發高燒啱啱瞓咗覺,佢都唔埋走入房整醒佢仲抱佢出嚟玩,點知亞女喊到七彩,跟住我抱番亞女先收聲,佢仲話"佢怕生簿呀,唔比佢怕生簿架"激死我啦!!! ...

你奶奶都幾過份喎, 明知B女發燒仲要抱玩, 整喊又要話佢怕生簿. 你奶奶how old呀!

電話都冇個仲自己用鎖匙開門, 就算係自己阿媽都唔得啦

大宅

病左都唔比人休息,玩咩姐都唔化嘅.

複式洋房

原文章由 SaSaHon 於 08-7-28 19:34 發表

你奶奶都幾過份喎, 明知B女發燒仲要抱玩, 整喊又要話佢怕生簿. 你奶奶how old呀!

電話都冇個仲自己用鎖匙開門, 就算係自己阿媽都唔得啦 ...

佢六十幾歲啦,佢d湊仔方法我費是提,‧我差唔多生得嗰時,我老公個哥哥好心諗住佢照顧我會好d叫我同佢一齊住,我見係c6哥哥出到聲,況且都係一段短時間(我c6之前講過我死都唔肯),點知住咗冇幾耐我就知賴嘢,晚晚都食唔飽,話唔好食肉,食魚同菜,飯得半碗,飯煲淨返兩啖,佢見我唔食佢就食埋佢,搞到我都唔好意思食埋佢,住咗兩個禮拜瘦咗三磅!

複式洋房

講樣最經典比你地聽,生完返到去第二日,我開頭餵人奶,晚餐係冬瓜燒肉,佢叫我唔好食冬瓜可以食小小燒肉,鼓油雞,我c6話佢餵人奶好似唔食得,佢話"唏,佢唔食得我地食呀嘛 ,菜係....欖角炒豆角,直頭係good呀!哈哈哈!第三日嘅早餐係,,,,,太興燒肉通粉,死未!!!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 sorrymonkey_kk 於 08-7-28 22:37 發表
講樣最經典比你地聽,生完返到去第二日,我開頭餵人奶,晚餐係冬瓜燒肉,佢叫我唔好食冬瓜可以食小小燒肉,鼓油雞,我c6話佢餵人奶好似唔食得,佢話"唏,佢唔食得我地食呀嘛 ,菜係....欖角炒豆角,直頭係good呀!哈哈 ...

你99冇問題 吓! 去你屋企唔按鐘,有keys都係啫,要畀人有心理準備嘛! 可唔可以屋裡面上鎖?
亞女發燒嘈醒佢? 我同佢死過呀 ! 有冇攪錯?
記得有次太婆(99的媽媽)黎探bb(中午),之前同佢講咗bb瞓咗,但佢都黎(住好近),到咗想入房抱bb玩,我攔住度房門唔畀佢開,真係鬥大力! 我仲半推半拖佢咁出返廳度坐!
佢話帶咗亞女鐘意食d餅黎,所以要叫醒佢食! 唉,真激死!
要知道亞女依家1日只瞓下午覺,之後到夜晚先瞓,如果瞓唔夠就好扭計至夜晚,有排我受 !
你坐月d餐單又幾"與眾不同"喎!

複式洋房

原文章由 ying2 於 08-7-28 23:10 發表

你99冇問題 吓! 去你屋企唔按鐘,有keys都係啫,要畀人有心理準備嘛! 可唔可以屋裡面上鎖?
記得有次太婆(99的媽媽)黎探bb(中午),之前同佢講咗bb瞓咗 ...

哈哈,上鎖?!我試過啦,但係嗰次唔得特登架,我聽到有人喺出面係咁推度門,我仲以為發生咩事,根住佢喺出面大叫我個名,我仲以為日光日白有賊添!
咁你之後有冇同你c6講番呀?咁你太婆有冇黑晒面呀,你好勁呀欄住度門, 我諗住同佢講咗發燒同瞓咗佢只會係咁依望佢兩眼,點知佢咁絕呀!

大宅

原文章由 ying2 於 08-7-28 23:10 發表

記得有次太婆(99的媽媽)黎探bb(中午),之前同佢講咗bb瞓咗 ...

攔住度門, 好勁呀, 笑死我! 我冇你啲依啲煩惱, 因為我奶奶係我未結婚前已經唔係度, 所以有時見你哋啲婆媳關係覺得幾得意 (雖然我知係事實係好難頂), 我只係應付我阿媽就ok.

大宅

原文章由 SaSaHon 於 08-7-23 10:54 發表

我個B得個樣架咋都唔重既, 我係屋企同佢磅得14磅. 下星期會去健康院, 到時再磅真啲, 再報俾你知.

噚日同BB去咗健康院, 佢依家係6.83kg.

複式洋房

個磅數都OK呀,BUT佢幅相D肉一節節,肥碌碌幾節瓜人,同埋佢好似坐得好穩咁?!

大宅

update 下人數先

1.a776170 大女5歲 細仔2歲 粉嶺
2.jessica_mei 大女11歲 細女17個月 油塘
3.美子媽 女女18月大 太子
4.bebesoky 仔仔1歲 將軍澳
5.吱仔與lo仔 大女6歲 細仔19個月 天水圍
6.raycarbb 大仔3.5歲 細仔1.5歲 馬鞍山
7.w.c.chong 仔仔5歲 將軍澳
8.kwokwong 大女12歲,二仔9歲
孖女3歲 天水圍
9.pettygloria 仔仔9個半月 香港仔
10.tiffybb BB7月中出世 粉嶺
11.christiewong 女女5個月
12.蠢媽Charlit 女女4歲
13.cookiecat 孖B(1仔1女)2.5歲
14.夏子 大仔6歲 細仔11個月
15.sitterbobo 女女13個月
16.szechit 仔仔 9月半 西灣河
17.佩兒 BB 5個月
18.ying2 女女17個半月 天后
19. lulalahk BB Gal 4months 銅鑼灣
20.sumyau 女女2.5歲
21.chloe_pak 女女六個月
22.SaSaHon BB仔6個月 粉嶺
23.prettymiki 仔仔6歲 大圍
24.ooooohk 女女20個月 西灣河
25.sze1977 女女9個半月
26.wxy 囡囡5個月 天水圍
27.lovingteresa 囡囡6個月 九龍灣
28.sorrymonkey_kk 女女6個月
29.臻臻爸及媽 女女2個月
30.ZitaTai 仔仔2個半月 深井

別墅

我亞囡岩岩2個月, 禽日去咗打針(4合1), 今朝開始發燒(37.9度), 食咗一次藥好D, 而家又再燒到38度, 剛剛食咗藥, 好擔心!

大宅

welcome
原文章由 ZitaTai 於 08-7-29 19:16 發表
update 下人數先

1.a776170 大女5歲 細仔2歲 粉嶺
2.jessica_mei 大女11歲 細女17個月 油塘
3.美子媽 女女18月大 太子
4.bebesoky ...

大宅

唔使擔心,肉尺就一定的,但過左2日就無事架啦, e...我係味講緊廢話呢?
原文章由 臻臻爸及媽 於 08-7-29 19:55 發表
我亞囡岩岩2個月, 禽日去咗打針(4合1), 今朝開始發燒(37.9度), 食咗一次藥好D, 而家又再燒到38度, 剛剛食咗藥, 好擔心!

大宅

原文章由 sorrymonkey_kk 於 08-7-29 18:24 發表
個磅數都OK呀,BUT佢幅相D肉一節節,肥碌碌幾節瓜人,同埋佢好似坐得好穩咁?!

我都話我個b係得個樣, 至於坐佢自己可以坐到半鐘啦

別墅

多謝關心, 我個B禽日食多次藥終於退咗燒啦!mouth:

原文章由 a776170 於 08-7-29 21:36 發表
唔使擔心,肉尺就一定的,但過左2日就無事架啦, e...我係味講緊廢話呢?

大宅

原文章由 a776170 於 08-7-29 21:36 發表

請問你個話柜入面果條年齡表點加上去架? 我已經係Lilypie整咗, 但唔識點add上來.

複式洋房

原文章由 SaSaHon 於 08-7-30 15:07 發表

我都話我個b係得個樣, 至於坐佢自己可以坐到半鐘啦

你亞b好叻喎,我亞b唔肯坐呀,佢會扭下扭下扭到瞓低,懶到不得了,咁你bb食咗糊仔未呀?

大宅

原文章由 sorrymonkey_kk 於 08-7-30 17:39 發表

你亞b好叻喎,我亞b唔肯坐呀,佢會扭下扭下扭到瞓低,懶到不得了,咁你bb食咗糊仔未呀?

佢五個幾月我就開始俾試食, 依家就有一餐全糊仔

首頁

尾頁

跳至