自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 QQilky 的帖子

我收左貨呀, 但就收得2件, 仲有24件未收到呀! 但見網上Gmarket又只得一個shipping no. 我而家好驚佢地唔認話寄左呀!

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

我都係呀, 我都g左5次, 就係未見過咁, 所以好擔心, 問左, 佢地未有覆我, 而家等待中。

男爵府

­訂貨時,貨物重量為1.5kg, 收貨時就6.8kg。
超出預算,太過份!

別墅

引用:回覆+QQilky+的帖子我都係呀,+我都g左5次,+

原帖由 blueblueblue 於 13-08-27 發表

我都係呀, 我都g左5次, 就係未見過咁, 所以好擔心, 問左, 佢地未有覆我, 而家等待中。 ...
有時一個order太多或太大會分開兩箱喎,你有無問過郵局會否派少了一箱貨?之前有jm試過架!

伯爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Gmarket, 有問題, 可在這發表-查詢

我想g tayo巴士比仔仔呀
有冇人可教我g最平既link呀?

公爵府

2018復活節勳章

引用:我想g+tayo巴士比仔仔呀有冇人可教我g最平

原帖由 wing324 於 13-08-29 發表
我想g tayo巴士比仔仔呀
有冇人可教我g最平既link呀?
我都想知

大宅

我想問下如果我收到件貨,但發現係壞的,點算

別墅

引用:我想問下如果我收到件貨,但發現係壞的,點

原帖由 LING523 於 13-08-30 發表
我想問下如果我收到件貨,但發現係壞的,點算
只能影相send email去cs 要求refund

男爵府

訂貨時,預計貨物重量為1.5kg, 落單後就變左6.8kg。
要加多HK$100運費。

可以怎樣避免?

男爵府

訂貨時,預計貨物重量為1.5kg, 落單後就變左6.8kg。
要加多HK$100運費。

可以怎樣避免?

有人可以幫忙嗎?

大宅

回覆 samsamcat 的帖子

完來真係有兩箱呀! 佢個網就只有一個ems號碼, 唔知點解郵局又只比左一箱既咭我, 而家終於搵番,真係嚇死我呀! 成千幾蚊野!

別墅

引用:回覆+samsamcat+的帖子完來真係有兩箱呀!+

原帖由 blueblueblue 於 13-09-04 發表
回覆 samsamcat 的帖子

完來真係有兩箱呀! 佢個網就只有一個ems號碼, 唔知點解郵局又只比左一箱既咭我, 而 ...
搵番就好了

別墅

回覆:chanms 的帖子

其實要睇你買乜嘢貨物,seller嘅估計重量通常只計算basic嗰件貨(可參考個basic 價),例如買濕紙巾,貨品有分1包/5 包/10包等,個估計重量通常是1包,但如果你訂10包嘅package,一定會相差好大。
如果訂衫褲等多數只會估重左,例如每件估計有0.5kg,但其實每件bb衫無可能有成磅重嘛,另加有d seller可能用紙箱包裝等,所以越買得多貨個估計重量同實際就分別越大喇!

chanms  thank you  發表於 13-9-5 16:38

男爵府

原來係咁,咁我下次識預。謝謝。

男爵府

引用:姊妹們....有野在這發問,+我好樂意幫你地架

原帖由 wbrenda 於 10-10-28 發表
姊妹們....

有野在這發問, 我好樂意幫你地架
hi,想買鞋,童裝size 22-23 者係韓國幾多
大人36,韓國係幾多架?thx解說

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

想問有無呢隻???

大宅

想問下,, 如果睇中件貨但唔支援國際配送,, 咁係咪無計???

e.g http://item2.gmarket.co.kr/Engli ... goodscode=318222826

大宅

引用:姊妹們....有野在這發問,+我好樂意幫你地架

原帖由 wbrenda 於 10-10-28 發表
姊妹們....

有野在這發問, 我好樂意幫你地架
我嘗試sign in 但入唔到因為不停要我入個security reason pop up password.

大宅

樓主,我想訂啲兒童繪本,想問你原砂訂過?有冇邊間shop好架?

首頁

尾頁

跳至