在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 jessica_mei 於 08-8-7 17:31 發表
你可以一次過煮熟10條(稔啲都得)~用保鮮盒裝放入雪櫃雪~可以保存2日架~菜有益可以當玩具咁比佢揸住咬~到佢大啲就唔會對菜味有抗拒啦~

我今晚俾咗菜心莖佢食喇, 佢食得好滋味

大宅

記住一次一至兩條~咬到林就換第2條~
原文章由 SaSaHon 於 08-8-7 20:59 發表

我今晚俾咗菜心莖佢食喇, 佢食得好滋味

子爵府

好媽媽勳章

`衰女包唔食呀,"lam"咗一啖變晒相之後"dum"落地呀!

大宅

會唔會烚得唔夠林呀 或者你又試下將菜心外面層皮撕走比佢啦!!唔好雪凍只係條菜待涼時有小小暖嘅比佢試下~試多幾次佢一定食架~我個藍莓初初都係咁架~準備多幾條莖預佢隨時掉時再比佢囉~三兩次佢就會自己放入口食~最好你食一次比佢睇~等佢知道係食得嘅~佢就會跟住你食架喇~
原文章由 chole_bb 於 08-8-7 22:23 發表
`衰女包唔食呀,"lam"咗一啖變晒相之後"dum"落地呀!

大宅

嘩,睇完你的分享覺得你好有心機湊仔,相形見拙自愧不如添!我從來都未試過整咁多野比佢地,因為我唔係太識煮食
原文章由 jessica_mei 於 08-8-8 11:40 發表
會唔會烚得唔夠林呀 或者你又試下將菜心外面層皮撕走比佢啦!!唔好雪凍只係條菜待涼時有小小暖嘅比佢試下~試多幾次佢一定食架~我個藍莓初初都係咁架~準備多幾條莖預佢隨時掉時再比佢囉~三兩次佢就會自己放 ...

大宅

其實我都唔係成日煮啫~有時都覺得餓親個女架~
原文章由 a776170 於 08-8-8 15:16 發表
嘩,睇完你的分享覺得你好有心機湊仔,相形見拙自愧不如添!我從來都未試過整咁多野比佢地,因為我唔係太識煮食

大宅

點解到我上網時就冇人架?????

子爵府

好媽媽勳章

試咗幾次都唔食!噚日去完bb展之後去食飯嗰陣勁扭計,c6忍唔住去買咗享仕嘅餅比bb咬,佢食得好鬼happy!同埋我想問,如果加果蓉落糊仔度,係咪可以食純米糊,唔使食有生果嘅糊仔呀,我見個盒話純米係for4-6 month,但係我c6覺得純米健康d,有生果味嗰d糊仔唔係咁好喎!

大宅

我個女就唔鍾意食有味嘅糊仔(嗰陣,由頭到尾都唔鍾意)~我只係比純米糊佢食~當然有時係會加果泥菜泥瓜泥等啦~每次落一樣食幾日再轉款~一個月左右就可以mix兩款~不過係要佢之前食過嘅~ 如果佢唔食菜~就加菜蓉比佢試先~加一茶匙落米糊比佢~到佢接受菜味時再比菜心莖佢食啦~
原文章由 chole_bb 於 08-8-9 21:40 發表
試咗幾次都唔食!噚日去完bb展之後去食飯嗰陣勁扭計,c6忍唔住去買咗享仕嘅餅比bb咬,佢食得好鬼happy!同埋我想問,如果加果蓉落糊仔度,係咪可以食純米糊,唔使食有生果嘅糊仔呀,我見個盒話純米係for4-6 month,但係我c6覺 ...

[ 本文章最後由 jessica_mei 於 08-8-10 11:50 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

HI
我都係77 ,個仔今年10歲,囡囡7歲,
家陣有左5個月.

大宅

hello呀!!好佩服你!!兩個小朋友都大啦!!仲咁有勇氣生多個!!
原文章由 melodylaw 於 08-8-11 04:52 發表
HI
家陣有左5個月.

大宅

原文章由 melodylaw 於 08-8-11 04:52 發表
HI
家陣有左5個月.

Welcome, 你好勁呀 ,

大宅

update 下人數先

1.a776170 大女5歲 細仔2歲 粉嶺
2.jessica_mei 大女11歲 細女17個月 油塘
3.美子媽 女女18月大 太子
4.bebesoky 仔仔1歲 將軍澳
5.吱仔與lo仔 大女6歲 細仔19個月 天水圍
6.raycarbb 大仔3.5歲 細仔1.5歲 馬鞍山
7.w.c.chong 仔仔5歲 將軍澳
8.kwokwong 大女12歲 二仔9歲
孖女3歲 天水圍
9.pettygloria 仔仔9個半月 香港仔
10.tiffybb BB7月中出世 粉嶺
11.christiewong 女女5個月
12.蠢媽Charlit 女女4歲
13.cookiecat 孖B(1仔1女)2.5歲
14.夏子 大仔6歲 細仔11個月
15.sitterbobo 女女13個月
16.szechit 仔仔 9月半 西灣河
17.佩兒 BB 5個月
18.ying2 女女17個半月 天后
19. lulalahk BB Gal 4months 銅鑼灣
20.sumyau 女女2.5歲
21.chloe_pak 女女六個月
22.SaSaHon BB仔6個月 粉嶺
23.prettymiki 仔仔6歲 大圍
24.ooooohk 女女20個月 西灣河
25.sze1977 女女9個半月
26.wxy 囡囡5個月 天水圍
27.lovingteresa 囡囡6個月 九龍灣
28.sorrymonkey_kk 女女6個月
29.臻臻爸及媽 女女2個月
30.ZitaTai 仔仔2個半月 深井
31.melodylaw 仔仔10歲 囡囡7歲
有左BB5個月

[ 本文章最後由 a776170 於 08-8-12 11:54 編輯 ]

大宅

係味意外呀???
原文章由 jessica_mei 於 08-8-11 10:54 發表
hello呀!!好佩服你!!兩個小朋友都大啦!!仲咁有勇氣生多個!!

複式洋房

我係77年架第二任媽媽

原文章由 a776170 於 08-8-12 11:48 發表
update 下人數先

4.bebesoky ...

5. anita4272001 大女15歲 細仔未出世 天水圍

大宅

嘩........... 相隔15年呀!!! 好犀利呀!!! 咁你細仔幾時出世呀??
原文章由 anita4272001 於 08-8-12 17:58 發表

5. anita4272001 大女15歲 細仔未出世 天水圍

大宅

update 下人數先

4.bebesoky 仔仔1歲 將軍澳
5.吱仔與lo仔 大女6歲 細仔19個月 天水圍
6.raycarbb 大仔3.5歲 細仔1.5歲 馬鞍山
7.w.c.chong 仔仔5歲 將軍澳
8.kwokwong 大女12歲 二仔9歲
孖女3歲 天水圍
9.pettygloria 仔仔9個半月 香港仔
10.tiffybb BB7月中出世 粉嶺
11.christiewong 女女5個月
12.蠢媽Charlit 女女4歲
13.cookiecat 孖B(1仔1女)2.5歲
14.夏子 大仔6歲 細仔11個月
15.sitterbobo 女女13個月
16.szechit 仔仔 9月半 西灣河
17.佩兒 BB 5個月
18.ying2 女女17個半月 天后
19. lulalahk BB Gal 4months 銅鑼灣
20.sumyau 女女2.5歲
21.chloe_pak 女女六個月
22.SaSaHon BB仔6個月 粉嶺
23.prettymiki 仔仔6歲 大圍
24.ooooohk 女女20個月 西灣河
25.sze1977 女女9個半月
26.wxy 囡囡5個月 天水圍
27.lovingteresa 囡囡6個月 九龍灣
28.sorrymonkey_kk 女女6個月
29.臻臻爸及媽 女女2個月
30.ZitaTai 仔仔2個半月 深井
31.melodylaw 仔仔10歲 囡囡7歲
有左BB5個月
32.anita4272001 大女15歲 細仔未出世 天水圍

子爵府

好媽媽勳章

HI
家陣有左5個月.

hihi,係咪好懷念湊bb嘅"痛苦"所以生多件呢 ,呢幾日好靜,係咪d小摩怪放暑假,所以d mama好忙唔得聞上網!請問有冇mama用緊philips HR2860呀,我有嘢想問呀!!!

子爵府

好媽媽勳章

HI
家陣有左5個月.

hihi,係咪好懷念湊bb嘅"痛苦"所以生多件呢 ,呢幾日好靜,係咪d小摩怪放暑假,所以d mama好忙唔得聞上網!請問有冇mama用緊philips HR2860呀,我有嘢想問呀!!!

大宅

點解成日都冇人架
係咪去哂睇奧運呀

首頁

尾頁

跳至