興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:靖問如在金石堂買書, 最快可以幾多日貨到 O

原帖由 可樂~ 於 15-03-13 發表
靖問如在金石堂買書, 最快可以幾多日貨到 OK ?
若中午12時完成order, 會即日發貨,兩日到ok

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

子爵府

引用:Quote:原帖由+可樂~+於+15-03-13+發表靖問

原帖由 babyislove 於 15-03-13 發表
Thanks!

男爵府

回覆:台灣金石堂 VS 博客來-購物分享

啱啱係博客來訂書分開2張單,其中一單送7-11,有訂單編號,另一單因為唔送7仔,咁我就送指定地點,點知用信用卡比完錢出返去,見到個d書仲係購物車個到,又未有訂單編號,心知不妙,即打去銀行問,已經分別扣左2筆數,唉,有排煩嘞已經send左email比博客來,今次唔知攪幾耐嘞

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:啱啱係博客來訂書分開2張單,其中一單送7-1

原帖由 szesze821 於 15-03-18 發表
啱啱係博客來訂書分開2張單,其中一單送7-11,有訂單編號,另一單因為唔送7仔,咁我就送指定地點,點知用信 ...
即係點呀?
其中一個訂單,double order 咗?

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

引用:Quote:原帖由+szesze821+於+15-03-18+發表

原帖由 babyislove 於 15-03-18 發表
即係點呀?
其中一個訂單,double order 咗?
我分開左2張單,其中一張送7仔,比完錢之後無問題,正常咁有單no,另一張就用DHL,比完錢之後彈返去購物車個陣購物車入面都仲有呢張單既資料,而且又無出過張新既單no比我,我打去銀行問,分別扣左2筆數,即係我已經比左2張單既錢,但先出得一張單,另一張失左蹤,唉依家都唔知點攪,我淨係send左email去,等下佢地覆,都唔知佢地可唔可以chk到返條數

版主

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 15-03-18 發表

原帖由 szesze821 於 15-03-19 發表
我分開左2張單,其中一張送7仔,比完錢之後無問題,正常咁有單no,另一張就用DHL,比完錢之後彈返去購物車 ...
可以追番,因為你bank statement 真係有兩條數。佢收咗錢一定要發貨,無貨就退錢。

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

引用:Quote:原帖由+szesze821+於+15-03-19+發表

原帖由 babyislove 於 15-03-19 發表
可以追番,因為你bank statement 真係有兩條數。佢收咗錢一定要發貨,無貨就退錢。

...
今次好快覆左我

關於您遇到的問題,在此向您說明,經查詢您於 2015/03/18 16:50:26的線上刷卡訂購並未成功,目前雖已產生授權碼,但我們不會向銀行請款,請您放心。由於目前使用信用卡線上付款,需透過VISA驗證服務,若填寫信用卡資料並按送出後,於等候授權的期間關閉了視窗或網路傳輸中斷,系統將無法繼續進行下一步的扣款程序,即可能產生訂單已有刷卡記錄但未完成的情況。

於此需請您先將購物車中的商品清空,並至瀏覽器設定中清除COOKIE和刪除暫存檔、歷程紀錄後,將整個瀏覽器關閉(不是另外新開一個視窗),再重新將商品放入購物車,即可完成結帳,煩請您再試試看。對此造成您不便之處,懇請海涵見諒,並衷心期盼您未來繼續支持博客來,謝謝您。

等我過2日再打去銀行問清楚先

版主

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 15-03-19 發表

原帖由 szesze821 於 15-03-19 發表
今次好快覆左我
咁複雜

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

博客來做緊買五本以上7仔拎書免運費, 做到月尾

大宅

引用:博客來做緊買五本以上7仔拎書免運費, 做到

原帖由 Vanessa_818 於 15-03-23 發表
博客來做緊買五本以上7仔拎書免運費, 做到月尾
我未訂過書,想請問送7仔有冇上限幾本或幾重?

子爵府

引用:Quote:原帖由 Vanessa_818 於 15-03-23 發

原帖由 TabbyDong 於 15-03-24 發表
我未訂過書,想請問送7仔有冇上限幾本或幾重?
最少5本最多10本, 要有貨才可以7仔拿

公爵府

2023年兔年勳章

回覆:lumijuli 的帖子

昨日讀書日,滿$699有95折,另外指定簡體書3本75折,加埋2015國際書展滿$999現折$100,結果又買左轉10本書。

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆:台灣金石堂 VS 博客來-購物分享

請問如果去台北,去誠品好啲,定金石堂送酒店抵啲?

版主

引用:請問如果去台北,去誠品好啲,定金石堂送酒

原帖由 polliebb 於 15-04-24 發表
請問如果去台北,去誠品好啲,定金石堂送酒店抵啲?
有時間,親身選購。
無就,online order

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

第一次試係7仔取書
博客來23號發貨
27號晚sms通知可取
時間上不大滿意
有用bubble但有本書有皺
整體上無上次送上門好

男爵府

引用:Quote:原帖由 可樂~ 於 15-03-13 發表靖問

原帖由 babyislove 於 15-03-13 發表
要点様开始先可以在金石堂買書?奌比$法?唔好意思我係新手,thx

版主

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 15-03-13 發表

原帖由 奶茶小露寶 於 15-05-03 發表
要点様开始先可以在金石堂買書?奌比$法?唔好意思我係新手,thx
1)登記帳號
2)\0將要買嘅書放入購物車
3)結賬(用credit card 付款)

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

引用:第一次試係7仔取書博客來23號發貨27號晚sms

原帖由 cat_koo 於 15-04-29 發表
第一次試係7仔取書
博客來23號發貨
27號晚sms通知可取
我未試過送上門呀

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

babyislove 發表於 15-4-27 09:26
有時間,親身選購。
無就,online order
親身選擇當然比較穩妥~
請問如果價錢比較呢?
台灣當地誠品買是否會貴過金石堂送去酒店呢?

我想有個reference衡量下...應唔應該親身買要自己辛苦拎住走(因為陀住個又帶住小朋友)~
thanks!

版主

引用:Quote:babyislove 發表於 15-4-27 09:26 有

原帖由 ho3t 於 15-05-18 發表
親身選擇當然比較穩妥~
請問如果價錢比較呢?
台灣當地誠品買是否會貴過金石堂送去酒店呢?
咁要做D功課,分別喺兩個網夾吓每本書價
不過通常博客來多D extra 優惠

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

首頁

尾頁

跳至