自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

andeskinki 發表於 16-2-24 19:42
同佢講⋯⋯佢自己做緊既野係代表佢自己,究竟係咪真係難,我做媽媽既,我唔會去答,問番佢:究竟想人地覺得 ...
andeskinki, 我覺得咁樣講對樓主有D難度,話曬都係大人,唔通連小學六年級都不如?好難建立媽媽嘅型象,第時再要管教就更困難。就post 上嚟嘅資料,根本是學習態度不佳,應該零容忍。

複式洋房

反問佢: 點解你唔係一舊差燒?
佢: 我點知呀?
你: 咁我又點知番學黎做乜?人生就係咁,唔一定為左知而做,而係為左一定要做而做!

大返佢

伯爵府

牛年勳章

加油

大宅

引用:自兩個小朋友出世做ftm,+眠乾睡濕,+又每個

原帖由 littlelamlam 於 16-02-23 發表
自兩個小朋友出世做ftm, 眠乾睡濕, 又每個餵左2年人奶, 自問盡力做好媽媽既本份, 但小六既大仔成日激我, 每 ...
未必會明,可能覺得你去返工一家會生活得好d

公爵府

唔好理佢, 搵工返, 佢就知
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

子爵府

回覆:Ste824 的帖子

我既意思係⋯⋯佢已經唔係一年班喇,無理由噤既情況都要呢個反應!

公爵府

引用:自兩個小朋友出世做ftm, 眠乾睡濕, 又每個

原帖由 littlelamlam 於 16-02-23 發表
自兩個小朋友出世做ftm, 眠乾睡濕, 又每個餵左2年人奶, 自問盡力做好媽媽既本份, 但小六既大仔成日激我, 每 ...
其實小學上到三年班開始有自制能力,我已經放手。我同佢講,我吾checK你功課,你做漏就要罰留小息做,我吾迫你架,踉住就快快完成

首頁

尾頁

跳至