自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

mmpo 發表於 24-1-6 11:06
以前邊個風水佬話,香港仔地形似個兜,聚到財所以年年東華籌款冠軍。
買野食野係南區算好方便,咩都 ...

係!香港仔中心圍住廣場嗰八座,就算望廣場都有兩房單位,樓望樓都望唔到屋入面。打風永遠唔當風

伯爵府

2024年龍年勳章

maozit 發表於 24-1-4 16:34
管業處及水電師傅經常話海怡 16樓係重災區(全大廈中間呢層),經常爆水/ 喉管等問題都關呢層事。

我住中 ...

好慘,叫個管理處跟吓,否則機都壞

子爵府

Astra00 發表於 24-1-5 18:13
但已經算平,大西北細單支樓仔都租7-8000元。起碼叫做港島,如呢邊返工算方便些。
...
利東又殘又舊,成日冇廁所水,電梯又成日壞(6部可以同時壞3部),早排先上咗東張講壞電梯。
又成日有人裝修,任裝任改,冇人理,見人勁到可以係屋門口走廊鑽牆安裝鐵枝用來掛佢幾把雨傘。
親戚住緊,好處係交通方便。

水晶宮

mmpo 發表於 24-1-6 11:06
以前邊個風水佬話,香港仔地形似個兜,聚到財所以年年東華籌款冠軍。
買野食野係南區算好方便,咩都 ...

香港仔好多水上人住,佢哋都係慳,有錢不出奇。如果說大大間的話,香港仔「觀x閣」之類,好大間(近bossini樓上)。

水晶宮

aigoma 發表於 24-1-6 12:15
利東又殘又舊,成日冇廁所水,電梯又成日壞(6部可以同時壞3部),早排先上咗東張講壞電梯。
又成日有人裝修 ...

咸魚青菜各有所愛啦。

量力而為,選適合自己而又接受到就好。沒野係完美。

男爵府

maozit 發表於 24-1-4 16:34
管業處及水電師傅經常話海怡 16樓係重災區(全大廈中間呢層),經常爆水/ 喉管等問題都關呢層事。

我住中 ...

我都唔知係咪倒灌,但真係好煩,飯廳冷氣機滴水已整咗幾次了,飯廳只窗有晾衫位果度其實好少開窗更加唔係話晾衫,對正廚方油煙機口晾嚟做咩吖。

聽個師傅講話飯廳換分體式冷氣機可解決問題,唔知係咪真嘅。 因為如果真係倒灌你點搞好自己果part都係嘥鬼氣,拆機換接水盤屋企清嘢又好麻煩。

洋房

請問各位知唔知道香港仔中心幾時會大維修,謝謝!

伯爵府

其實交通方便嘅就一定係鴨脷洲,因為有地鐵。就算香港仔去黃竹坑搭地鐵,人只會越嚟越多,因為黃竹坑有好多好多新樓,將來入哂伙當你有一半人搭地鐵都幾係嘢。個月台又細,我預計排隊排到出街。
置富附近將會起大量公營房屋,條薄扶林道將來富豪都幾重,我估會幾塞。
其實鴨脷洲都有好多樓,又唔一定海怡。不過講咩都冇用,自己親身睇過感受過先最真!

翡翠宮

回覆樓主:

海怡好
一分錢一分貨

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊