自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

mln 發表於 24-3-25 22:05
話說有日李伯係地鐵外圍經過見到有黑衣人在搞破裂壞,李伯就追住個黑衣人嚟罵。

那個黑衣人罵唔過李伯就 ...

大致上係咁,但班賤人竟然連個老人家都唔放過,想置佢死地!所以到今時今日對佢哋都好討厭,今日既23條係佢哋自己一手一腳打出黎!!!

伯爵府

仲有個男士默默地執拾好條路俾班垃圾用坑渠蓋扑頭,好慘

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

天網恢恢 疏而不漏,做過黑暴,傷害過人既壞人,一定會付出代價!

男爵府

2024年龍年勳章

黑心黃人等天收
祝福李伯

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 24-3-25 09:06
好記得個畫面,要幾冷血同冇人性先做得出,希望個細路得到慘過伯伯既懲罰
...

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

子爵府

回覆樓主:

希望伯伯康復得順利,唔再受痛苦。

公爵府

牛年勳章

bbyou 發表於 24-3-25 22:54
原來老師甘高人工㗎?
中學教師?

係中學。所以佢地最驚內地教師可以來港執業搶飯食。尤其是中文丶中史老師。唯有培養學生憎恨內地人!保住自己飯碗!

子爵府

cbeyond 發表於 24-3-25 18:00
都分輕重
好似毒果老闆, 明明可以走得甩
真係天網恢恢了, 做監躉係到死為止。

佢地走左得到自由,我地留低得到平靜生活。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

呢個伯伯真係好慘 一定要拉到放火嘅人 為伯伯討回公道

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 24-3-25 08:12
我因為咁, 有些多年朋友再無聯絡了。

ps唔好講, 現在仲講呢d

我都係。
竟然覺得甘樣燒人打人無問題?讀屎片大架啲人
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

牛年勳章

cbeyond 發表於 24-3-25 08:12
我因為咁, 有些多年朋友再無聯絡了。

ps唔好講, 現在仲講呢d

我都係,甚至有些人我明言同其他都識得的共同朋友講,我同佢地已經唔再係朋友,無需話我知宜家佢地點樣。費事浪費時間應酬呢D三觀不正的人 。希望儘快將所有凶徒繩之以法,還所有係暴動中受傷的普通市民和警察一個公道。祝伯伯早日康復,和家人都身體健康,開開心心生活

公爵府

牛年勳章

MC媽 發表於 24-3-25 16:10
呢樣先恐怖,嗰排我日日提心跳膽,因為我老公揸車返工,若果真係遇到呢啲暴徒,我驚我老公同佢哋嘈,到時 ...

嗰段日子幾乎唔敢出街,老公返工佢一日未平安返到屋企都唔敢瞓。佢做裝修,個背囊成日裝住好多工具周圍走,當時好多車行要揾人釘板封住店面希望可以減少被破壞風險,所以佢經常傍晚時分去幾個地方釘板,收工又驚遇到班暴徒,又驚俾警察攔住檢查佢D嘢誤會佢拎住工具作案。試過荃灣開槍嗰晚行左唔知幾耐同等左幾耐先上到車返屋企。係中環返工的朋友就話幾乎日日收工都冒住汽油彈係腳邊炸開的危險返屋企。
呢段黑暗的日子真係冇人會再想經歷。香港已經傷不起,國安法又好,廿三條又好,總之能夠讓社會穩定,保障市民有個安全的工作生活環境的法律都值得支持。

子爵府

2024年龍年勳章

放火燒伯伯嘅人同支持者一定會得到報應!

男爵府

manfatcentre 發表於 24-3-25 09:09
點解仲死係度呀,呢度唔啱佢地架。

黃夫妻一早話移民 老婆護士廣華 老公 政府it部門醫管局 十幾萬兩個一共 點捨得去英國啊 老實d啦身體
te quiero mucho mi amo

男爵府

rebeccalin 發表於 24-3-26 00:29
嗰段日日幾乎唔敢出街,老公返工佢一日未平安返到屋企都唔敢瞓。佢做裝修,個背囊成日裝住好多工具周圍走 ...

有日去觀塘 同另外一個女人同lift 見到個黑衣人入黎 落樓一開lift 個女人飛奔 係人都怕怕 因為政見 黑衣人可以x人放火都覺得無問題
te quiero mucho mi amo

伯爵府

bobocheung65 發表於 24-3-26 01:33
黃夫妻一早話移民 老婆護士廣華 老公 政府it部門醫管局 十幾萬兩個一共 點捨得去英國啊 老實d啦身體 :happ ...

其實呢D边係黃吖,黃就走左九世,呢D比走左既黄肯定批鬥內亂狂插。

民房

付國豪和李伯伯都係令我不能忘懷的傷痛,每次想起都好心痛

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

AP337ad07a47ee 發表於 24-3-26 02:26
付國豪和李伯伯都係令我不能忘懷的傷痛,每次想起都好心痛

講起付國豪,就令我記起當年班黑暴癱瘓機場,打人、批判唔啱佢哋意見嘅人。
有隻港隊水曱甴,仲喺鏡頭前支持班黑暴,叫佢哋加油
隻死水曱甴依家仲攞緊政府資助去比賽,應該踢佢出港隊啦

複式洋房

子爵府

rebeccalin 發表於 24-3-26 00:29
嗰段日子幾乎唔敢出街,老公返工佢一日未平安返到屋企都唔敢瞓。佢做裝修,個背囊成日裝住好多工具周圍走 ...

嗰段時間,正常嘅香港人都會覺得係黑暗日子

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊