影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆點評
小詠 我又無同人地同居呀, 我覺得咁唔係太好, 和老公拍拖都是分開住

所以我咪好懷疑CK係咪真係可以咁能人所不能,簡直超越一個正常人可以接受嘅程度囉。你唔係同你男朋友D屋企人住都頂唔順啦,更何況佢係要日對夜對,重要對足9年? 人哋係咪真係對佢咁差,佢自己心中有數啦。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

:;pppp::;pppp::;pppp:

水晶宮

tobyinlove 發表於 11-7-11 13:33
回覆 alphabetagamma 的帖子

小詠 在CK 立埸佢覺得多年受了妥屈, 而家仲比李家圍插, 才會咁做 發表於 半 ...

同埋重申自己優點:孝順、唔貪錢 etc. (細節唔記得) ,想啦番D支持者!系女人看完明周訪問都會有D同情CK,但內容真系誇張左D,同埋又前後矛盾(前幾日話無新歡,但訪問又承認有新歡 etc.),不過你Like CK,唔會介意呢D野,唔Like既 又會覺得:又講大話!

唔係 wor, 我係女人, 睇完覺得 ck cheap 多兩錢 wor...

imlcc  me 2, 喺呢件事上,我之前都無乜發言,但係睇完嗰編嘢,真係想狠狠地話佢。  發表於 11-7-11 13:57
Bye

別墅

唔理男方女方, 是誰方數對方先呢? 將心比己, 若果是你自己比人力數, 是否默默不作聲就是好呢?!

VKwan  點不作聲咪變成默認囉!如果唔係都唔會話豪仔食左多年軟飯啦  發表於 11-7-11 14:06

水晶宮

畀面勳章

呢件事邊個岩邊個錯我就唔知亦都唔敢講, 但分手係佢地2個人之間嘅事, 亦都已成事實, 好心旁邊嘅人(even係屋企人)就唔好出聲講咁多啦, 講左咁多日都仲講, 真係好奄悶.............

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

結唔成婚可以做朋友,
又未結婚有權選擇,
話 c其 講大話,
又未同個仔結婚知去講大話米慶幸未娶去買,
假如結了婚生埋才叫離姓米重煩,
其實男未婚女未嫁我又唔覺 c其 有乜問題,
貪唔貪錢又唔係搶有乜問題!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

大家可以話李家上下點點點,但我真係越來城喜歡豪仔,佢咁多年比人屈食軟飯,有冇出聲反駁過?e+比人狠飛,都係開頭時情緒不穩喊晒口遮,都係好人之常情,但佢之後半句都冇數個女人啦,只不過佢家人想圍護佢出口辯護,大家仍然有權將之解讀為成家人蝦ck,不過我自己覺得豪仔唔錯,幾好仔!

豆丁  我都係..本來都無留意哩個人..不過而家覺得佢幾好仔~ X2~  發表於 11-7-11 20:27
LittlePan  我都覺, 如果佢唔好仔, CK點會唔瀉得呢, 9年呀 ~~~  發表於 11-7-11 16:54
180  agree  發表於 11-7-11 15:00
家龍mA  我都係..本來都無留意哩個人..不過而家覺得佢幾好仔  發表於 11-7-11 14:28
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

大宅

sorry, 確實係, 你有道理.
呢件事, 攞上法庭, 係唔會有罪, 我地可能都係係道德倫常上黎講.

子爵府

meow~meow 發表於 11-7-11 13:52
同埋重申自己優點:孝順、唔貪錢 etc. (細節唔記得) ,想啦番D支持者!系女人看完明周訪問都會有D同情CK, ...

系第一秒會同情,講到自己系粵語殘片既家嫂咁委屈,應該好多人投入角色(同奶奶、未來奶奶關係好極都唔會完全無不滿),順便會拉埋自己感情事一齊去想....

但再想想,我會即刻覺得,咁樣過份左D。人地無講你私隱,你爆呢D野做mud ? 仲有太tbb 電視劇+粵語殘片,好唔make sense,委屈既唔走仲一齊住咁耐真系唔正常!

如果任何停留系第一秒 既 投入角色,而無第二秒既理解,可能好難自拔(可能以後會無限停留)!同埋港男可能buy呢篇公關稿,男人反而可能本能地想保護受委屈既家嫂,咁鬼慘!

(肺腑之言,不同意者勿插,thanks! )

imlcc  好鍾意你呢個停留咗喺第一秒嘅理論。  發表於 11-7-11 14:20

大宅

BBLOVEMAMA 發表於 11-7-11 08:14
拍拖未必一定會成夫婦,

甘簡單,都要出黎唱人,

個人覺得CK姐有問題 ?九年的長短/是非暫不說。

9年的時間喲,倘若一頭豬/一隻狗也有感情,也知道感恩!

說對方接人待物有虧欠,不值感恩? 那CK姐爲什麽跑去人家(漆住)住9年...........

如今社會,有什麽難言之隱需要忍受支離破碎感情9年之久 ?

既然忍受了9年之痛,爲何不再忍一忍 把口?要搞到如此田地 ?

即使在這九年內,CK姐有給家用又怎樣 ?不是任何人/事有錢就大曬 ?

多一個人住,多雙筷,從而也衍生出好多嘢嘎 《問題》!

豪仔媽對你不好?你自己媽咪未必冇摩擦嘎。《一個手掌拍不響》

事實證明CK姐強差人意,豪仔方真男人。由頭到尾顯得有內涵,有修養。

不喜勿插,純屬個人見

男爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

子爵府

邊個啱邊個錯我相信只有當事人先知~

根本成班人都做戲勁叻,d自以為好了解劇情既人根本好易比人呃左。

但係,照牌面睇,個女仔係輸左 9 年既係青春;e樣點補償?

個男仔呢?佢輸左 d 乜?講出黎都比人笑啦~我係佢就馬上叫其它人封口,即刻止蝕~

陳豪梗叻啦,視帝喎~ 所以咪叫佢學下囉;唔識就搵番近期 d 8書參考下囉~

大宅

pineapple0983 發表於 11-7-11 12:19
講真,CK 最寶貴既 9 年比左個男仔;又冇屈佢錢,個男仔仲想點?佢損失左 d 乜野?就算真係有,邊個損失大
對事不對人,事情是雙向的。

豪仔何從不是,,,,,,,,,

男爵府

感情事真係當事人至知乜事,但係我又覺得如果你係個男方,比自己喜歡的女人咁對自己,會有乜感受呢?個女人付出青春,唔通個男人冇付出過任何嘢?如果個男人真係咁一文不值,不思進取,咁CK仲乜同佢一起咁耐?

CK話人地AR媽同屋企人對佢唔好,我唔信LOR,如果係真的話,佢點會同人地住埋一齊咁耐AR?講咩????

另一方面睇,他朝我地的仔女比人地咁對待,我地做父母的當然心痛,但會唔會撐到出面,咁就大家各自衡量,講真,如果CK冇講大話,唔係咁過份,咁人地全家又怎會咁激動呢?

唔好成日話個男仔冇出色,個女仔飛佢係應該的,掉返轉係自己個仔,我地會唔會咁話個仔呢?我一定唔會

子爵府

畀面勳章

玉米 發表於 11-7-11 14:31
對事不對人,事情是雙向的。

豪仔何從不是,,,,,,,,,
d人覺得自己既青春好寶貴,人地既時間係垃圾,自私既人周街都係,好奇咩?!

家龍mA  agreex100....d人覺得自己既青春好寶貴,人地既時間係垃圾..咪係..咩理論?!  發表於 11-7-11 14:45

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

pineapple0983 發表於 11-7-11 14:19
邊個啱邊個錯我相信只有當事人先知~

根本成班人都做戲勁叻,d自以為好了解劇情既人根本好易比人呃左。

pineapple姐你投資叻我好佩服架,我都好中意聽你講股票經,但呢點我就唔認同,女人九年係青春男人就唔係咩?之前有人話男人平均年齡短過女人,你話邊個九年值錢d。而且感情傷害係冇分男女。
我唔係邊一邊既陣營,我既立場係感情事處理好d清楚d唔好傷害人為大原則啦。

再講,陳豪唔出聲,超有品,不過點解佢咁快可以接受到新歡既?(如果之前係感情深厚的話)
之所以好多事唔係表面所見咁簡單囉!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

imlcc 發表於 11-7-11 13:50
回覆點評
小詠 我又無同人地同居呀, 我覺得咁唔係太好, 和老公拍拖都是分開住

我真係唔信成9年同人地屋企人相處唔到 咁大個理由仲未夠
仲要扮大肚囉
d人下下9年青春 9年青春 有手有腳佢唔識走咩
又無人綁住你 你情我願嫁喎 咁都有得講 痴痴地線

珍珠宮

回覆:李家鼎:當我低B 施明贈言:知足最好

而家系個女飛男,甘5系女拖 左男青春咩

alphabetagamma  正常可以咁講..如果佢處理得好, 話男唔肯同女結婚, 拖佢9年所以分手. 好睇好多  發表於 11-7-11 14:53

首頁

尾頁

跳至