自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:你會唔會叫自已小朋友唔好同考第尾既同學仔玩

親身經歷,我小學同學媽媽叫佢個女唔好近我,佢個女考十幾名,我二十幾!後來我中學好認真讀書,我考頭幾名,佢考尾幾名又變壞左,佢媽like到我不得了!anyway我同朋友由小學二年班玩到我女都生埋了

男爵府

我小學三年級試過有個年年考第一,二既同學同我講,考唔到第一唔好同佢講野!我到而家都總記得,真係好hurt,我覺得係佢屋企人教佢,讀書叻都冇用,唔識同人溝通。

翡翠宮

5會,除非嗰個小朋友好百厭

禁止訪問

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:我好奇一問咋,+利申我個bb+出年先n班

原帖由 Oh!Baby 於 13-09-14 發表
我好奇一問咋, 利申我個bb 出年先n班
唔會!因為我自己讀書都唔叻。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不會

公爵府

BK Milk勳章

我唔會,但係而家部分小朋友會自己揀朋友仔,我都見過有部分小朋友會嫌成績差既同學成日問佢功課,佢唔想教人地就唔同人玩,成日話人煩

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我仔剛小一,有個男仔成績好好(其他小朋友媽咪講),但好曳。我真係叫過我仔唔好同佢玩咁多

禁止訪問

禁止訪問

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

大宅

自己唔會,但學校裏成績好果d有9成係唔會同成績差d小朋友玩,更加係用睇唔起嘅態度,相信係家長係教

珍珠宮

我讀書個年代, 好多時百厭學生都係成績差嗰班 , 唔好話成績好, 中遊同學都唔會同佢地玩, 我父母從來無教過我唔好同邊D同學仔玩。
其實有時唔駛教, 人以群分, 小朋友唔係蠢, 覺得唔對路就唔會同個同學玩

翡翠宮

唔會

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

翡翠宮

牛年勳章

點會

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

puizhe 發表於 13-9-14 10:30
交朋友是睇人格 不是睇成績
乜你唔知道坐牢既人大部份讀書好叻,㝍字好靚,十個有八個終身監禁有學位,大學生。讀書叻唔代表一切!
夠食夠用已經超級好不容易, 知足常樂,苦中作樂!加油!

大宅

YANFAMILY 發表於 13-9-15 10:13
乜你唔知道坐牢既人大部份讀書好叻,㝍字好靚,十個有八個終身監禁有學位,大學生。讀書叻唔代表一切! ...

你係吾係回錯人

大宅

我都考過第尾.... 你地會唔會同我玩架?

男爵府

唔會,如果你小朋友考第尾咁點?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

咁做係咪即係歧視呢??

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

實有第尾既同學

首頁

尾頁

跳至