跳至

首頁

尾頁

大宅

妳真係勁, 全部睇哂
得閒多 d 上黎吹吹水

原帖由 雙雙媽 於 10-8-20 23:07 發表
我己經睇晒八十一個page, 仟幾個 thread 喇.

當中有你地d 仔仔女女由bb 到小學點點滴滴, so sweet.

伯爵府

YES.

更高都有.....
原帖由 catandpig 於 10-8-21 00:00 發表
$4500 係呎價 ??

伯爵府

妳好勁喎.....

早幾年, 係幼稚園 TOPIC, 由囡囡末入幼稚園到而家, 識左一班好好家長.

上年, 又係小學 TOPIC 識一班家長, 一同行走小學階段.

BK 真係幾好.

當中有你地d 仔仔女女由bb 到小學點點滴滴, so sweet.

大宅

原帖由 tramtram 於 10-8-21 15:22 發表
YES.

更高都有.....

試下揾富裕許生,老實D,我幫襯左他幾次,我見荃景有4000左右.

大宅

evitalcm,

sasa同晴晴唔同班呀~ 真係可惜 !!!

請問我工人姐姐今日有無坐定定等sasa 放學呀 ??

佢今日話有朋友想賣部 notebook 比佢 , 我老公即時閂後門, 叫佢唔好係屋企用呀.

男爵府

我知啦 ! 我老公話o左比我知. 係啦 ! 冇得一齊tim. 不過唔緊要啦. k2 可能又一齊呢 ! 因為佢地會分o的小朋友唔同班識多o的朋友咁o既. 我自己走o左出去買菜.因為明天o的家人過o黎食飯. 不過回去阿姐都係度企住望緊你個女.應該冇走開啦 .
今日同熹媽講開. 原來依家幼稚園o的杯同毛巾盒係要自己買 ? 因為以前係學校提供嫁. 我都唔知tim. 不過我都係等開o左學先買. 費時買錯啦.
你快樂,所以我快樂 !!!

男爵府

嘩 ! 你巧勁喎 !! 係呀 ! 我地由互不相識. 到fb見面.之後到係樓下成日偶遇. 都係一個緣份o黎嫁. 最特別又搵到tramtram.你 生完幾年後又可以搵到個同自己同年同月同日仲同醫院生o既朋友. 真係幾攪笑.
我都係bk識o左幾位同個女同年同月出生o既朋友仔. 真係好好.
多o的上o黎攞 !

男爵府

原帖由 tramtram 於 10-8-20 23:52 發表
末呀..........

睇到眼花, 大大話話超過1x 間以上 (荃景), 還左2-3 間價,經紀影都無, (我都有點懷疑係唔係唔到價, 連覆都唔覆, 定係真係忙到咁.....) 哎, 我都好無奈, 還價都比之前出高左, 我都知唔算好價, d業主開 ...

你唔好話. 我都好'登'你急.又大又小. 時間又急.搬家真係好煩.最慘個心law law 亂.好似未攪tim 完件事咁.( 你會嗎 ? 我個時買樓就係咁啦 !)
其實o的家o的業主用買家心態一定對立. 睇吓好唔好彩搵到個賣家急o既先可以得.其實如果可以o既我建議你不如搵o的短租盤. 之後再叫人搵o的連約盤. 之後收返o黎再裝修住. 不過一定有風險. 因為最怕收唔到jet. 我呢間就係咁.因為價平o的.雖然冇得睇樓就買. 不過打算自住重新裝的話.唔緊要啦.

男爵府

原帖由 catandpig 於 10-8-21 22:28 發表
evitalcm,

sasa同晴晴唔同班呀~ 真係可惜 !!!

請問我工人姐姐今日有無坐定定等sasa 放學呀 ??

佢今日話有朋友想賣部 notebook 比佢 , 我老公即時閂後門, 叫佢唔好係屋企用呀. ...

唔係呀 ? notebook ?作死咩. 不過我個日見到個工人用個手提電話上fb ??

大宅

原帖由 evitalcm 於 10-8-22 00:01 發表

唔係呀 ? notebook ?作死咩. 不過我個日見到個工人用個手提電話上fb ??

用手機上 fb? 我個工人用電話咭,佢話一分鐘都收得好貴, 上網咪好"金"

大宅

佢而家咪係用手機上 FB lor, 佢話而家好多姐姐都有 fb, 而且係 fb send message 仲平過send sms wor, 我都係尋日問佢印尼果邊點用電腦佢先講 ja~ 點都好, 總之佢唔洗旨意係我屋企用 notebook !! 佢一定用唔到我條線上網, 我仲套到佢地係印尼鋪頭上網係 $10 一個鐘. 佢仲講開你個工人講左 $1500 電話費, 係咪真 ga ??

原帖由 evitalcm 於 10-8-22 00:01 發表

大宅

而家 peoples 有d上網plan 好平, 幾十蚊一個月, 如果佢地用手機上 fb 有排佢地 send 呀

原帖由 雙雙媽 於 10-8-22 00:13 發表

用手機上 fb? 我個工人用電話咭,佢話一分鐘都收得好貴, 上網咪好"金"

大宅

原帖由 tramtram 於 10-8-21 15:22 發表
YES.

更高都有.....

你講得o岩, 早排百利個agent 同我老公講, 有人出 $4700 一呎, 問我地賣唔賣. 買左間屋除非瞓街!!

大宅

我叫左佢坐定定唔好走開, 所以睇下佢有無聽我地指令.

係呀, 今日家長會講左毛巾盒同杯要自己買, 所以我今日拿拿聲買哂 d 野喇, 費事下星期又唔得閒 or 唔記得左買.

原帖由 evitalcm 於 10-8-21 23:44 發表
我知啦 ! 我老公話o左比我知. 係啦 ! 冇得一齊tim. 不過唔緊要啦. k2 可能又一齊呢 ! 因為佢地會分o的小朋友唔同班識多o的朋友咁o既. 我自己走o左出去買菜.因為明天o的家人過o黎食飯. 不過回去阿姐都係度企住望緊你 ...

大宅

原帖由 雙雙媽 於 10-8-22 00:17 發表

買左間屋除非瞓街!!
<<< 我都係咁話

伯爵府

我一家十月真係可能要瞓街.

原帖由 catandpig 於 10-8-22 00:22 發表

伯爵府

我都心急嫁, 加上有個囡唔想四圍樸, 但一定唔會高追, 年幾大心血少.

妳個方案好好, 我都有諗過, 租落就搵下連租約盤.

琴晚, 睇左一個盤, 我同老公都幾中意, 裝修埋幾合眼緣, 暫時, 唔郁得住, 明天, 去旅行, 回來再算.

原帖由 evitalcm 於 10-8-22 00:00 發表

你唔好話. 我都好'登'你急.又大又小. 時間又急.搬家真係好煩.最慘個心law law 亂.好似未攪tim 完件事咁.( 你會嗎 ? 我個時買樓就係咁啦 !)
其實o的家o的業主用買家心態一定對立. 睇吓好唔好彩搵到個賣家急o既先可 ...

男爵府

原帖由 catandpig 於 10-8-22 00:15 發表
佢而家咪係用手機上 FB lor, 佢話而家好多姐姐都有 fb, 而且係 fb send message 仲平過send sms wor, 我都係尋日問佢印尼果邊點用電腦佢先講 ja~ 點都好, 總之佢唔洗旨意係我屋企用 notebook !! 佢一定用唔到我條 ...

堅嫁. 我話比你知. 佢條友仔.好過份.用o左我家電話地址登記上台.( peoples 唔駛地址証明 ) 欠 $之後有電話單.舊地址業主 forward 比我. 之後我問佢. 仲有2次有個男人才 係peoples 打o黎o既. 叫我通知佢交費. 終於我叫佢出糧交o左佢比我睇單 ( 我見佢仲有欠500) 叫佢改第2個地址.( 唔準我現在地址 ) 叫佢自己搵friend 想辨法 ( 基本上冇欠 $ 冇單會寄比佢 ) 佢都有跟我指示做.算.唔理佢. 反正仲有3個月. 仲有. 佢地o的人. 一陣你問我借 $. 一陣又佢問我借( 分分鐘我個個都有問你個個借)知佢邊句真邊句假.反正我都係放棄態度對佢. 我依家更加肯定唔想請工人.

大宅

有無搞錯呀, 無問過你就用你地址, 仲有個 peoples 都離譜wor, 無住址證明都得既 !!!

其實佢果 $1500係一個月講左咁多 ? 定係之前幾個月無找數累積 ga ? 真係好誇張 wor !!!

我都覺得D工人姐姐講野無句真, 所以而家都學識左聽完就算.

我個工人講得比我聽, 我估你工人都有問佢借ga la, 不過佢有無真係借就唔知, 我遲下問下佢先.

咁你搵到e e 未呀 ? 我上星期上過荃威睇過, 暫時未有 e e 住, 我地有時間都會上去睇下 ga la. 而家都唔知出年點算

原帖由 evitalcm 於 10-8-22 17:31 發表

堅嫁. 我話比你知. 佢條友仔.好過份.用o左我家電話地址登記上台.( peoples 唔駛地址証明 ) 欠 $之後有電話單.舊地址業主 forward 比我. 之後我問佢. 仲有2次有個男人才 係peoples 打o黎o既. 叫我通知佢交費. 終於 ...

男爵府

我都真係唔知佢喎 ? 我只知道佢比我睇張單. 之後佢有交o左1千. 仲有500左右咁law !佢地o的人都唔知咩心態. 搵$係咁講 short o既. 我都好忍口咁閙佢啦 !
不過依家我阿媽肯答應我遲o的幫我湊佢地呀 ! 不過未係呢幾個月o既事. 可能始終都會需要一段短o既日子搵ee 幫我湊先.
曙光漸見

首頁

尾頁

跳至