跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

sammifanlp,
jophy 都係得10.4 kgs, 上星期六(25)打完..到夜晚都係微燒, 去到琴日(29號)先冇燒..但係25-28號期間仲肚痾..又冇胃口, 到28號果晚仲有兩聲咳..
擔心左我幾日.幾驚佢染左d豬流感返黎..
好睬觀察到星期三已經冇哂呢d徵狀..如果唔係啦..就麻煩lu..

honeyfong,

都可以咁講既..而家買衫比大仔都會睇下d料好唔好..
襟洗既..弟弟就可以著番..
但係細b出世同哥哥之前出世果個月份溫度都相差大..
so..好多衫都要買過..而家都唔敢買住..
因為唔知細b size 係咪同哥哥一樣..到時先算咋..

我都希望可以教到哥哥唔好呷醋..
我有個直覺..我覺得弟弟應該會蝦哥哥 同埋會曵d..
因為弟弟而家係個肚入面都冇時停..郁得仲勁過哥哥..
仲踢得我好大力..mouth:

原帖由 sammifanlp 於 09-4-30 09:52 AM 發表
all
好耐無入來喇

Heidi 佢星期一打左針, 呢幾日都有微燒, 隻豬女得果 9.9kgs

水晶宮

會架
kelly 係5月出世, heidi 就 10月, 所以除左衫, 連鞋都唔啱

原帖由 adakitty 於 09-4-30 13:34 發表
都可以咁講既..而家買衫比大仔都會睇下d料好唔好..
襟洗既..弟弟就可以著番..
但係細b出世同哥哥之前出世果個月份溫度都相差大..
so..好多衫都要買過..而家都唔敢買住..
因為唔知細b size 係咪同哥哥一樣..到時先算咋..

男爵府

sammi, 真係好耐冇見, Kelly番學番成點呀?

Dear all,
為左避開個Mondayphobia病症, 我決定今日唔番工, 做一日全職媽咪, 湊呀仔放學, 整吓下午茶比對小魔怪食 , 不過就唔會洗衫囉
原帖由 sammifanlp 於 09-4-30 09:52 發表
all
好耐無入來喇

Heidi 佢星期一打左針, 呢幾日都有微燒, 隻豬女得果 9.9kgs

大宅

你呢個理由都幾好喎﹗哈哈~~~ enjoy!

今日同心b去健康院,仲以為心b 細隻返d,點都係大大b。不過就無以前超標得咁緊要﹗無計啦﹗

佢宜家12.5kg重 + 84.5cm高呀﹗

原帖由 chapman媽 於 09-5-4 09:35 發表

Dear all,
為左避開個Mondayphobia病症, 我決定今日唔番工, 做一日全職媽咪, 湊呀仔放學, 整吓下午茶比對小魔怪食 , 不過就唔會洗衫囉 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chapman媽,

洗衫唔係姐姐洗既咩..??
呢個豬流感.搞到我星期六日都冇出街..悶死我..
好睬今日返工都叫出去透下氣o者...

不過係公司帶住口罩..好焗..同唔舒服囉.

原帖由 chapman媽 於 09-5-4 09:35 AM 發表

Dear all,
為左避開個Mondayphobia病症, 我決定今日唔番工, 做一日全職媽咪, 湊呀仔放學, 整吓下午茶比對小魔怪食 , 不過就唔會洗衫囉 ...

大宅

好嬲呀...好嬲呀...好嬲呀...
早幾日我懷疑係深水埗至太子站俾人打荷包,
事緣我個日一個人出去開會,
中午時約左朋友係深水埗地鐵站見面,
因為我托了朋友幫我買補品,
就即時俾番幾千蚊俾個朋友(我冇出閘),
俾完錢我將銀包即時放入手袋,
八達通就袋入褲袋,
之後又落番去坐地鐵,
唔知係咪之前D $ 露左眼,
一入車箱,一班人迫住我,
我個時都唔 aware , 只係好小心護住個肚,
驚C 俾人撞......
點知之後出左閘,一個人食完 lunch 冇$俾先知唔見銀包.......
激C 我喇......
之後我同事講番,
有2個同事最近都有屋企人/朋友俾人係地鐵打荷包,
有個仲比人手袋 TIM....
所以大家都要小心呀~~~~~

男爵府

Ryan ma,
破財擋災呀, 你唔好嬲喇! d 人大肚婆都打荷包, 唔會有好報架!

Chapman ma,
我呢個long weekend 日日出動, 倦C我. 我估我有D中暑, 今日頭痛

lic9,
我好耐無見心b, 你幾時閉完關呀?!

原帖由 mama530 於 09-5-4 15:12 發表
俾完錢我將 ...

大宅

ryan媽、最緊要你無事﹗幸好你比左幾千你朋友,唔係仲傷﹗d人點可以咁無良心架﹗

w2b﹕我間唔中都會去家姐度,有機會call下你先﹗做野做到個人乜都提唔起興趣喇﹗

原帖由 w2b 於 09-5-4 15:57 發表
Ryan ma,
破財擋災呀, 你唔好嬲喇! d 人大肚婆都打荷包, 唔會有好報架!

Chapman ma,
我呢個long weekend 日日出動, 倦C我. 我估我有D中暑, 今日頭痛

lic9,
我好耐無見心b, 你幾時閉完關呀?!

...

大宅

lw2b, lic9:

好彩都冇唔見好多$...
不過就要補領身份證,車牌,credit cards, VIP cards.......etc...
好煩呀!!!!!!!
仲有銀包入面有幾張我仲未發福時影嘅相,
影唔番 gar la ma......

男爵府

個班人係咪有小小colour既人種呀? 最緊要係你冇事, 好彩真係比左錢人, 你做得啱架喎, 最緊要係個肚呀...
原帖由 mama530 於 09-5-4 17:04 發表
lw2b, lic9:

不過就要補領身份證,車牌,credit cards, VIP cards.......etc...
好煩呀!!!!!!!
影唔番 gar la ma...... ...

男爵府

仲有呀, 一定影得番既, 你唔會好似我咁, 可加不可減就得喇
原帖由 mama530 於 09-5-4 17:04 發表
lw2b, lic9:

好煩呀!!!!!!!
影唔番 gar la ma...... ...

水晶宮

佢返得好好, 珈琳係活動教學, 唸口"往"佢好掂, 但認字就仲係差 d

原帖由 chapman媽 於 09-5-4 09:35 發表
Dear all,

水晶宮

你要小心d呀
我大頭蝦, 多數將d錢分開放

原帖由 mama530 於 09-5-4 15:12 發表
俾完錢我將 ...

男爵府

Chapman ma,

我唸到下次你如果開Topic, 不如叫做"淘寶媽篇"...哈哈. 買得實在好過引. 我老公問我成日睇D中文綱站做muc?! 我話比佢知我做緊Research....哈哈

水晶宮

原帖由 w2b 於 09-5-7 09:19 發表
Chapman ma,

我唸到下次你如果開Topic, 不如叫做"淘寶媽篇"...哈哈. 買得實在好過引. 我老公問我成日睇D中文綱站做muc?! 我話比佢知我做緊Research....哈哈

男爵府

你冇講大話喎, 係research下邊一間平D靚D吖嗎, 我依家訂左七間, 全部收哂, D quality好OK, 除左第一間D size出左小小問題, 其他都好好好滿意, 勁開心呀
Chapman ma,

大宅

喂喂w2b,我老公早前睇港台節目,講點樣教細路,影個playgroup,好似見到charis喎﹗係唔係呢?

Chapman ma,

男爵府

搶答:
原帖由 lic9 於 09-5-7 10:54 發表
喂喂w2b,我老公早前睇港台節目,講點樣教細路,影個playgroup,好似見到charis喎﹗係唔係呢?

男爵府

lic9,
係呀. Charis 星期一晚上左鏗鏘集呀. 果集講D preschool education. 有講flashcard, 杜曼 & Montessori. Charis 返IC 果度比人影左. 出左鏡5sec 左右都比你老公睇到
有時間睇返啦, 我睇完覺得d 家長用flashcard 用到 好amazing (雖然我一D 都唔buy)
http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/hkcc/20090504.html

男爵府

喂喂, 係喎, OK左啦...仲有, 係咪唔止5secs呀? 好似唔同parts都有喎 (我未睇, 不過朋友講比我聽)...
原帖由 w2b 於 09-5-7 11:06 發表
lic9,
係呀. Charis 星期一晚上左鏗鏘集呀. 果集講D preschool education. 有講flashcard, 杜曼 & Montessori. Charis 返IC 果度比人影左. 出左鏡5sec 左右都比你老公睇到
有時間睇返啦, 我睇完覺得d 家長用flashc ...

首頁

尾頁

跳至