自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:如果呢幾日開始少咗自由行就死了

唔黎仲好

大宅

引用:Quote:原帖由 kikiho14 於 14-10-02 發表就

原帖由 豬仔嘜 於 14-10-02 發表
係,呢個係你知我知的事實,而家係要解決問題!而唔係搵源頭。

業主會唔會話見冇客路就一下子減50%租?
咁即係當我哋 2003 年有病時, 阿爺不停畀止痛藥我哋, 我哋以為佢好好人,食得好開心, 到我哋習慣咗倚賴咗佢嘅止痛藥,佢就要我哋做乜都得。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:三順,好同意啊,以前去海洋公園,都會見到

原帖由 swing1971 於 14-10-02 發表
三順,好同意啊,以前去海洋公園,都會見到外國遊客,依家去到海洋公園,直頭返左深圳咁,連本土居民都唔想 ...
我都未去過迪迪尼

伯爵府

回覆:小manman 的帖子

x2,我既感覺完全一樣,最慘係仲要比幾百蚊入場費,直頭有貼錢買難受既感覺

大宅

所有野都會物極必反,店舖擴張過度,執敢D正常呀,!

子爵府

係零售業自我澎漲得太勁,以前冇自由行,一樣過得好,自由行已經影響緊小市民生活

子爵府

係開心死

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

但今日旺角佔領區2邊的金行,化妝品店仍然好多人。

伯爵府

畀面勳章

其實擔心冇自由行既人,知唔知佢地佔國民生產總值幾多%呢?

http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

這兩年自由行已經無乜消費能力
有錢都去歐洲日本,
想同聲同氣去台灣,

會來香港都係無乜消費但要求多多,
唔好指意自由行,
上個黃金周都無乜生意拉

別墅

樓主知唔知自己講緊乜???

男爵府

引用:如果中央呢幾日限制自由行來香港,甘大家等

原帖由 saitta 於 14-09-30 發表
如果中央呢幾日限制自由行來香港,甘大家等住一鍋熟了。
可能中央開始做嘢,中央總唔會要D國民來香港等死嘛 ...
甘大家快d去死啦!

子爵府

首先,我唔認為中央會尊重內地人生命,否則唔會咁腐敗!黑心食材、貪污!
其次香港好多人才,促進經濟發展的好地方。中央應該唔會輕易破壞。
今次唔俾內地人黎好正常!因為洗腦教育,點可以俾內地人知可以反抗?!唔驚佢地有樣學樣?如果13億人去到有一日唔驚死反抗政府,你覺得中央驚唔驚呀?
今次,對班學生出晒胡椒噴霧,如果香港人都可以坐視不理,中央就真係唔使驚香港啦。反而而家中央應該諗緊計,落到台,又唔駛答應d咩......只希望學生安全!爭取過已經好叻!好勇敢(當然唔代表支持使用暴力的學生)我只希望大家都生活得開心!香港繼續「正常地」繁榮

伯爵府

saitta 發表於 14-9-30 00:30
好有創意...
香港就快陸沉~或被投原子彈..七百萬人一鑊熟....好壯觀。

大宅

畀面勳章

引用:如果中央呢幾日限制自由行來香港,甘大家等

原帖由 saitta 於 14-09-30 發表
移民返大陸Law!最安全!

首頁

尾頁

跳至