婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Stepmother 的帖子

其實初初睇呢個post,我都覺得可能你男友屋企無咩錢,但又唔想失禮,所以有呢個要求,我都覺得可以原諒,話就話無面既係佢,但你試諗下你家人,朋友見到你嫁過去連一些金器都無收到係咪自己都無面?係咪會令屋企人覺得難過,覺得自己個女嫁得唔好?雖然有無金器並不等於嫁得好唔好,但結左婚既姊妹都不能否認係好多人去飲都會望下新娘有幾多金器的,對嗎?甘你未來奶奶都唔想到時面懵懵架,奈何自己又無能力買。但當我睇返你之前既post,我就覺得你男友係唔值得你對佢甘好架,我感覺佢係無所謂,有個女友對自己好,做哂家務,又唔駛佢陪出陪入,又好恰…其實佢不是不喜歡你,但一定唔係愛,如果愛你都唔會係你面前撩女仔啦,自己都做左人阿爸,仲甘幼稚?我唔建議你騎牛揾馬,只會浪費光陰,不如重新過新生活,好好去識過一個真正值得你愛的人啦(^-^)

大宅

引用:唔好講你奶奶先,你男友都幾特別wow?我都

大宅

引用:其實初初睇呢個post,我都覺得可能你男友屋

Del

大宅

甘佢媽媽又真係幾cheap喎
但你唔好介意我甘講,你諗下你要再識一個人,拍拖,結婚要幾奈時間?至少都兩年啦,你仲有無甘多青春去騎牛揾馬?不過我睇得出你都好愛你男友,點都好,希望你無做錯決定,祝你幸福啦

複式洋房

even they wanna rent some jewelry , they should pay by themselves

別墅

同男朋友講,無都無所謂,唔需要充...黎得既都係熟人知大家家底
借唔借個人覺無所謂, 一家人無得斤斤計較

水晶宮

小心啊, 你的男友 好像 好留意你的财产

大宅

坦白講,你抱住咁既心態,
邊有可能搵到好男仔。
知道個女仔有男朋友、
或知道個女仔抱住騎牛搵馬心態,
都足以令好男仔卻步,
你仲兩樣都衰晒,
你呢個奴隸都係走唔甩,
未來廿年繼續係BK呻。

男爵府

男爵府

複式洋房

你同你男朋友講:龍鳳鈪應該係你地男家買比我,無都不得止,仲要我去借埋比你家人威,一係就到時咩都無就咁飲茶,一係你(男朋友)去租!

男爵府

回覆:龍鳳鈪

幾年時間都儲吾到定吾想送呀

首頁

尾頁

跳至