心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我係油壓床. 我朋友話佢哋唔會塞係床底, 掛係到得啦. 我都唔知係人哋地方大, 衣櫃夠多. 定係我衫太多, 櫃又少.

原帖由 TangTang 於 09-11-18 12:42 發表
me2 至鬼憎換季 次次要托起千斤重既床"玉"真係想c呀
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 MM2005 於 09-11-18 10:56 發表

你就好啦,咁易就有平啦!
上次因無寄cut form就咁打去問佢最平只比$68/月,
我唔制,唯有比多一季$$$,我1月到期,現等到12月才寄cut form啦!
咁你$44/月要簽幾耐呀?? ...

都唔易架, 起初第一次俾$66, 跟住俾$55, 交左cut form後第一次俾$88添呀....最後自己打上去講上次同事俾 $55, 都覺得貴有無平d, 最後便俾$44, 跟手問埋送coupon (多數都有coupon, 不過如果佢堅持無我都一樣續), 我之前俾佢2年 $137呀, 差左百呀

加油, 快d叫佢send cut form, 唔好蝕俾佢,

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 12:48 發表

都唔易架, 起初第一次俾$66, 跟住俾$55, 交左cut form後第一次俾$88添呀....最後自己打上去講上次同事俾 $55, 都覺得貴有無平d, 最後便俾$44, 跟手問埋送coupon (多數都有coupon, 不過如果佢堅持無我都一樣續), 我 ...

ok,明白,唔該晒!

水晶宮

我仲要收埋D人哋俾的二手衫, 大幾年都要keep, 咁先可以慳唔少買衫錢.

慶幸我佬同我仔無咩衫

生日月, 開心過

水晶宮

上BK係學到好多嘢, 慳唔少

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 12:48 發表

都唔易架, 起初第一次俾$66, 跟住俾$55, 交左cut form後第一次俾$88添呀....最後自己打上去講上次同事俾 $55, 都覺得貴有無平d, 最後便俾$44, 跟手問埋送coupon (多數都有coupon, 不過如果佢堅持無我都一樣續), 我 ...
生日月, 開心過

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

係呀 仲凍呀 今日我係佢學校門口等巴士 都幾凍 佢學校係黃金海岸對面山上 唔知你地知唔知黃金海岸係邊 有山有水 真係夠晒風涼水冷

我地都係要灰色長襪, 我今日先買左3條9分無襪褲 15蚊一條 買2送一 襪褲要29蚊我都覺得貴 所以無買
原帖由 雪文 於 09-11-18 12:26 發表
仲要去戶外呀, 仲涷. 希望小朋友跑下動下會暖D啦.

你哋下身著咩色的襪加 ? 我哋係灰色. 如你買長襪, 不如買九分襪, 咁可以著好多年. 我朋友昨日去買都好貴, 39-49元一條, 我話太貴啦. 但明年我都要買.

...

水晶宮

我老細一直交緊 110元/月, 佢問我, 我話佢听我一個月 34元月費, 佢唔信. 之後我教佢, 佢都係似 MM咁心急, 44元簽咗.
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 雪文 於 09-11-18 12:51 發表
上BK係學到好多嘢, 慳唔少

有時網上資訊都佢的好處, 之前真係唔知可以咁平去續約..... 而家電話/boardband/手提/鏡頭等等....反正要錢的野都上網睇睇先,

水晶宮

Tang : 15元咁平仲要買二送一 ? 質地靚唔靚暖嗎 ? 我好想叫你代買呀, 但咁遠.

原帖由 TangTang 於 09-11-18 12:51 發表
係呀 仲凍呀 今日我係佢學校門口等巴士 都幾凍 佢學校係黃金海岸對面山上 唔知你地知唔知黃金海岸係邊 有山有水 真係夠晒風涼水冷

我地都係要灰色長襪, 我今日先買左3條9分無襪褲 15蚊一條 買2送一 襪褲 ...
生日月, 開心過

侯爵府

我家姐佢地下星期又去韓國 仲問我借羽絨 好彩我都去過 韓國買咩好呢 一係叫佢地幫我買辛辣麵 不過佢地實唔肯同我拎啦
原帖由 雪文 於 09-11-18 12:45 發表
好似我老細而家就享受人生啦, 一年去幾次旅行.

水晶宮

請問相機你有無研究呀 ? 有無又平又好好介紹, 我想買部新相機, 而家呢部唔掂啦.

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 12:52 發表

有時網上資訊都佢的好處, 之前真係唔知可以咁平去續約..... 而家電話/boardband/手提/鏡頭等等....反正要錢的野都上網睇睇先,
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 雪文 於 09-11-18 12:52 發表
我老細一直交緊 110元/月, 佢問我, 我話佢听我一個月 34元月費, 佢唔信. 之後我教佢, 佢都係似 MM咁心急, 44元簽咗.

所以同買野一樣, 唔好俾佢知你一定要....咪點講價.....係大陸買野必定添, 堅持....還價後ok便買唔得咪走人, 試過叫低到3折添(我覺得好嚇人)

侯爵府

雪文~ 佢話清貨 想揀多d都無 淨返唔到10條 質地一般啦 無襪褲咁厚 不過我諗著我女條裙咁長 著左佢可對長襪都夠 所以咪買囉 而且凍又可以著體育褲 咁要黎打底都好丫10蚊條我覺得平呀
原帖由 雪文 於 09-11-18 12:53 發表
Tang : 15元咁平仲要買二送一 ? 質地靚唔靚暖嗎 ? 我好想叫你代買呀, 但咁遠.

水晶宮

我今朝都煮薯仔面俾我仔食, 少少辣粉佢都話辣到飛起.

面-我諗你家姐唔肯啦, 好阻地方. 紫菜又係, 平但難拎.

而家個個去Korea都買護膚品啦, 你叫佢哋代你買啦, 我有D折扣coupon , 你家姐要唔要呀, 我mail 俾你.

原帖由 TangTang 於 09-11-18 12:54 發表
我家姐佢地下星期又去韓國 仲問我借羽絨 好彩我都去過 韓國買咩好呢 一係叫佢地幫我買辛辣麵 不過佢地實唔肯同我拎啦
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 雪文 於 09-11-18 12:56 發表
請問相機你有無研究呀 ? 有無又平又好好介紹, 我想買部新相機, 而家呢部唔掂啦.

無咩研究, 因為都係問朋友, 最近一次都成年啦. 買左朋友的朋友的二手單反機一直用到而家.....

你想知多d可以過去 "攝影特區" 個邊個版主都好好人, 我都試過問佢意見....平有平玩, 貴有貴玩

水晶宮

我其實唔多鐘意講價, 所以買嘢鐘意去超市或商場, 減價又平又靚.

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 12:56 發表

所以同買野一樣, 唔好俾佢知你一定要....咪點講價.....係大陸買野必定添, 堅持....還價後ok便買唔得咪走人, 試過叫低到3折添(我覺得好嚇人)
生日月, 開心過

子爵府

我都係油壓床....不過其中一枝臂壞左都未去換.....有無知邊間有得買呢d野(朋友叫去旺角裝修個邊d五金店), 不過怕煩未去搵

每次換床單都要兩個人去換, 好重..........

水晶宮

OKOK. 我去問. 仟零元機仔OK啦.

原帖由 gigi1227 於 09-11-18 12:59 發表

無咩研究, 因為都係問朋友, 最近一次都成年啦. 買左朋友的朋友的二手單反機一直用到而家.....

你想知多d可以過去 "攝影特區" 個邊個版主都好好人, 我都試過問佢意見....平有平玩, 貴有貴玩 ...
生日月, 開心過

水晶宮

MM : 我媽要買金莎, 你去開街可否睇下葯房價幾平呀. 屯門-佢哋老人坐車都係2元, 我估佢哋都有可能去買的, 因要買多.
生日月, 開心過

子爵府

原帖由 雪文 於 09-11-18 13:00 發表
我其實唔多鐘意講價, 所以買嘢鐘意去超市或商場, 減價又平又靚.

覺得可以講價的地方都會講的.....不過多數係大陸...haha, 香港選擇去買的地方都基本上好少講價(因為知無得講)

有無人知邊度買三文魚刺身批發平? (大圍 $180/kg)

首頁

尾頁

跳至