影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

janeleung 發表於 14-3-14 22:36
Sandy,你睇完18集你會有所改觀,申正泰同毛一華決斗,打得好實,拳拳到肉,仲打贏左毛頭^@^

...

Jane,

已睇完第19集,第20集與鄭容華對決。總共24集,仲

有4集大結局。不過我依家至攪清楚,原來黃幫幫主係

中國人 金賢重打得越嚟越快,佢拍呢齣劇都幾

辛苦。我都幾鍾意毛一華,係面色太慘白,睇慣佢演奸,

呢齣佢演忠唔係太慣。

韓國果邊,呢齣收視節節上升,第20集有全國有10點

收視,算唔錯啦!

男爵府

2018復活節勳章

金賢重有胆色行新路線, 抵讚! 但演技有待改進, 努力!

但下次唔該揾D好D既女演員拍佢, 呢套真係唔得, 愛情線全完不能投入。

琥珀宮

rhinegarden 發表於 14-4-3 17:16
金賢重有胆色行新路線, 抵讚! 但演技有待改進, 努力!

但下次唔該揾D好D既女演員拍佢, 呢套真係唔得, 愛情 ...

好嘢!終於有人拉番上嚟。

我追得好貼架,呢幾集唔錯。

同意,女主角唔多掂,尤其伽倻。不過呢齣劇係韓

劇收視唔錯架,最高有成12點幾架。原本伽倻與申正泰之

間呢段感情可以寫得好耀眼,但照目前睇,就失哂色。

我寧願伽倻同新一之間唔係主僕情,而係產生男女感情,

仲吸引,新一可以將自己對伽倻母親感情投射係伽倻,

發展一段情,應該好睇好多。

男爵府

2018復活節勳章

回覆 SandyKL 的帖子

Sandy

對, 我未看過伽倻以前的戲, 但這套真係未能勝任, 成套戲壓低聲音講對白, 眼神只有一種就係眼珠向上望。
反而青木做得好, 新一都好, 也喜歡醫生鮮于珍和鄭的感情線。其實我都係鍾意白勝祖的金賢重多d

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 14-3-23 01:01
Jane,

已睇完第19集,第20集與鄭容華對決。總共24集,仲
我睇左頭幾集覺得好悶, 所以無追落去......但見韓國收視好似又幾好咁, 值唔值開返嚟睇呢??

琥珀宮

引用:回覆 SandyKL 的帖子Sandy對, 我未看過伽倻

原帖由 rhinegarden 於 14-04-04 發表

Sandy

伽倻係《Iris 2》有份演一個脫北間諜角色,都係打嘅,呢齣都OK! 佢氣質方面,承受唔到演咁吃重角色。但韓國班姐姐仔肯打,除咗全智賢外,都冇邊個得,全智賢都上咗岸,錫身啦!根本唔會接呢種咁辛苦嘅角色。

青木同伽倻登對,不過係呢齣成為情侶就實在太理所當然,唔能夠留深刻印象俾觀眾。青木個髮型要執執,有時彈高咗幾攪嘢

之前我只睇過金賢重演嘅《花樣男子》,韓版F4, 我覺得佢最掂,反而李民浩可能髮型影響,唔鍾意佢。金賢重接呢類角色,睇得出佢想由花美男,轉做動作派,我冇睇《惡作劇之吻》,而且唔係佢粉,可能係咁,完全接受到佢轉為打仔。我贊成佢轉型,去掉話佢似佢老闆裴勇俊之說。

男爵府

2018復活節勳章

金係惡吻的造型貼近現實的高中生至剛升上大學的男孩, 齣劇睇得好開心。

另: 裴勇俊掘到2個金鑛..........金秀賢、金賢重

tintin1112  惡吻他好正  發表於 14-6-8 20:50

琥珀宮

rhinegarden 發表於 14-4-4 15:26

金係惡吻的造型貼近現實的高中生至剛升上大學的男孩, 齣劇睇得好開心。

2個都姓金。

亦要讚吓裴生的眼光,就算唔係佢親自揀蟀,都係佢培育出嚟

公司的人,總之佢可以印印腳唔需要做,只接受班日本婆的膜

拜,佢好多日本忠實女粉。

琥珀宮

下載中,有23、24集大結局了。

伯爵府

對手咁強,今次金賢重算是苦盡甘來,林秀香除了新技生傳外,形像無好過,可以話唔入屋,佢一臉獨特的眼神,真係有好有唔好

琥珀宮

WChan 發表於 14-4-4 12:00
我睇左頭幾集覺得好悶, 所以無追落去......但見韓國收視好似又幾好咁, 值唔值開返嚟睇呢??
...
我係每星期2集,至可以睇到目前觀看完第23集。呢齣幾男人劇,

又男人唔得哂,打鬥方面話有少林、詠春,又完全與香港武打

片兩回事。我覺得香港一般觀眾未必受落到。

我地香港人睇呢一齣劇會覺得好奇怪,韓國人、韓語在中國地

灑中國功夫,初時我分唔出故事角色中邊個係中國人,邊個係

韓國人,後來靠台詞至知原來唔係全都係韓國人嚟,演繹嘅係

中、日、韓人。

總之,身為香港人,由細到大睇港產功夫片,真係唔係咁適應。

琥珀宮

JohnKeats 發表於 14-4-4 22:45
對手咁強,今次金賢重算是苦盡甘來,林秀香除了新技生傳外,形像無好過,可以話唔入屋,佢一臉獨特的眼神, ...

林秀香係呢齣演繹俾觀眾睇何為眼定定,佢眼時時向上望

冇表情。上面話青木反而好,係大結局第24集,一場青木

與伽倻之間的感情交流戲,果然高下立見,演青木的尹賢

旻交足戲,而林秀香仍然係果個眼定定表情,救命呀!

琥珀宮

24集終於完結,唔夠錢俾工資埋唔到尾的傳聞,終於冇成事實。

睇完呢齣劇,總體感覺係韓國人拍中國片,感覺怪怪。據知呢

個劇本原為漫畫,以韓國黑幫為背景,現改篇變了在中國,所

以有唔上唔落嘅感覺。

申正泰由弱變強唔係好明顯,我都係鍾意粵語片或好似《功夫》

咁,男主角俾人打到殘哂,跟住得高人幫助下,配以啲啲打打

聾嘅都聽到嘅中樂,男主角脫胎換骨咁企出嚟

哈哈!可以話我中咗粵語片毒,但自細就係俾呢類粵語片餵大

又豈能改變得咁易?

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:WChan+發表於+14-4-4+12:00+我睇左頭

原帖由 SandyKL 於 14-04-05 發表
我係每星期2集,至可以睇到目前觀看完第23集。呢齣幾男人劇,

又男人唔得哂,打鬥方面話有少林、詠春,又 ...
咁我都係唔好開返嚟睇啦,本來想睇金賢重,但呢套真係唔係我杯茶。

男爵府

2018復活節勳章

坦白講, 我係為支持金賢重至開黎睇, 幸好收視終於有2位數, 仲去過幾次第一, 又唔駛爛尾, 當時真係驚驚地。

演伽倻細個時的演員好好多, 有d似鍾嘉欣。

tintin1112  X2  發表於 14-6-8 20:52

琥珀宮

引用:坦白講, 我係為支持金賢重至開黎睇, 幸好收

原帖由 rhinegarden 於 14-04-07 發表
坦白講, 我係為支持金賢重至開黎睇, 幸好收視終於有2位數, 仲去過幾次第一, 又唔駛爛尾, 當時真係驚驚地。
...
我因為金賢重轉型拍呢類題材,好奇至開咋。佢唔係好有神,睇落應該拍得幾辛苦。係大陸又凍,水土食物都唔平常果啲,又要體力勞動,估所以唔夠精神。

水晶宮

回覆:金賢重 - 感激时代 (2014年1月15日隆重播出)

只能說…期待金賢重下一套作品

伯爵府

好媽媽勳章

WChan 發表於 14-4-6 00:02
咁我都係唔好開返嚟睇啦,本來想睇金賢重,但呢套真係唔係我杯茶。

我本來都想開黎睇支持金賢重, 但劇種真的不是我喜歡類...未敢開...

大宅

回覆:金賢重 - 感激时代 (2014年1月15日隆重播出)

剛睇第一集,打到飛起,吾知有無愛情線?

大宅

引用:Quote:SandyKL 發表於 14-3-23 01:01 Jane,

原帖由 WChan 於 14-04-04 發表
...
我剛睇吾悶,都幾好睇

首頁

尾頁

跳至