跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇幫BB買保險

睇到各mama嘅留言, 原來都有幫BB買保險, 我都想幫BB買, 所以想做吓research, 睇吓各mama係銀行/保險公司買, 大約買咩plan and 幾多錢, tks......

男爵府

Re: 有冇幫BB買保險

有呀,一滿月就買lu,月供$9xx,教育基金連人壽醫療住院,我媽咪做保險十幾年喇,佢幫我攪晒~
好似18年後可以攞返一倍多d.....(唔係好記得~)
頭一年佢仲送俾louis呢.....今年7月開始我地自己供返囉~

大宅

有買住院醫療, 小朋友最緊要, 以防萬一.
因為跟老公公司買, 所以唔係好貴.
如果你公司有的話, 可以問吓加唔加得bb呀, 咁會平d囉.

大宅

有ar...住院最緊要...其他都唔係好記得買左咩(老公買既),咁快就供左一年lu :-P

大宅

我淨係買咗住院醫療,二仟幾蚊一年.

別墅

我無買,因為C6公司全包 就連睇醫生都有包

大宅

我公司都有包阿b門診同睇醫生,我自己另外都有買左份基金for education purpose同住院.每個月要$2000

大宅

買咗住院醫療.

禁止訪問

別墅

有呀唔係上囡囡痛左我都攪唔掂,因為仁安出院時要3萬幾 所以一定要買....
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

別墅

無買,因為我公司全包(睇醫生+住院),現在都諗緊買唔買教育基金連人壽好... ...

複式洋房

我都有買jason一滿月就買,買左份bb住院一年$15xx,另加一份教育基金每月$800...差唔多一年啦,小朋友一定要買,因為有咩大小問題都有保障,當然一豪子都唔想囉,但係都係一個保障....

大宅

我c6都有幫朱古力買保險,嗰日我哋喺屯門醫院好傍惶的時候,都係個agent幫我哋call定醫生book定床位喺法國等我哋,起埋去度唔駛再等。bb發燒燒到差唔多104度政府急症分流都話佢係半緊急,即係話要有排等,要讓俾d緊急同埋非常緊急的病人先,您話點等呀?我個b已經燒到紅晒、見到佢都覺得好辛苦!就算未買保險我都會即刻沖去私家到睇。

大宅

我c6幫個囡買左門診、住院、人壽,不過我覺得門診無需要...因為每次睇仲要俾$30,但係個list度都無兒科醫生...
所以門診會cut。我老公好似俾左半年,全部夾埋俾左3千左右...
另外我99就幫我囡買左份教育基金...不過好鬼貴...
每月供成5千幾...供8年...
18歲攞得...有成百萬...

男爵府

HELEHCHOW 寫道:
我c6都有幫朱古力買保險,嗰日我哋喺屯門醫院好傍惶的時候,都係個agent幫我哋call定醫生book定床位喺法國等我哋,起埋去度唔駛再等。bb發燒燒到差唔多104度政府急症分流都話佢係半緊急,即係話要有排等,要讓俾d緊急同埋非常緊急的病人先,您話點等呀?我個b已經燒到紅晒、見到佢都覺得好辛苦!就算未買保險我都會即刻沖去私家到睇。

有次louis又係咁,佢第一次發燒呀,果時夜晚9點啦....因為試過之前夜晚去法國係冇兒科呀....所以走去廣華睇呀~
我地問bb發燒要等幾耐呀,佢居然話要40度先會算次緊急喎!!!
嘩,我地話話40度都燒壞腦啦!!咪即刻去返法國睇囉....點知啱啱果日有兒科喎~ 睇埋我地就收工架喇....
法國唔係晚晚有兒科醫生當值架~

大宅

joesimage 寫道:

有次louis又係咁,佢第一次發燒呀,果時夜晚9點啦....因為試過之前夜晚去法國係冇兒科呀....所以走去廣華睇呀~
我地問bb發燒要等幾耐呀,佢居然話要40度先會算次緊急喎!!!
嘩,我地話話40度都燒壞腦啦!!咪即刻去返法國睇囉....點知啱啱果日有兒科喎~ 睇埋我地就收工架喇....
法國唔係晚晚有兒科醫生當值架~

其實我哋個醫科醫生都係保險AGENT幫我哋CALL佢返去,個醫生叫楊霸成,幾好架!佢喺法國有註診,不過嗰晚佢已經收咗工,佢接到AGENT 電話就即刻去法國等我們,我諗佢應該住附近。

別墅

真係唔該哂咁多位mama嘅reply.....

大宅

zachu 寫道:
我c6幫個囡買左門診、住院、人壽,不過我覺得門診無需要...因為每次睇仲要俾$30,但係個list度都無兒科醫生...
所以門診會cut。我老公好似俾左半年,全部夾埋俾左3千左右...
另外我99就幫我囡買左份教育基金...不過好鬼貴...
每月供成5千幾...供8年...
18歲攞得...有成百萬...

嘩...5千幾....你99咁好既

大宅

男爵府

我諗住o係BB一歲前買教育基金連人壽(下個月),
好似話生日前抵d.

首頁

尾頁

跳至