跳至

首頁
34567...68

尾頁

男爵府

hihi happy^o^ ,

歡迎你加入, 得閒就要入黎昅下呢度勒 ~

原文章由 happy^o^ 於 07-7-7 19:41 發表
見妳地傾得甘開心, 我又入來八下先 , 我都係全職媽媽, 不過番工都好得閒, 好多時都上 bk 八掛下架 !

我仔仔九月升小二喇 ! 呢一年真係捱得好辛苦呀, 唔怪之得以前成日聽人講, 依家 d 小 ...

男爵府

happy ^o^,

最慘既係我地返到黎, 佢地已經瞓左覺, 又要第二朝一早起身改
原文章由 happy^o^ 於 07-7-7 21:13 發表
哎呀, 原來我打錯左, 我係在職媽媽先對

hui1206,
我仔仔都覺得今年小一番學好開心, 冇乜壓力, 不過有壓力個個係我就真.............. 睇見佢 d 功課就頭暈喇........... :tongue: :tongue:

男爵府

hin_bb,

好鬼掛住你呀, 呢排好忙?
我仔未派成績表呀, 只係派左卷, 知道分數咁lor.
佢都ok 既, 成績同上學期差唔多

bk 新版用落都ok, 不過有時d function係我未習慣~
同埋一回應 message 時, 我要選擇左細明體先至打到中文 ~ 不過就加icon or 有d function 都係進步左既 ~
原文章由 HIN_bb 於 07-7-7 21:24 發表
carol

多謝你PM給我話我知呀
無上BK一排,變左咁樣,好似比以前複習左!
你近來點呀,仔仔派左成績未呀?

男爵府

aggie0316,

pm = 私人傳訊
係呀, 我仔仲未知會升那一班呀 ~
原文章由 aggie0316 於 07-7-7 23:16 發表
Hin_bb,
你好呀,請問在bk內經常見到寫 "pm" 是甚麼意思呢,我不太知 icq short form? 你地學校還未派成績表和升那班嗎? 你的小寶貝在那間school? 讀得開心嗎?

男爵府

Hin_bb:我都好miss你呀~~~~~~~
Carol:大囡星期六行畢業禮,老公拎左大假去睇畢業禮、陪我等10/7升中派位結果,忙完下星期可以真正抖抖啦!
你囝囝到暑假有無參加輿興趣班,細囡參加左游泳班、大囡學公文英、細囝公文數、跆拳道、、、其實都係忙,但唔駛做功課

原文章由 homacarol 於 07-7-8 23:05 發表
hin_bb,

好鬼掛住你呀, 呢排好忙?
我仔未派成績表呀, 只係派左卷, 知道分數咁lor.
佢都ok 既, 成績同上學期差唔多

bk 新版用落都ok, 不過有時d function係我未習慣~
同埋一回應 message 時, 我要 ...

民房

hi homacarol,

thank you。 嘩你好勁,兩個bb還只差一年,我得一個都有壓力做在職媽媽,很多時忙到很夜,回來見她還在等我(拖長溫習時間唔肯睡覺),攪到我好似欠佢。 好彩我honey好幫手,出差都可安安落落,否則真的要回家做阿四

原文章由 homacarol 於 07-7-8 23:46 發表
aggie0316,

pm = 私人傳訊
係呀, 我仔仲未知會升那一班呀 ~

男爵府

頭先打好左一段文字....未打完就無晒

Ivman,

你d 仔女都好忙喎, 老公真係好勒, 錫晒你
希望你女女派到心儀中學
我仔暑期都係打小網, 但就參加左暑期聖經班, 叫佢學游水, 佢話唔想學

我女本來平學開跳舞,佢話暑假想多d 陪我地喎, 所以唔學
其實佢係怕我地安排星期六去街, 佢無得去先至話唔學 ~ 人細鬼大

原文章由 popoivman 於 07-7-9 00:23 發表
Hin_bb:我都好miss你呀~~~~~~~
Carol:大囡星期六行畢業禮,老公拎左大假去睇畢業禮、陪我等10/7升中派位結果,忙完下星期可以真正抖抖啦!
你囝囝到暑假有無參加輿興趣班,細囡參加左游泳班、大囡學公文英、細 ...

男爵府

aggie0316,

其實都有d壓力架, 我自己又讀緊書...所以都好忙, 成日都無乜時間, 陪到呀仔瞓覺佢已經好開心, 莫講話食飯...

好在佢2個都ok, 唔太難搞, 嫲嫲同婆婆都好幫手,仲有我呀妹同d表妹都有時幫佢地溫習, 如果唔係...佢2 個d 功課同測驗就

黎緊呀妹都升小一....我都驚驚地

原文章由 aggie0316 於 07-7-9 01:18 發表
hi homacarol,

thank you。 嘩你好勁,兩個bb還只差一年,我得一個都有壓力做在職媽媽,很多時忙到很夜,回來見她還在等我(拖長溫習時間唔肯睡覺),攪到我好似欠佢。 好彩我honey好幫手,出差都可安安落落, ...

子爵府

原文章由 路人(甲) 於 07-7-6 13:24 發表
大口,

你又走啦:cry:
我好羨慕你地呀!!!! 其實我不嬲都係好想生女架:-(
所以我每次向街到見倒d小妹妹, 我都會好忍5著
望多2眼
講樣好笑野比你地聽, 大約2、3年前啦!
當時住向我樓下有個小妹妹大約 ...

hahhahaha 金魚甲 你仲會唔會考慮生第2個呀??

子爵府

你地既小朋友開始放暑假未呀??

民房

Hi mama1210,

我係aggie mum,我地學校番埋今日回去買2年級書和十二號有結業晚會,就正式放暑假啦! 佢每天可以睡多幾個鐘啦。平時朝六晚十一好慘。你呢,放假安排晒節目未? 學校有冇暑假活動?

[ 本文章最後由 aggie0316 於 07-7-9 13:20 編輯 ]

民房

homacarol,

你就好啦,我地無同老人家住,所以靠印印姐姐陪佢,只可陪玩和起居飲食,有老人家的小孩一定寶貴D。你讀緊咩呀,我也讀緊 心理,她原本好靜好難問佢想點,現在學到少少叫做可溝通多些,最初我們只識要求佢甚至鬧佢不理她,後來佢話你地都唔知我想點,淨是話我唔好,都無理我感受,話幾可憐呀!

原文章由 homacarol 於 07-7-9 09:28 發表
aggie0316,

其實都有d壓力架, 我自己又讀緊書...所以都好忙, 成日都無乜時間, 陪到呀仔瞓覺佢已經好開心, 莫講話食飯...

好在佢2個都ok, 唔太難搞, 嫲嫲同婆婆都好幫手,仲有我呀妹同 ...

子爵府

原文章由 aggie0316 於 07-7-9 13:16 發表
Hi mama1210,

我係aggie mum,我地學校番埋今日回去買2年級書和十二號有結業晚會,就正式放暑假啦! 佢每天可以睡多幾個鐘啦。平時朝六晚十一好慘。你呢,放假安排晒節目未? 學校有冇暑假活動?

Hello aggie 我無記錯, 你女女好似係讀聖家架係咪呀?? 你地今日買書啦?? 係咪一樣係小朋友自己拎番屋企架?? 我女女間學校6月尾已經派晒書lu, 個日佢拎d書番home重到佢呱呱叫, 哈哈!

嘩...你住好遠架?? 朝6好早呀!!!!

子爵府

aggie0316, hui1206, gillian19 & happy^o^ ,

原來小龍資料庫入面係未有你地小朋友既資料架, 你唔介意可以係到講低, 我稍後幫你地update番啦

男爵府

大口會長,

我仔未開始放呀, 成績表都未派~
不過返埋今個星期就放暑假lu ~

原文章由 mama1210 於 07-7-9 12:57 發表
你地既小朋友開始放暑假未呀??

男爵府

aggie0316,

我仔就成日話我唔得閒陪佢lor :cry:
因為daddy 份工成日都要ot....而我又要返學, 所以好少時間陪佢, 佢咪成日唔高慶我夜返.....唉, 小朋友 ~ 我地真係唔知佢地想我地點 ~

我讀緊 business management
原文章由 aggie0316 於 07-7-9 14:21 發表
homacarol,

你就好啦,我地無同老人家住,所以靠印印姐姐陪佢,只可陪玩和起居飲食,有老人家的小孩一定寶貴D。你讀緊咩呀,我也讀緊 心理,她原本好靜好難問佢想點,現在學到少少叫做可溝通多些,最初我們只 ...

子爵府

原文章由 homacarol 於 07-7-9 14:45 發表
大口會長,

我仔未開始放呀, 成績表都未派~
不過返埋今個星期就放暑假lu ~

我個女都係番埋今個星期, 星期五就係結業禮 + 派成績表. 今日去左可樂廠參觀:mrgreen: 咁你個女呢幾日番學有無野做??

子爵府

原文章由 homacarol 於 07-7-9 14:48 發表
aggie0316,

我仔就成日話我唔得閒陪佢lor :cry:
因為daddy 份工成日都要ot....而我又要返學, 所以好少時間陪佢, 佢咪成日唔高慶我夜返.....唉, 小朋友 ~ 我地真係唔知佢地想我地點 ~

我讀緊 business ...

幾時讀完呀??

民房

mama1210,

好呀,aggie 是我個小龍女英文名,同username一樣是三月十六日出生,麻煩晒。 我見到有個同年同月同日,唔知同唔同醫院出世呢
她都話好重呀,特別用大書包都不夠裝,她話要用埋手挽袋,一年級開學前我地自己去拿都叫重,佢地得幾十磅重實叫救命啦。
無錯讀聖家,其實不是太遠,只不過是頭站行大運,所以六點四十五分上車,咪六點起身食埋早餐差不多啦。

原文章由 mama1210 於 07-7-9 14:37 發表
aggie0316, hui1206, gillian19 & happy^o^ ,

原來小龍資料庫入面係未有你地小朋友既資料架, 你唔介意可以係到講低, 我稍後幫你地update番啦

複式洋房

mama1210,

My son ~ Ah Kam 09-01-2000, Pls add, thanks !

happy ^o^

原文章由 mama1210 於 07-7-9 14:37 發表

首頁
34567...68

尾頁

跳至