跳至

首頁

尾頁

大宅

天朗而家成日都〝蝦〞落地行一落地就好開心,興奮果時就跳跳吓咁行,自己係梳化到扭轉個身用腳落地,但對腳仔唔夠長係到吊吊fing,成日要看住佢,又同大佢2歲既表仔爭野玩,其實D些行為係咪成一歲大先至做架,婆婆湊咗咁多個B,都話天朗係比較早熟&貪玩

子爵府

原文章由 pinky00110 於 07-7-10 17:45 發表
天朗而家成日都〝蝦〞落地行一落地就好開心,興奮果時就跳跳吓咁行,自己係梳化到扭轉個身用腳落地,但對腳仔唔夠長係到吊吊fing,成日要看住佢,又同大佢2歲既表仔爭野玩,其實D些行為係咪成一歲大先至做架,婆 ...

我諗而家d小朋友比以前叻左好多就真,我個女而家成日扶住張床同sofa行幾步,有時我見佢放開一隻手好似想試下平衡個身體咁

大宅

我都覺係而家d小朋友比以前叻左好多好多

洋房

我個B都學緊行,我地放佢係床仔,佢自已就要企係身,扶住床欄一步步行,都行得似模似樣…

複式洋房

我個B都係呀, 成日想落地行, 前日我見佢原本坐係床仔度玩緊,佢一見到我就即刻扶住床欄企係身望住我想抱,但佢一伸兩隻手出黎要我抱時就跌番低坐係度, 好搞笑
有時我又會稱住佢兩隻手係地下一步步行,我工人話佢識得用成隻腳板踩落地行, 唔係用腳尖行, 應該好快就識行, 但係佢仲未識爬架, 唔知會唔會唔爬就直接學行呢, 因為我覺得佢唔係咁鍾意爬, 但我知道爬行係對bb腦部發展好有幫助, 我都想佢學識爬先, 唔知有咩辦法令佢學爬.
[img][/img]

伯爵府

卓晞仔又係成日想落地行, 一比佢落地, 佢好開心咁不停跳, 佢又係到依家都仲未識爬, 自係識不停自轉或向後爬

男爵府

我地扶住呀女,呀女開始踏步喇,不過佢係6月尾既時候係度mama,7月4日開始爸爸,爸到今日都未爸完,我都係唔係太想呀女咁早識行,我都等呀女慢慢黎!

大宅

我地暫時只係比十一少企, 唔想咁早識行. 老公話佢腳部肌肉未發展到識行, 只會弄傷同有可能変o型腳, 歲幾先識行都未遲. 所以依家只係教佢爬.

BYE BYE 都識了, 每次出門都懂得揮揮手, 希望下個月識飛吻

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

禧禧係6個月既時候開始爬,唔夠半個月就要扭落地學行, 而家成日係網床同床仔都要企係到, 扶佢坐佢又企番起身, 真係冇符 , 聽人講企得多會O字腳, 唔知會係唔係真 , 不過禧禧而家爬得好快喇

大宅

你們小 b 會成日跳嗎 ?
我小 b 如果扶住他企直時, 成日係度跳....
好搞鬼....

首頁

尾頁

跳至