跳至

首頁
23456...61

尾頁

男爵府

琛琛, 如, 皓mum,
咁都唔算要買好多嘢嘅...:lol 大家都會買得好開心.

多謝哂 maggiew 提供的學校網頁, 已經有好詳細的資料俾大家參考啦.另外, 開家長會時學校都會通知我哋要準備d 咩架. 放心.

遲d知道班別之後, 可以印一些姓名label 方便貼在小朋友的東西上. (不過唔印班別都無問題嘅)

原文章由 琛琛 於 07-8-4 22:50 發表
chunchunmama,

乜原來要買定咁多野, 我以為只需要帶手巾仔, 其餘學校會安排,

[ 本文章最後由 chunchunmama 於 07-8-6 14:17 編輯 ]

男爵府

皓mum,

我哋住得近學校, 行路都係10分鐘內, 唔會搭校車了

[quote]我未決定?
十五十六?
你呢?

QUOTE:
原文章由 chunchunmama 於 07-8-3 18:46 發表
Welcome 皓mum
仔仔搭校車 / 行路返學呀?

男爵府

Hello 小世媽

原文章由 小世媽 於 07-8-4 16:56 發表
hi~各位媽咪你地好呀!! 我仔仔都係9月讀兆麟(下午校)

不如整個list出o黎方便大家睇好嘛!!

*名稱----小朋友名----上/下午校---住邊*
1.小世媽----世世----下午校----屯門碼頭.

洋房

thank you晒 !

皓皓

大宅

Wunchaimom,

唔該曬!

原文章由 wunchaimom 於 07-8-2 23:58 發表

Hi Cherryieong,
個人所知,青山(青雲路)及兆麟聖彼得堂亦有口碑,可就家居方便及帶小朋友到兩間幼稚園觀察,看看小朋友的反應或家長之觀感。就個人選擇,本人亦是以此兩間幼稚園為目標,因有親人在兆麟宛 ...

男爵府

原文章由 chunchunmama 於 07-8-6 14:14 發表
琛琛, 如, 皓mum,
咁都唔算要買好多嘢嘅...:lol 大家都會買得好開心.

多謝哂 maggiew 提供的學校網頁, 已經有好詳細的資料俾大家參考啦.另外, 開家長會時學校都會通知我哋要準備d 咩架. ...

相信都會買得好開心....我呢排都開始睇緊

男爵府

如如,

我買哂杯袋裡面d 嘢啦 , 而家仲差返學鞋未買
可能最近我同細仔提 返學嘅情況...呢幾日朝朝都話要返學, 有次經過學校門口仲唔肯走:mrgreen:, 睇佢個樣好好笑...問佢佢點解咁鐘意返學? 佢話學校有好多嘢玩喎...有好多架車...原來睇中呢樣咋
而家同佢倒數緊幾時可以返學, 到真正返學唔知係係點啦..
.你哋小朋友會唔會成日提住好想返學呢?

原文章由 如如媽 於 07-8-7 16:59 發表

相信都會買得好開心....我呢排都開始睇緊

男爵府

我哋行路返學都唔駛十分鐘.

我未決定?
十五十六?
你呢?

QUOTE:
原文章由 chunchunmama 於 07-8-3 18:46 發表
Welcome 皓mum
仔仔搭校車 / 行路返學呀?

大宅

好媽媽勳章

我想問下個杯袋係唔係都要自己買埋, 同埋你地會用甚麼方法貼個名係小朋友d物件上面??

原文章由 chunchunmama 於 07-8-9 07:06 發表
如如,

可能最近我同細仔提 返學嘅情況...呢幾日朝朝都話要返學, 有次經過學校門口仲唔肯走:mrgreen:, 睇佢個樣好好笑...問佢佢點解咁鐘意返學? 佢 ...

男爵府

原文章由 chunchunmama 於 07-8-9 07:06 發表
如如,

可能最近我同細仔提 返學嘅情況...呢幾日朝朝都話要返學, 有次經過學校門口仲唔肯走:mrgreen:, 睇佢個樣好好笑...問佢佢點解咁鐘意返學? 佢 ...

chunma,
你阿仔好叻,...又乖
我如如.....同佢講就黎要返學啦,佢答我[點解要返學]
我真係有d擔心佢唔知會喊幾耐

[ 本文章最後由 如如媽 於 07-8-9 16:25 編輯 ]

男爵府

原文章由 琛琛 於 07-8-9 09:48 發表
我想問下個杯袋係唔係都要自己買埋, 同埋你地會用甚麼方法貼個名係小朋友d物件上面??

係呀...要自己買嫁......
做名貼紙貼囉.......

男爵府

琛琛,

係呀, 做定d 貼紙label.

QUOTE:
原文章由 琛琛 於 07-8-9 09:48 發表

原文章由 如如媽 於 07-8-9 16:28 發表

男爵府

如如媽,

琴日我個細仔誇張到:-( 住話"我要返學...我要返學"
今朝一瞓醒已經話想返學...唉
仲有咁多日都唔知點算,實俾佢煩c 咗...佢個人好堅持架
睇怕好天我都要提早帶佢返學校, 係門口玩下滿足下佢先得啦.

如如係幾多月出世架? 細囡嗎? 小朋友初初返學預咗無咁快適應啦, :-(都好正常, 可能本來唔喊, 見到其他小朋友喊都喊埋一份.
老師有方法分散注意力, 我估都係喊一陣. 唔駛咁擔心.
你襯未開學早d 同如如講返學嘅情況, 好多嘢玩架, 仲有好多小朋友一齊玩...做定心理輔導先.

[/quote][quote]原文章由 如如媽 於 07-8-9 16:22 發表

chunma,
你阿仔好叻,...又乖
我如如.....同佢講就黎要返學啦,佢答我[點解要返學]http://www.hk-laufamily.com/_1299.gif
...

男爵府

原文章由 chunchunmama 於 07-8-10 07:16 發表
如如媽,

琴日我個細仔誇張到:-( 住話"我要返學...我要返學"
今朝一瞓醒已經話想返學...唉
仲有咁多日都唔知點算,實俾佢煩c 咗...佢個人好堅持架
睇怕好天我都要提早帶佢返學校, 係門口玩下滿 ...

chunma,
如如係...中囡 佢7月嫁
佢唔知係咪呢排玩得開心得滯,至咁答我呢
之前同佢講返學,佢都好開心問幾時返.....但呢排問返佢就咁答我,一時一樣 :D :D 其實都唔擔心得咁多,我相信小朋友既適應能力:loveliness:

洋房

請問28號家長日,
需唔需要帶埋BB去架?
皓皓

男爵府

皓Mum,

如果有人照顧,最好唔帶小朋友啦,
要帶的都可以, 小朋友可以係課室睇卡通片.

原文章由 皓Mum 於 07-8-10 15:32 發表
請問28號家長日,
需唔需要帶埋BB去架?

男爵府

如如媽,

你唔知女人係善變的嗎?
我相信如如一定鐘意返學.
如如開學三歲多少少, 自理能力及說話都會好d.
我細仔聰聰開學都未夠三歲呢!

原文章由 如如媽 於 07-8-10 10:04 發表

chunma,
如如係...中囡 佢7月嫁
佢唔知係咪呢排玩得開心得滯,至咁答我呢
之前同佢講返學,佢都好開心問幾時返.....但呢排問返佢就咁答我,一時一樣 :D :D 其實都唔擔心得咁多,我相 ...

男爵府

原文章由 chunchunmama 於 07-8-11 08:37 發表
如如媽,

你唔知女人係善變的嗎?
我細仔聰聰開學都未夠三歲呢!

chunma,
...女人係善變的
聰聰幾月嫁 ......不過我諗佢咁鍾意返學,一定冇問題

洋房

Thank you!
咁我多數都唔帶!

我遲dd都去東莞塘夏三正半山酒店,
chuchumama, 係唔係好玩架?

原文章由 chunchunmama 於 07-8-11 08:31 發表
皓Mum,

皓皓

洋房

thank you
咁我唔帶啦!
我遲dd都去三正半山,
係唔係好正架, chunchunmama?

原文章由 chunchunmama 於 07-8-11 08:31 發表
皓Mum,

皓皓

首頁
23456...61

尾頁

跳至