跳至

首頁

尾頁

別墅

All mama:

Please go to 07年1月媽媽會and click to look "交通公具有人搶你地個bb抱, 你地會點?"

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一句講晒﹐亞婆持老賣老﹐覺得自己湊仔天下無敵。可能個媽媽年紀比較輕﹐BB喊就顯得不知所措﹐所以先成功比個亞婆攝位。

我老公通常負責晌公眾場合抱BB﹐就一定無人敢埋身搶架啦。試過等lift﹐有個細路女見BB得意就摸﹐一路摸一路話得意(無惡意)﹐細路女個媽媽又唔理﹐我頂唔順叫老公阻止﹐o岩o岩老公拎開個妹妹隻手lift又到。試過老公個男同事見到BB﹐忍唔住摸BB個頭(摸佐一陣)我又好大聲同惡死問﹐"你摸BB之前隻手掂過乜﹗"嚇得佢﹐因為都未見過我o甘惡死。

我其實唔係太喜歡陌生人摸BB塊面。比著我係佢﹐我會大大聲講 "亞嬋﹐做咩呀﹐想搶野呀﹖﹗"

男爵府

僚佢就得,比陌生人抱,死都唔制 :tongue: 摸都危危付啦,街咁多菌,點知佢之前摸過咩嚟架,話唔定係之前"liu"過鼻屎o忝呀~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

別墅

原文章由 Elefant老婆 於 07-7-29 01:37 發表
一句講晒﹐亞婆持老賣老﹐覺得自己湊仔天下無敵。可能個媽媽年紀比較輕﹐BB喊就顯得不知所措﹐所以先成功比個亞婆攝位。

我老公通常負責晌公眾場合抱BB﹐就一定無人敢埋身搶架啦。試過等lift﹐有個細路女 ...

禁止訪問

男爵府

原文章由 keekee8520 於 07-7-29 11:02 發表
有一日我同媽咪+bb+我家姐個仔(5歲),
4個人去商場行街(將軍澳新都城2期),
個度有得睇下金魚,
我又幫佢地影下相咁!
影影下有個女人(5/6十歲)行嚟話:bb好得意呀,
bb比佢又摸手摸腳摸頭....
咁我以為係 ...

哈!哈!唔洗出任何招已經可以擄走你個囡,大個要睇實啲o忝呀! 如果唔係比人擄走咗都唔知呀
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

我都好唔鍾意d人隨便摸呀b, 我老公見到又好似唔敢話人咁
(由其是d屋企人or朋友) 我真係好鬼嬲 有時我見到真係
忍唔住時, 我連屋企人or朋友都無面俾! 呢d野你唔去出聲,
d人唔會理你感受ah (以前會忍下, 依家為左呀b著想, 唔可以
再忍落去la

大宅

我都好唔LIKE人地摸BB (特別係未洗手個D), 不過就算洗左都唔LIKE他地摸面...初時我都因為咁成日俾屋企人話我麻煩,但試諗下BB病咁點呀....起初我都唔敢出聲架...之後就同老公協議, 他話他屋企人.....

至於俾人抱阿B, 最近先有1次...我阿婆有個新印印...第1次他見阿B已經係仆埋來個隻...,勁興奮猛咁叫我俾他抱....他都唔知係唔係short short地,我連他個樣都未看清楚...問都唔問就想我俾阿b他抱..我當然唔俾la>..點知前日,第2次見他,個陣我阿姨抱住b,他又係走埋去,就伸手叫我阿姨俾他抱...我阿姨就俾左阿b他...我勁唔like,抱左2秒我就同b講"過來媽咪"度...他先俾返我.....

坦白講,我就咁看他個樣都唔順眼,仲要未問我就想抱....同你好熟咩!!!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至