親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

暑假想同亞仔(6歲)去墾丁玩個夠,4日只玩墾丁會唔會好白痴?
但又好似無咁多野玩。我應該點玩先玩多0的,而又唔洗趕頭趕命咁玩。
台灣高手們請教下我啦。

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

珊瑚宮

引用:暑假想同亞仔(6歲)去墾丁玩個夠,4日只玩

原帖由 咖啡泡沫 於 14-03-07 發表
暑假想同亞仔(6歲)去墾丁玩個夠,4日只玩墾丁會唔會好白痴?
但又好似無咁多野玩。我應該點玩先玩多0的, ...
都悶㗎。除非好喜歡游水

珊瑚宮

1)高雄--墾丁(民宿)--水上活動(浮潛,香蕉船等)

2)海生館。

3)風沙車,騎馬,出火等。

4)游水,下午走人

子爵府

hashtag旅遊勳章

stay一日高雄啦,日間可去高雄科博館,好多野睇,夜晚行下高雄夜市(凱旋或瑞豐好多野食,規劃很好)

侯爵府

引用:Quote:原帖由+咖啡泡沫+於+14-03-07+發表暑

原帖由 Biancacheung 於 14-03-07 發表
stay一日高雄啦,日間可去高雄科博館,好多野睇,夜晚行下高雄夜市(凱旋或瑞豐好多野食,規劃很好)

...
其實我都有諗過高雄住1晚,咁我應該一落機第一日住就住高雄定最後一晚住高雄??

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+Biancacheung+於+14-03-07+發

其實我都有諗過高雄住1晚,咁我應該一落機第一日住就住高雄定最後一晚住高雄??

...
最后果日住,因可以玩到上機前返酒店拿行李。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+咖啡泡沫+於+14-03-07+發表暑

原帖由 12312 於 14-03-07 發表
1)高雄--墾丁(民宿)--水上活動(浮潛,香蕉船等)

2)海生館。
如果1日去曬海生館同半潛艇夠唔夠時間,會唔會好趕?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+咖啡泡沫+於+14-03-07+發表其

原帖由 12312 於 14-03-07 發表
最后果日住,因可以玩到上機前返酒店拿行李。
Thx,墾丁直接去日月潭加九族,1日玩到嗎??

大宅

我上次去墾丁, 包車一日已經去哂所有景點, 海游館就另一日自己坐車去
我3日兩夜墾丁, 2日夜住高雄.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

咖啡泡沫 發表於 14-3-7 08:53
Thx,墾丁直接去日月潭加九族,1日玩到嗎??
當然唔得啦!!!!!!
你上 google map 查下車程,單程要四個鐘呀!!!

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:咖啡泡沫 的帖子

兩個唔同地方喎,日月潭係台中的

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

咖啡泡沫 發表於 14-3-7 08:22
其實你第一日同最後一日都係坐飛機,如果預鬆D都唔會編乜野特別行程係呢兩日,
咁你實際得中間兩日全日玩墾丁,
如果你又去海生館又玩水既話其實都唔算太多的,

如果唔想太趕,頭尾兩日可以住高雄,
咁可以順便行下高雄咁

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:shinku 的帖子

海生館,都係行得兩三個鐘,冇乜野玩。
通常都係做駁腳。
如果包車出入,多數出番高雄果程車或入去墾丁果程車,中間去一去海生館。

侯爵府

引用:Quote:咖啡泡沫+發表於+14-3-7+08:53+Thx,

原帖由 shinku 於 14-03-07 發表
當然唔得啦!!!!!!
你上 google map 查下車程,單程要四個鐘呀!!!
咁遠架……唔該曬。
我真無要諗清楚自己想玩d咩先。

珍珠宮

amonyee 發表於 14-3-7 09:25
通常都係做駁腳。
如果包車出入,多數出番高雄果程車或入去墾丁果程 ...
其實途中係可以有好多野玩架,海生館、恒春個頭、墾丁景點呢個都可以玩一日,
如果要去埋墾丁東面個D景點既話分分鐘唔得,
咁佢又留一日水上活動,行埋餘下既墾丁景點,
兩整日差唔多架啦

侯爵府

引用:Quote:咖啡泡沫+發表於+14-3-7+08:22+暑假

其實你第一日同最後一日都係坐飛機,如果預鬆D都唔會編乜野特別行程係呢兩日,
咁你實際得中間兩日全日玩 ...
我會好好諗你的提意,thx

侯爵府

引用:海生館,都係行得兩三個鐘,冇乜野玩。通常

原帖由 amonyee 於 14-03-07 發表
通常都係做駁腳。
如果包車出入,多數出番高雄果程車或入去墾丁果程 ...
依個提意good

侯爵府

引用:Quote:amonyee+發表於+14-3-7+09:25+海生館

其實途中係可以有好多野玩架,海生館、恒春個頭、墾丁景點呢個都可以玩一日,
如果要去埋墾丁東面個D景點 ...
我想去後露湖

侯爵府

引用:Quote:原帖由+shinku+於+14-03-07+發表其實

我想去後露湖
後碧湖

珍珠宮

咖啡泡沫 發表於 14-3-7 09:34
後碧湖
我上次有去食海鮮

首頁

尾頁

跳至